27.06.2017
TOOL
Dlouho očekávaná novinka je skoro hotová. Tedy z ..více

26.06.2017
NOCTURNAL RITES
Kdysi vlivná a uznávaná powermetalová parta ze Švédska ..více

25.06.2017
GARANT
Česká power-speedová parta vydala 24. června u firmy ..více

24.06.2017
SOLFERNUS
Brněnská obskurní skvadra SOLFERNUS představuje úvodní ..více

24.06.2017
RAMCHAT
RAMCHAT sa hlási s tretím videoklipom více

24.06.2017
SAMAEL
Švýcarští industriální blackmetalisté prolomili ..více






D.N.A. - Démon času
Poslechnuto namátkově. Zpěv mi evokuje spíše ..

PAPA ROACH - Crooked Teeth
Já zkrátka nemůžu vystát, že refrén tituln ..

D.N.A. - Démon času
Tohle album nemá chybu a vy jste totál mimo. Sam ..

ASMODEUS - Oko Horovo
:-) jasná 10 ..

W.A.S.P. - Still Not Black Enough
Ač nemám rád covery, tak Somebody to Love je ta ..

TANJA - Jsem posedlá
Já Annču velmi rád. ..

THE QUIREBOYS - Twisted Love
Právě poslouchám jednu věc na youtube a nezní ..

THE QUIREBOYS - Twisted Love
Pepsi, sežeň si debut Blackwater conspiracy - Sh ..

Čas zralých dýní
Je to jednoduché: Kiske to sdělil ve většině ..

TANJA - Jsem posedlá
Tak já nové album Anny K neznám. Jestli vyměni ..




Za poslední měsíc:
W.A.S.P. - The Headless Children
1669x

W.A.S.P. - Inside The Electric Circus
1575x

W.A.S.P. - The Crimson Idol
1179x

W.A.S.P. - Still Not Black Enough
1161x

TANJA - Jsem posedlá
912x

SKYCLAD - Forward Into The Past
834x



15.07.2017
GRAVELAND, URN, BLAZE OF PERDITION, SEKHMET, TRIBUTE TO URGEHAL, ASKEREGN, ARMAD..
Nýrsko, začátek od:14:00, vstupné: 500 Kč na místě 550K

22.07.2017
HEAVING EARTH, PERFECITIZEN, MADAFAKA, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, ANIME TORMEN..
Česká Lípa - Vodní hrad Lipý, začátek od:14:30, vstupné: 150,- Kč

27.07.2017
LOUDNESS (JPN), NOBODY KNOWS..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 499,-



článků celkem: 5641
recenzí: 4519
reportů: 508
rozhovorů: 320













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


HARLEJ - Hodný holky zlý kluky chtěj

Harlej už dávno patří ke stálicím tuzemské scény a i když jednu dobu to vypadalo, že by mohl být nástupcem Kabátu, nakonec se tak nestalo, ovšem Harlej si své místo na slunci nakonec vybojoval a proto v posledních letech sklízí na pódiích plody své práce. Přestože na studiové bází v posledních letech spíše živořil a z desek v tomto desetiletí se spíše vybíraly jen drobky, které pak doplňovaly zhusta profláklé, dnes už klasické skladby z minulé éry, zdá se, že Harlej tuto tvůrčí krizi nakonec ustál bez ztráty kytičky. Možná proto, že poslední tři desky patřily mezi průměrné („...máme vlka“ dokonce k těm podprůměrným), se toho od novinky „Hodný holky zlý kluky chtěj“ zas tak mnoho nečekalo. Vlastně nebyl ani důvod, protože v táboře kapely jaksi panoval klid, který by rozhodně nevěstil nějakou změnu. Ať k lepšímu nebo k horšímu.

Fanoušci se asi už smířili s tím, že Harlej v posledních letech míří spíše k popovějšímu vyznění a že doby nářezů jako „Čikuli“ nebo „Julie“ jsou asi už dávno minulostí. Stejně tak doby, kdy na kytarovém postu působil Martin Volák (Daniel Landa, ex-Debustrol), který byl vždy znám svou posedlostí v kytarových efektech a netradičních zvucích, čímž byl zvuk kapely také pestřejší. Po jeho odchodu došlo k zjednodušení celých skladeb, kdy kytary hrály mnohem přímočařeji.

