15.12.2017
TESLA
Kytarista Frank Hannon má hotové sólové album "From One ..více

15.12.2017
VENOM
Kapela, kde pevnou rukou vládne zpěvák a basista Cronos, ..více

15.12.2017
MANOWAR
Kapela byla nucena zrušit dva koncerty v německém ..více

15.12.2017
MIDNATTSOL
K německé gothic/folk metalové kapele se připojila nová ..více

15.12.2017
BLACK MAJESTY
Powermetalová kapela z Austrálie pilně pracuje na novém, ..více

15.12.2017
LAST BULLET
Po devíti letech nepřetržitého účinkování a třech ..více






THRESHOLD – Critical Mass
je neuvěřitelná sestava. Každá deska je něč ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
smutná zpráva. Nevermore byla naprosto fantastic ..

AEROSMITH - Just Push Play
Tohle CD jsem si ponechal ve sbírce jen proto, ž ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Ďalšie fakty ktoré svedčia o tom, že určite ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Meresz: V tomto případě jsou tedy na tom Wikipe ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
to Meresz: čerpat z Metal-archives taky není vž ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Nečerpaj z wikipédie, ale z metal-archives. Warr ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Věk jsem čerpal z Wikipedie a ta mluví jinak ht ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
48 let!! Ročník 1969! Takový páprda ještě ne ..

VHÄLDEMAR - Against All Kings
Tak tohle by šlo, dobře našláplý heavypower, ..




Za poslední měsíc:
CITRON - 25. 11. 2017 - Klub, Horní Bříza
2697x

HELLOWEEN - 25.11.2017 - Tipsport Aréna, Praha
1803x

AEROSMITH - Pump
1344x

AEROSMITH - Get A Grip
1205x

PINK CREAM 69 - Headstrong
959x

ARRAYAN PATH - Dawn Of Aquarius
935x



16.12.2017
SDI (GER), Panychida, Bethreyer, Morax, Diphteria, Carpathia..
Sokolovna Týn nad Vltavou, začátek od:18:00, vstupné: 200/250

22.12.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, BLACK ADDER..
Valašské Meziříčí - M-klub, začátek od:19:00, vstupné: 100

22.12.2017
TEMPLE OF OBLIVION (Germany-Black Metal), 1000BOMBS (Thrash), SÓL (Black), PRAY..
Plzeň-Klub Parlament., začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč



článků celkem: 6011
recenzí: 4848
reportů: 517
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


KALEDON - Carnagus - Emperor of the Darkness

Tvorbě novinky italských powermetláků Kaledon předcházela výměna bicmena a vokalisty, kdy na rytmické štokrle zasedl Manuele Di Ascenzo (ex-Secret Rule) a na pěvecké pozici nahradil Marca Palazziho Michele Guaitoli z Overtures. Michele se krátce představil již na předloňském remasteru alba „Legend Of The Forgotten Reign“, kde ve dvojici položek dokázal, že výběr jeho hrdla byl jen a pouze správnou volbou. Vydání aktuální fošny ovšem rovněž předjímaly zvěsti o pootočení hudebního kormidla, které se sice pořád mělo odehrávat v rámci výše zmíněného žánru, nicméně mělo přinést značně temnější vyznění, což posléze ještě zdůraznilo zveřejnění titulu alba. Realita pak tyto „výhrůžky“ víceméně potvrzuje, neboť poslech deváté studiovky Kaledon opravdu nabízí lehce odvrácenou tvář kapely, zároveň však platí, že nebudeme ochuzeni o postupy, na nichž si Italové za téměř dvacet let existence vybudovali své jméno.

Jistý je každopádně kvalitativní posun, který proběhl od předešlé poněkud unavené studiovky „Antillius: The King Of The Light“. Nové skladby zase kypí energií a dokazují, že personální čachry byly jenom ku prospěchu věci. Přesto je stále patrná určitá jakostní ambivalentnost, kdy je jasné, že autoři měli co říct a zároveň svoji vizi dokázali slušně prodat, výsledné formě ale jakoby pořád scházela finální ingredience, která by způsobila spontánní radostnou reakci (nebo alespoň úsměv na tváři). Skladatelské postupy jsou totiž dosti průhledné a pro většinu písní podobné, když jsme nejprve svědky různorodých a opravdu temně laděných orchestrací či riffů (prog není výjimkou, škobrtneme i o thrash metal a groove), které jsou zpravidla uvolněny sborově nadýchaným a v rychlém rytmu plynoucím refrénem. Právě v těchto momentech autoři (v čele s kytaristou Alexem Mele) dokazují neutuchající cit pro svěží melodie, které chytnou a nepustí. Nejvýrazněji v tomto ohledu září položka „Eyes Without Life“ a závěrečný flák „The End Of The Undead“, jehož chorus je opravdu radost poslouchat (nakonec se dostaví i ono zmíněné pousmání).

Odlehčení od progových instrumentálně-vokálních zakuklenců přichází i ve variabilních sólových partech, v nichž se rovněž dočkáme návaznosti na předešlou tvorbu Italů. Přímočaře harmonizujících linek si nejvíce užijeme v kusu "Eyes Without Life", dále zaujme track „Trapped On The Throne“ a zejména skladba „Telepathic Messages“, kde zazní nadmíru sjízdné kytarové melodie, jež ještě zdůrazní hravé klávesové malby. Potud je vše v pořádku, menší problém nastává ve zbývajícím obsahu písní, kde probíhá několikrát zmíněná snaha o hutnější a pocitově méně vstřícnější autorské pojetí. Není možné říci, že by snad Italové selhali nebo se ve svých progresivněji laděných eskapádách propadli až do míst, kam světlo nikdy nepronikne (např. na úroveň novinky jejich krajanů Starbynary). Stejně tak ale o žádné z nových písní nelze říct, že by přinesla opravdu nevšední a kompozičně odzbrojující zážitek. Neustále je patrný skladatelský posun, jehož podstata navíc vyznívá nevtíravě a uvěřitelně, k dokonalejšímu účinku ale zkrátka cosi schází. Směr je to každopádně zajímavý a správný (včetně přesně odchyceného zvuku), takže kdo ví, možná se už na příští studiovce dočkáme nevídaných a velkých věcí.

Pagan             


www.kaledon.com

YouTube ukázka - The Two Bailouts

Seznam skladeb:
1. Tenebrae Venture Sunt
2. The Beginning of the Night
3. Eyes Without Life
4. The Evil Witch
5. Dark Reality
6. The Two Bailouts
7. Trapped on the Throne
8. Telepathic Messages
9. Evil Beheaded
10. The End of the Undead

Sestava:
Michele Guaitoli - zpěv
Alex Mele - kytara
Tommy Nemesio - kytara
Paolo Lezziroli - baskytara
Paolo Campitelli - klávesy
Manuele Di Ascenzo - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 43:00
Zvuk: Simone Mularoni
Label: Sleaszy Rider Records
Země: Itálie
Žánr: power/prog metal

Diskografie:
2002 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter I: The Destruction
2003 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter II: The Kings Rescue
2005 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter III: The Way of the Light
2006 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter IV: Twilight of the Gods
2008 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter V: A New Era Begins
2010 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter VI: The Last Night on the Battlefield
2013 - Altor: The Kings Blacksmith
2014 - Antillius: The King of the Light
2017 - Carnagus - Emperor of the Darkness

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.04.2017
Přečteno: 868x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Aniž bych se...12. 11. 2017 16:06 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17397 sekund.