28.04.2017
GREAT WHITE
Po desce bývalého zpěváka Jacka Russella, se o slovo ..více

28.04.2017
CHEAP TRICK
Rok po posledním albu "Bang, Zoom, Crazy … Hello" se ..více

28.04.2017
VOODOO SIX
Heavymetalová parta z Londýna, která světu dala ..více

27.04.2017
WIZARD
Němečtí metalisté vydají 16. června novinku s názvem ..více

27.04.2017
L.A. GUNS
Kapela pojmenovala svou novinku (první album po pěti ..více

27.04.2017
CINDERELLA
Frontman Tom Keifer plánuje druhou sólovou desku. Práce ..více






SEPULTURA - Machine Messiah
Recenzent tu desku mockrát neslyšel, jinak by ne ..

KXM - Scatterbrain
Deska vznikala jen a pouze ve studiu při improviz ..

EVERGREY – In Search of Truth
vynikající album, stejně jako Recreation Day a ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Teď ještě recenze Sanctuary :-) ..

PYOGENESIS - A Kingdom Of Disappear
Skvělá deska, sjíždím to pořád dokola... As ..

ME AND THAT MAN - Songs Of Love And Death
Za mě hodně dobrý materiál. Neříkám, že je ..

ME AND THAT MAN - Songs Of Love And Death
Že Nergal dělá hudbu, která se od něj chce sl ..

ME AND THAT MAN - Songs Of Love And Death
Lépe bych to nenapsal. Za mě odpad. ..

CRADLE OF FILTH - Hammer Of The Witches
Najlepsi album CoF od cias Midian a mozno aj ich n ..

AETERNAM - Ruins Of Empires
Na melo-deathové scéně se jedná jednoznačně ..




Za poslední měsíc:
DEEP PURPLE - Infinite
1421x

SIGNUM REGIS - Decennium Primum
1207x

ECLIPSE - Monumentum
1202x

CRUEL - Entelecheia
1075x

HARLEJ - Hodný holky zlý kluky chtěj
1031x

NEVERMORE - Dead Heart In A Dead World
1027x



28.04.2017
HUNGRYHEART, BLACK TIGER..
Ostrava, Barrák Music Club, začátek od:20:00, vstupné: 190,-Kč

03.05.2017
VULVODYNIA (South Africa), OBSOLETE INCARNATION (Germany), CRYSTALEPSY (Czech ..
Brno - Brooklyn, začátek od:19:30, vstupné:

05.05.2017
SOCIAL ERROR, DEADKILLERS, TIXTIDE ..
AC klub - Akademika Heyrovského 1213, 500 03 Hradec Králové, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 5517
recenzí: 4404
reportů: 506
rozhovorů: 317













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


KALEDON - Carnagus - Emperor of the Darkness

Tvorbě novinky italských powermetláků Kaledon předcházela výměna bicmena a vokalisty, kdy na rytmické štokrle zasedl Manuele Di Ascenzo (ex-Secret Rule) a na pěvecké pozici nahradil Marca Palazziho Michele Guaitoli z Overtures. Michele se krátce představil již na předloňském remasteru alba „Legend Of The Forgotten Reign“, kde ve dvojici položek dokázal, že výběr jeho hrdla byl jen a pouze správnou volbou. Vydání aktuální fošny ovšem rovněž předjímaly zvěsti o pootočení hudebního kormidla, které se sice pořád mělo odehrávat v rámci výše zmíněného žánru, nicméně mělo přinést značně temnější vyznění, což posléze ještě zdůraznilo zveřejnění titulu alba. Realita pak tyto „výhrůžky“ víceméně potvrzuje, neboť poslech deváté studiovky Kaledon opravdu nabízí lehce odvrácenou tvář kapely, zároveň však platí, že nebudeme ochuzeni o postupy, na nichž si Italové za téměř dvacet let existence vybudovali své jméno.

