Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Mike TRAMP - Maybe Tomorrow

White Lion? Nevermore! Kapitola této hairmetalové legendy osmesátých je pro jejího frontmana Mikea Trampa už údajně definitivně uzavřenou záležitostí. Možná se tomu člověk asi nemůže až tak moc divit, protože comeback i přes nesporně kvalitní desku „Return Of The Pride“ nevyšel podle Trampových představ, když se do něj nezapojil druhý pilíř kapely Vito Bratta a chemie se postupně začala vytrácet. Že jsou dny White Lion definitivně minulostí potvrzuje každá další Trampova sólovka. „Maybe Tomorrow“ je už od ztroskotání comebacku Bílého lva dokonce šestá. To se člověk hned podiví, jak je ten Tramp v posledních letech plodný interpret, protože v minulé desetiletce aby z něj nové album páčili pomalu heverem.

Trampova sólová kariéra se pohybuje v určitých celcích. Po skončení White Lion ukázal svou hardrockovější tvář, aby následně představil intimnější a niternější trilogii alb. Ta od "Cobblestone Street" pokračovala ve velmi kvalitních věcech na „Museum“ a „Nomad“, které opětovně Trampovi zajistily oblibu a přestože si o tučných prodejích z dob White Lion dnes může nechat jen zdát, v jeho rodném Dánsku (kam se opět uchýlil po návratu z Ameriky) platí za velice známého a uznávaného muzikanta, kterého jeho fanušci vždycky vynesou na vrcholky hitparád.

Původně Tramp tvrdil, že se bude jednat o trilogii. Ovšem ono všechno pokračuje i na novince „Maybe Tomorrow“. Bez jakékoliv změny a sebereflexe. Je to dobře nebo špatně? Ono se u Trampa nejedná rozhodně o nic nového, protože „Maybe Tomorrow“ jede opět v kolejích pisničkářského rocku, která má stejně daleko k hard rocku jako ke country. Tento model už si zpěvák vyzkoušel na dvacet let starém sólovém debutu „Capricorn“ a používá jej dodnes. Je osvědčený, Tramp je navíc pochopitelně velice dobrý skladatel a velmi charismatický zpěvák, což z něj dělá umělce, který neumí natočit špatnou desku. Proto také na „Maybe Tomorrow“ je desítka vyvážených kompozic, které dokáží splnit ta nejpřísnější kritéria a kterým není v podstatě co vytknout.

Problém „Maybe Tomorrow“ je trochu jinde. Tramp totiž už jaksi rezignoval na nějaký posun v tvorbě (kdeže jsou novátorské časy skvostných Freak Of Nature…) a proto je „Maybe Tomorrow“ strašně zpohodlnělá deska. Je jasným pokračováním předchozích opusů, ovšem oproti nim působí trochu chuději. I když pilotní singl „Coming Home“ nebo další velice dobré věci typu „Would I Lie To You“ nebo „Spring“ mají hitové ambice, červíček pochybnosti hlodá, že se Tramp začíná už nějak moc opakovat. Navíc celá novinková kolekce působí dojmem, že na ní zpěvák umístil skladby, které mu zbyly po nahrávání předchozích tří alb. Až tak úplně neoslní ani povinné balady „Time And Place“ a „Maybe Tomorrow“, kde prim hraje Trampův romantický klavír.

Nicméně deska se poslouchá pořád dobře a Tramp ani náhodou nejde pod svou kvalitativní laťku. Na to je až moc dobrý umělec s poctivou kumštýřskou duší. Jenže pro příště už by to chtělo svou tvorbu něčím ozvláštnit. Počkáme si proto, co tohohle legendárního muzikanta napadne. Pátá, takřka totožná deska v řadě už by vyjít až tak úplně nemusela.

Jan Skala             


www.miketramp.dk

YouTube ukázka – Coming Home

Seznam skladeb:
1. Coming Home
2. It`s Not How We Do It
3. Spring
4. Would I Lie To You
5. Rust And Dust
6. Leaving One Day
7. Time And Place
8. What More Can I Say
9. Why Even Worry At All
10. Maybe Tomorrow

Sestava:
Mike Tramp - zpěv, kytara
Soren Andersen - kytara, piano
Jesper Haugaard - baskytara
Morten Buchholz - klávesy
Morten Hellborn - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 50:51
Label: Target Records
Země: Dánsko
Žánr: rock/pop rock

Diskografie:
1997 - Capricorn
2002 - Recovering The Wasted Years
2003 - More To Life Than This
2004 - Songs I Left Behind
2010 - The Rock N`Roll Circuz
2011 - Stand Your Ground
2013 - Cobblestone Street
2014 - Museum
2015 - Nomad
2017 - Maybe Tomorrow

Související články

Foto: archiv umělce


Vydáno: 15.03.2017
Přečteno: 1876x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Vzdyt je to úplně...15. 03. 2017 11:17 JonathanGray
Ale pánové,...15. 03. 2017 9:24 Pepsi Stone
MTSouhlas...15. 03. 2017 9:18 JW
Proč vy pisálci...15. 03. 2017 0:23 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08434 sekund.