20.10.2017
WHITESNAKE
"The Purple Tour (Live)", to je název novinkového záznamu ..více

20.10.2017
HARDCORE SUPERSTAR
Po vlažné přijatém albu "HCSS" z roku 2015 se nenechali ..více

20.10.2017
BEAUTIFUL CREATURES
Formace kde působí zpěvák Bang Tango Joe Leste, ..více

20.10.2017
PESTILENCE
Druhdy velmi vlivná deathmetalová parta z Nizozemí slaví ..více

20.10.2017
10 YEARS
Příznivci alternativního metalu v podání těchto ..více

20.10.2017
HOOBASTANK
Post-grungeová formace z Los Angeles dokončila po pěti ..více






POSTCARDS FORM ARKHAM - Manta
Rosie....opravd u máš pravdu, že je tam uveden j ..

POSTCARDS FORM ARKHAM - Manta
Text k poslední písni "Her Cosmic Song" napsal O ..

Elektronika jako budoucnost metalu?
To jsi snad četl jiný úvodník ne? :-) Já pře ..

Elektronika jako budoucnost metalu?
Chápu tvůj povzdech ale....říká ti něco jmé ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
No jo, Confess. Já na ně úplně zapomněl, tak ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Na poli podobně prientované muziky je tahle desk ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
A hlavně CONFESS - Haunters!!! ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Super album, s hodnocením souhlasím. Určitě pa ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Jo Jo, album je skvělý. Viděl jsem je letos v I ..

POWER QUEST - Sixth Dimension
Já jsem od toho nečekal vůbec nic. A jsem už n ..




Za poslední měsíc:
STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
2395x

AEROSMITH - Toys In The Attic
2079x

AEROSMITH - Get Your Wings
1919x

AEROSMITH - Rocks
1877x

MOTORBAND - V
1648x

RIMORTIS - Ozvěny minulosti
1593x



21.10.2017
SYMPHONY, METRO..
DK Koruna Hořice, Velký sál, začátek od:20:00, vstupné:

31.10.2017
Poppy Seed Grinder + hosté..
Praha - Rock Café, začátek od:19:00, vstupné: zdarma

14.11.2017
Driven Under (heavy metal - Švýcarsko) Wild Freedom (heavy metal / glam - Šp..
Brno - Melodka, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 5886
recenzí: 4739
reportů: 511
rozhovorů: 334













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


KALEDON - Carnagus - Emperor of the Darkness

Tvorbě novinky italských powermetláků Kaledon předcházela výměna bicmena a vokalisty, kdy na rytmické štokrle zasedl Manuele Di Ascenzo (ex-Secret Rule) a na pěvecké pozici nahradil Marca Palazziho Michele Guaitoli z Overtures. Michele se krátce představil již na předloňském remasteru alba „Legend Of The Forgotten Reign“, kde ve dvojici položek dokázal, že výběr jeho hrdla byl jen a pouze správnou volbou. Vydání aktuální fošny ovšem rovněž předjímaly zvěsti o pootočení hudebního kormidla, které se sice pořád mělo odehrávat v rámci výše zmíněného žánru, nicméně mělo přinést značně temnější vyznění, což posléze ještě zdůraznilo zveřejnění titulu alba. Realita pak tyto „výhrůžky“ víceméně potvrzuje, neboť poslech deváté studiovky Kaledon opravdu nabízí lehce odvrácenou tvář kapely, zároveň však platí, že nebudeme ochuzeni o postupy, na nichž si Italové za téměř dvacet let existence vybudovali své jméno.

Jistý je každopádně kvalitativní posun, který proběhl od předešlé poněkud unavené studiovky „Antillius: The King Of The Light“. Nové skladby zase kypí energií a dokazují, že personální čachry byly jenom ku prospěchu věci. Přesto je stále patrná určitá jakostní ambivalentnost, kdy je jasné, že autoři měli co říct a zároveň svoji vizi dokázali slušně prodat, výsledné formě ale jakoby pořád scházela finální ingredience, která by způsobila spontánní radostnou reakci (nebo alespoň úsměv na tváři). Skladatelské postupy jsou totiž dosti průhledné a pro většinu písní podobné, když jsme nejprve svědky různorodých a opravdu temně laděných orchestrací či riffů (prog není výjimkou, škobrtneme i o thrash metal a groove), které jsou zpravidla uvolněny sborově nadýchaným a v rychlém rytmu plynoucím refrénem. Právě v těchto momentech autoři (v čele s kytaristou Alexem Mele) dokazují neutuchající cit pro svěží melodie, které chytnou a nepustí. Nejvýrazněji v tomto ohledu září položka „Eyes Without Life“ a závěrečný flák „The End Of The Undead“, jehož chorus je opravdu radost poslouchat (nakonec se dostaví i ono zmíněné pousmání).

Odlehčení od progových instrumentálně-vokálních zakuklenců přichází i ve variabilních sólových partech, v nichž se rovněž dočkáme návaznosti na předešlou tvorbu Italů. Přímočaře harmonizujících linek si nejvíce užijeme v kusu "Eyes Without Life", dále zaujme track „Trapped On The Throne“ a zejména skladba „Telepathic Messages“, kde zazní nadmíru sjízdné kytarové melodie, jež ještě zdůrazní hravé klávesové malby. Potud je vše v pořádku, menší problém nastává ve zbývajícím obsahu písní, kde probíhá několikrát zmíněná snaha o hutnější a pocitově méně vstřícnější autorské pojetí. Není možné říci, že by snad Italové selhali nebo se ve svých progresivněji laděných eskapádách propadli až do míst, kam světlo nikdy nepronikne (např. na úroveň novinky jejich krajanů Starbynary). Stejně tak ale o žádné z nových písní nelze říct, že by přinesla opravdu nevšední a kompozičně odzbrojující zážitek. Neustále je patrný skladatelský posun, jehož podstata navíc vyznívá nevtíravě a uvěřitelně, k dokonalejšímu účinku ale zkrátka cosi schází. Směr je to každopádně zajímavý a správný (včetně přesně odchyceného zvuku), takže kdo ví, možná se už na příští studiovce dočkáme nevídaných a velkých věcí.

Pagan             


www.kaledon.com

YouTube ukázka - The Two Bailouts

Seznam skladeb:
1. Tenebrae Venture Sunt
2. The Beginning of the Night
3. Eyes Without Life
4. The Evil Witch
5. Dark Reality
6. The Two Bailouts
7. Trapped on the Throne
8. Telepathic Messages
9. Evil Beheaded
10. The End of the Undead

Sestava:
Michele Guaitoli - zpěv
Alex Mele - kytara
Tommy Nemesio - kytara
Paolo Lezziroli - baskytara
Paolo Campitelli - klávesy
Manuele Di Ascenzo - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 43:00
Zvuk: Simone Mularoni
Label: Sleaszy Rider Records
Země: Itálie
Žánr: power/prog metal

Diskografie:
2002 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter I: The Destruction
2003 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter II: The Kings Rescue
2005 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter III: The Way of the Light
2006 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter IV: Twilight of the Gods
2008 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter V: A New Era Begins
2010 - Legend of the Forgotten Reign - Chapter VI: The Last Night on the Battlefield
2013 - Altor: The Kings Blacksmith
2014 - Antillius: The King of the Light
2017 - Carnagus - Emperor of the Darkness

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.04.2017
Přečteno: 724x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13613 sekund.