To novinka nemění. Její přínos je totiž úplně někde jinde. „Hodný holky zlý kluky chtěj“ totiž docela důrazně ukončuje skladatelskou krizi, kterou kapela (ač by si to sama asi přiznat nechtěla) v posledních letech procházela. V případě tohoto alba se totiž podařilo složit řadu slušných a místy i hodně silných skladeb, jaké Harleji v minulých letech chyběly. Přitom zvukově deska jako kdyby navazovala na předchozí „Na prodej“, ale mnohem lepší songwritting je posunul o úroveň výš. On už samotný úvod „Strážní andělé“ ve spojení s titulní „Hodný holky zlý kluky chtěj“ působí velmi, velmi příjemně a pro fanoušky novodobého Harleje se bude rozhodně jednat o dvě skladby, které pro ně budou páteří koncertů.

I když následující „Stává se stává“ zní, jako kdyby vypadla ze Šafránkovy éry, a tak psůobí v dnešním Harleji tak trochu nepatřičně, neboť přednosti kapely jsou dnes už jinde, než tomu bylo právě v éře s bývalým zpěvákem. Daleko přesvědčivější jsou komerčněji pojaté skladby „Možná“ (ta může trochu evokovat stylově zpřízněné DeBill Heads), baladická „Máme to spočítaný“ a neopunkem načichlá „Tak už mě spoutej“, která má největší sílu díky své melodické lince v refrénu. Dobře působí i „Gentleman“ a to zejména kvůli zběsilému kytarovému sólování, což je taky věc od Harleje v poslední době skoro neslyšená. Samostatnou kapitolou je pak skladba „Odcházím“, kde dochází k alespoň částečnému reunionu s někdejším zpěvákem Vláďou Šafránkem, kterého v ní doprovodil současný vokalista Tomáš Hrbáček. Samozřejmě se nejedná o novou věc, ale o přehranou klasiku z pravděpodobně nejlepšího alba kapely „Musíme se pochválit, máme auto z m(M)ostu“, které sice čas trochu smyl její původní kopuzlo, ale skladba je to natolik skvělá, že funguje v roce 2017 prakticky stejně jako před patnácti lety.

Harlej tedy potěšil. Novinkou totiž dokázal, že se skutečně může řadit k české rockové špičce, odkud se s minulými alby začal klidit. Skalní fanoušci budou rozhodně spokojeni (proto jsou skalní) a „Hodný holky zlý kluky chtěj“ dokáže přesvědčit i ty, pro které je poslední dobré album „University“. Harlej dnes totiž znovu kráčí se vztyčenou hlavou.

Pepsi Stone             


www.harlej.cz

YouTube ukázka – Hodný holky zlý kluky chtěj

Seznam skladeb:
1. Stražní andělé
2. Hodný holky zlý kluky chtěj
3. Stává se stává
4. Možná
5. Bali
6. Máme to spočítaný
7. Gentleman
8. A vona ví
9. Bang Bang
10. Tak už mě spoutej
11. Odchazím
12. Parlament

Sestava:
Tomáš Hrbáček - zpěv
Tonda Rauer - kytara
Milan Hoffmann - kytara
Kolinss - baskytara
Libor Fanta - bicí
Vláďa Šafránek - zpěv (jako host)

Rok vydání: 2017
Čas:
Label: Warner Music
Země: Česká republika
Žánr: punk rock/pop rock

Diskografie:
1995 - Aj mena ou bejby hel
1997 - Harlej krišna
1998 - Harlejova kometa
2000 - Zastavte tu vodu
2002 - Musíme se pochválit máme auto z m(M)ostu
2004 - Když chválím tak sebe
2006 - Čtyři z punku a pes
2008 - University
2011 - ...máme vlka
2012 - Teleskopický tele
2014 - Na prodej
2017 - Hodný holky zlý kluky chtěj

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.03.2017
Přečteno: 1280x




počet příspěvků: 26

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dle mě tu jde o to...9. 04. 2017 5:12 Petr
Rumcajs: Tyhle...8. 04. 2017 9:35 Pepsi Stone
perverzeKéž by se tak...8. 04. 2017 7:58 mr.deadhead
za mě asi tolik -...8. 04. 2017 6:54 Savapip
K tomu neonacismuOrtel je fakt hnus,...8. 04. 2017 1:01 Anonim


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13131 sekund.