Jistý je každopádně kvalitativní posun, který proběhl od předešlé poněkud unavené studiovky „Antillius: The King Of The Light“. Nové skladby zase kypí energií a dokazují, že personální čachry byly jenom ku prospěchu věci. Přesto je stále patrná určitá jakostní ambivalentnost, kdy je jasné, že autoři měli co říct a zároveň svoji vizi dokázali slušně prodat, výsledné formě ale jakoby pořád scházela finální ingredience, která by způsobila spontánní radostnou reakci (nebo alespoň úsměv na tváři). Skladatelské postupy jsou totiž dosti průhledné a pro většinu písní podobné, když jsme nejprve svědky různorodých a opravdu temně laděných orchestrací či riffů (prog není výjimkou, škobrtneme i o thrash metal a groove), které jsou zpravidla uvolněny sborově nadýchaným a v rychlém rytmu plynoucím refrénem. Právě v těchto momentech autoři (v čele s kytaristou Alexem Mele) dokazují neutuchající cit pro svěží melodie, které chytnou a nepustí. Nejvýrazněji v tomto ohledu září položka „Eyes Without Life“ a závěrečný flák „The End Of The Undead“, jehož chorus je opravdu radost poslouchat (nakonec se dostaví i ono zmíněné pousmání).

Odlehčení od progových instrumentálně-vokálních zakuklenců přichází i ve variabilních sólových partech, v nichž se rovněž dočkáme návaznosti na předešlou tvorbu Italů. Přímočaře harmonizujících linek si nejvíce užijeme v kusu "Eyes Without Life", dále zaujme track „Trapped On The Throne“ a zejména skladba „Telepathic Messages“, kde zazní nadmíru sjízdné kytarové melodie, jež ještě zdůrazní hravé klávesové malby. Potud je vše v pořádku, menší problém nastává ve zbývajícím obsahu písní, kde probíhá několikrát zmíněná snaha o hutnější a pocitově méně vstřícnější autorské pojetí. Není možné říci, že by snad Italové selhali nebo se ve svých progresivněji laděných eskapádách propadli až do míst, kam světlo nikdy nepronikne (např. na úroveň novinky jejich krajanů Starbynary). Stejně tak ale o žádné z nových písní nelze říct, že by přinesla opravdu nevšední a kompozičně odzbrojující zážitek. Neustále je patrný skladatelský posun, jehož podstata navíc vyznívá nevtíravě a uvěřitelně, k dokonalejšímu účinku ale zkrátka cosi schází. Směr je to každopádně zajímavý a správný (včetně přesně odchyceného zvuku), takže kdo ví, možná se už na příští studiovce dočkáme nevídaných a velkých věcí.

Pagan             


www.kaledon.com

YouTube ukázka - The Two Bailouts

Seznam skladeb:
1. Tenebrae Venture Sunt
2. The Beginning of the Night
3. Eyes Without Life
4. The Evil Witch
5. Dark Reality
6. The Two Bailouts
7. Trapped on the Throne
8. Telepathic Messages
9. Evil Beheaded
10. The End of the Undead

Sestava:
Michele Guaitoli - zpěv
Alex Mele - kytara
Tommy Nemesio - kytara
Paolo Lezziroli - baskytara
Paolo Campitelli - klávesy
Manuele Di Ascenzo - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 43:00
Zvuk: Simone Mularoni
Label: Sleaszy Rider Records
Země: Itálie
Žánr: power/prog metal

Diskografie:
2002 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter I: The Destruction
2003 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter II: The Kings Rescue
2005 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter III: The Way of the Light
2006 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter IV: Twilight of the Gods
2008 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter V: A New Era Begins
2010 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter VI: The Last Night on the Battlefield
2013 - Altor: The Kings Blacksmith
2014 - Antillius: The King of the Light
2017 - Carnagus - Emperor of the Darkness

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.04.2017
Přečteno: 441x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11956 sekund.