TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Greg GRAFFIN - Millport

To, že je Greg Graffin frontmanem punkové ikony Bad Religion nemá pro vyznění této deska absolutně žádný význam. Kdo totiž zná předchozí nahrávky tohoto muzikanta (který je zároveň majitelem akademického titulu z oboru paleontologie) ví, že Graffin se zařadil po bok těch, kteří na svých sólových albech dělají muziku mnohem odlišnější od svého domovského působiště. Vždyť i třeba Johnny Rotten ze Sex Pistols hraje se svým Public Image Ltd. spíše elektronickou hudbu a někdejší předák The Clash Joe Strummer zase dlouhá léta holdoval čistému reggae. Proč by tedy Graffin nemohl hrát něco jiného, než je čistý punk, nebo v případě Bad Religion neopunk (v tomto případě to ale není urážka)?

Kdo zná předchozí alba, ať už dvacet let starou „American Lesion“ nebo „Cold As The Clay“ z roku 2006, ten nebude novinkou „Millport“ zaskočen. Nic na tom nemůže ani změnit fakt, že Graffin na desce spolupracoval s dalšími punkovými legendami, losangeleskými Social Distortion. „Millport“ je znovu albem rockového písničkáře, který má velmi blízko ke country a folku. I když je „Millport“ pravděpodobně ze všech Graffinových alb nejvíce rocková, zmíněné styly jsou na desce rovněž silně slyšitelné. Je ale nutné přiznat, že Graffin k prolínání těchto hudebních směrů přistupuje nanejvýš citlivě a z desky je znát, že je tvořena skutečnými profesionály, kteří už mají něco za sebou a kteří ví, jak udělat zajímavé album.

Graffin je milovníkem tradic americké hudby a hned od úvodních tónů „Backroads Of My Mind“ je to znát. Countryové kytary a vícehlasy se zde míchají s tradičními rockovými postupy a sám hlavní protagonista ukazuje, že je mu právě v těchto hudebních hájemstvích velmi dobře. Kdyby se sám zaobíral takovou kacířskou myšlenkou, asi by přiznal, že tato poloha je mu v současnosti bližší, než tvář Bad Religion. Z desky je totiž znát veliká radost ze společného hraní ve stylu, že se sejdou staří známí, kteří toho za sebou nemají zrovna málo a nahrají si album pro svou potěchu.

Ony i samotné kompozice jsou dobře promyšelné a chytře zaranžované, bez rušivých elementů. Navíc takové „Too Many Vritues“ nebo pilotní singl „Making Time“ mají kvůli líbivým vokálům patřičné hitové ambice a ve výsledku pak ani nevybočí tvrdší věci typu „Lincoln`s Funeral Train“, která alespoň v náznacích připomene Bad Religion. Rozhodně sice ne punkovou dravostí, ale spíše celkovým výrazem a neodbytným drzým pocitem, který je Graffinovi, ač dělá zde jinou hudbu, pořád blízký. Vlastně jediné, co může posluchače trochu unavovat, je závěr desky, kde už ve skladbách „Sawmill“ a „Waxwing“ začíná být rozjuchané country skoro na hranici únosnosti.

Ale to je vlastně jen taková drobná výtka k jinak zdařilém počinu. A to, že „Millport“ bude kvalitní věc, se dalo předpokládat. Graffin totiž patří k těm lidem, co i kdyby se snažili, špatnou desku prostě natočit neumí. Je to starý praktik, který za skoro čtyřicetiletou kariéru prostě zkušenosti mít musí a sám je pak umí zúročit. Navíc, když na producentském křesle má nerozlučného parťáka Bretta Gurewitze, je výsledek zaručen.

Jan Skala             


Twitter Grega Graffina

YouTube ukázka – Too Many Virtues

Seznam skladeb:
01. Backroads Of My Mind
02. Too Many Virtues
03. Lincoln`s Funeral Train
04. Millport
05. Time Of Need
06. Making Time
07. Shotgun
08. Echo On The Hill
09. Sawmill
10. Waxwings

Sestava:
Greg Graffin - zpěv, kytara
Jonny "Two Bags" Wickersham - kytara
Brent Harding - baskytara
David Hidalgo Jr. - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 35:45
Label: Antirecords
Země: USA
Žánr: classic rock/country rock

Diskografie:
1997 - American Lesion
2006 - Cold As A Clay
2017 - Millport

Foto: archiv umělce


Vydáno: 07.04.2017
Přečteno: 1647x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Super plackaTuhle pecku na...30. 12. 2017 18:42 Michal


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0914 sekund.