RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




STEEL SEAL - The Lion´s Den

Opravdu nevím, jak to italský zpěvák Fabio Lione dělá, nicméně v současnosti jde jednoznačně o nejvytíženějšího metalového vokalistu. Hostuje všude, kam ucho doslechne, a do toho neustále přijímá nabídky k plnohodnotnému účinkování na celém albu. A tak jej zaslechneme i na novince a v pořadí třetí studiovce kapely Steel Seal, kde převzal mikrofonovou štafetu od D. C. Coopera (Royal Hunt), resp. od Thomase Vikströma (Therion). Těžko říct, co je příčinou Fabiova workoholismu, nicméně jeho hrdlo je samozřejmě kvalitní, a proto není důvod ke stížnostem (rýpnout by se dalo snad jen do mizivé exkluzivity Lioneho hostování, ale to je jiný problém). Nejinak je tomu na albu „The Lion´s Den“, kde Fabio jenom zdobí, přičemž samotný hudební podklad jeho talentu ani v nejmenším ostudu nedělá.

Ten se přitom pohybuje na ne zcela obvyklém rozhraní neoklasického power metalu a „sedmdesátkového“ hard rocku. Stejně zajímavě působí vnesení několika klasických pasáží, jako je např. Verdiho opera „Dies Irae“, jejíž epické motivy použili italští autoři jako mini-intro úvodní položky „Never Die“. Jde o vpravdě působivý start nahrávky, následující svižné tóny samotné skladby pak baví úplně stejně a rovnou si při jejich poslechu můžeme odškrtnout jednu z vrcholných písní alba. Druhý song „Master Of Hell“ buduje atmosféru rozvážněji, na akustický rozjezd brzy navážou progové riffy s orientálním odérem, dojem nicméně lehce kazí nevýrazný refrén, což se ostatně týká i následující kompozice „Open Fire“. Je totiž pravda, že v chorusech Italové zrovna nezáří a jejich tvůrčí vychytávky je nutné hledat na jiných místech písní.

Což u takové dvojice skladeb „Fate (Knocking At Your Door)“ a „Lonely“ není vůbec žádný problém. První jmenovaná vyniká lahodně vykrouceným sólem nebo další z vkusně zakomponovaných klasických variací, pobaví i klávesové víry, které se aktivně prohánějí podkladem skladby. Kus „Lonely“ je pak velmi příjemně taženou baladou s opět šťavnatým sólovým partem, a nutno dodat, že oběma kompozicím sluší i pohodově klenutý refrén. V tracku „In For The Kill“ se zase pánové vytasí s pochodovým tempem, ze kterého opravdu silně prostupují zmíněné hardrockové postupy, v půli písně ovšem přepnou do neoklasického módu, jenž evokuje nedávnou povedenou sólovku jejich krajana Tommy Vitalyho. V příspěvku „Waiting For The Rain“ zaujme stupňovaný bridge, opus „Wake Or Sleep“ zase láká na popěvky s epicko-hymnickým nádechem. Každá z desítky skladeb má zkrátka co nabídnout, a přestože ne všechny dopadly na výbornou, jako celek si album zaslouží pozornost a víceméně pochvalné přívlastky.

Petr Štěpnička             


FB STEEL SEAL

YouTube ukázka - Never Die

Seznam skladeb:
1. Never Die
2. Master of Hell
3. Open Fire
4. Break Your Chains
5. Fate (Knocking at Your Door)
6. Lonely
7. A Dream Within a Dream
8. In for the Kill
9. Waiting for the Rain
10. Wake or Sleep

Sestava:
Fabio Lione - zpěv
Marco Valerio Zangani - kytara
Roberto Fasciani - baskytara
Adriano Rossi - klávesy
Luca Iovieno - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 50:56
Label: Underground Symphony
Země: Itálie
Žánr: neoklasický heavy-power metal/70s hard rock

Diskografie:
2006 - By the Power of Thunder
2010 - Redemption Denied
2017 - The Lions Den

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.05.2017
Přečteno: 1958x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08369 sekund.