RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ERA DECAY - Inritum

Z Rumunska se k nám dostanou většinou black metalově orientované spolky (Negura Bunged, Dordeduh), Era Decay se však věnují melodickému death metalu a nejsou žádnými nováčky, existují už od roku 2008 a na kontě mají čtyři desky, tou zatím poslední je aktuálně vydané album „Inritum“. Kapelu trochu limituje nedostatek prostředků či lepší studio na lepší zvuk a produkci. Ta zdaleka neodpovídá tomu, na co je posluchač zvyklý, pokud si pořídí nahrávky vzniklé pod hlavičkou velkého metalového labelu.

Deska začíná zostra. „Beyond Delirium“ je svižnou peckou s energickým riffem a náladou vás zavede do poloviny devadesátých let období, kdy melodický death metal nabýval na síle a gothenburská scéna slavila velký úspěch. „Ferocious“ začíná rozvážněji, ale v polovině skladby sešlápne kapela plyn až na podlahu, přijdou na řadu blast beaty a old school deathmetalové riffování. Hudba má odpich a ani po opakovaných posleších nenudí, jen mám trochu problém s barvou hlasu zpěváka Sandru Serbana. Jeho zpěv působí jako nahraný na první dobrou pěkně naživo, což je i docela plus, ale zároveň zní často jednotvárně a příliš nuceně.

„Perfidius“ je více groove metalová skladba. Je velice silová a je zní cítit vztek. To následující „Sharp Woods“ zavede kapelu do zcela jiných vod. Tady vládne atmosféra a chlad. Klidný, na kytaru vybrnkávaný úvod je výborný a kytary po celou dobu písně znějí až nadpozemsky. Tahle podoba Ery Decay se mi líbí nejvíc. Skladby se nadále střídají v pojetí „silový nářez“ a „atmosféričtější záležitost“. V druhých jmenovaných se projevuje kytarová zručnost a dobré harmonické nápady. Dalším vybočením je krátká a úderná „Syncope“. Téměř hardcore skladba zaujme právě výraznou změnou tempa a celkové nálady desky. Jako byste si z chladného severu odskočili do Ameriky. Především refrén je jak vyšitý z Newyorské hardcore scény. V závěrečné „Coming For You“ zazní krásný dívčí vokál, což potvrzuje, jak je vlastně „Inritum“ pestrá deska. Nápadů má kapela hodně a změn nálad a atmosféry je tu skutečně hodně. Přitom to však nepůsobí jak nepovedený slepenec, ale jako promyšlené dílo.

Zpočátku mi Era Decay přišli jako outsider, ale docela mi to kluci nandali. „Inritum“ je pestrá melodicko-deathová deska, která má potenciál hodně zaujmout. Byla by škoda, kdyby tohle album zapadlo, je to hudba, která postupně roste a pro posluchače představuje výzvu. Bere si hodně ze severské scény, ale rovněž k ní představuje vhodnou alternativu. Velice povedená deska.

Tomáš Marton             


FB ERA DECAY

Seznam skladeb:
1. - Intro
2. - Beyond Delirium
3. - Ferocious
4. - Perfidious
5. - Sharp Words
6. - Repugnance
7. - Restlessness
8. - Syncope
9. - The Past is Mine to Bear
10. - Faker
11. - Becoming Unstoppable
12. - Coming for You (The day I die)

Sestava:
Sandru Serban - zpěv
Calin Colo - kytara
Frij Vladimir Petrut - kytara
Alexandru Tipa - baskytara
Adrian Galbau - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 44:11
Země: Rumunsko
Žánr: Melodický death metal

Diskografie:
2009 - Silent Stories
2010 - Ashes
2012 - Existence Zero
2013 - Glancing Through the Bloodlines
2016 - Inritum

Foto: archiv kapely


Vydáno: 14.02.2017
Přečteno: 1723x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08845 sekund.