24.05.2018
FLOTSAM AND JETSAM
O novince je rozhodnuto. "The End Of Chaos", jak se ..více

24.05.2018
DIAMOND HEAD
Ještě letos by chtěla někdejší hvězda Nové vlny ..více

24.05.2018
BETWEEN THE BURIED AND ME
Po březnovém albu "Automata I" přijde tahle americká ..více

24.05.2018
NONPOINT
Američtí alternativci dodržují dvouleté rozestupy mezi ..více

24.05.2018
BIGFOOT
Místo zpěváka u těchto anglických hardrockerů je ..více

23.05.2018
HYPNOS
Tuzemská deathmetalová stálice provedla bleskovou změnu ..více






BON JOVI - Have A Nice Day
Alba Have a nice day, Lost highway mam rád a obzv ..

THERION - A´arab Zaraq Lucid Dreaming
Určitě nejsem rozlobený, je to opravdu věc sub ..

THERION - A´arab Zaraq Lucid Dreaming
Jako vše...je to subjektivní. A tak chápu, že ..

THERION - A´arab Zaraq Lucid Dreaming
3,5? Není to omyl? Songy jako In Remembrace, par ..

BLACK STONE CHERRY - Family Tree
Mně ta jejich energie v kombinaci s "přechcanou" ..

Ivar BJØRNSON & Einar SELVIK - Hugsjá
Huuuuuge,bejbe! !! Moc jsem se na to těšil a taaa ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
Meresz: také jsem zvědav na nové album, nicmén ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
PD som naposledy počul pred piatimi rokmi, kedy s ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
Crust: Na vysvětlenou: kontext, klady, zápory, s ..

PARKWAY DRIVE - Reverence
Album jsem neslyšel, nicméně mám dojem, že me ..




Za poslední měsíc:
SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY - Smutnice
1701x

THERION - Theli
1139x

Jon BON JOVI - Destination Anywhere
912x

A PERFECT CIRCLE - Eat The Elephant
822x

BON JOVI - Crush
706x

MELODIUS DEITE - Episode III: The Archangels and the Olympians
676x



25.05.2018
INNERSPHERE, FEEL MACHINE, MORAX..
ČESKÉ BUDĚJOVICE - MC FABRIKA, začátek od:19:00, vstupné: 150

26.05.2018
INNERSPHERE, ANIME TORMENT, DYSANGELIUM, LAID TO WASTE..
PLZEŇ - DIVADLO POD LAMPOU, začátek od:19:00, vstupné: 150

01.06.2018
PRAWDA (PL), TÍSŇOVÉ VOLÁNÍ, BOD VARU, ZATIMNIC, BLOODY MARY...
Velké Meziříčí - Rock Depo, začátek od:19:00, vstupné: 150



článků celkem: 6333
recenzí: 5139
reportů: 521
rozhovorů: 349













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


Todd RUNDGREN - White Knight

Pokud by někdo čekal, že album „White Knight“ od Todda Rundgrena bude alespoň trochu zavánět metalem nebo přinejmenším hard rockem a z toho důvodu si jej chtěl poslechnout, už vůbec nemusí číst dál. Ovšem ten, koho oslovila Rundgrenova experimentální tvorba, může si do své sbírky zařadit další desku, která pro něho bude jako dělaná. A vlastně s ní nemá ani nic společného fakt, že Rundgren proslul jako producent, který se podepsal pod stěžejní díla takových umělců jako New York Dolls, Patti Smith, Cheap Trick, Bad Religion a dokonce pod megaslavnou „Bat Out Of Hell“ Meata Loafa. Rundgrenova vlastní tvorba se přece jen od těchto umělců trochu liší.

Dala by se nazvat spojením classic rock? Pokud si pod tímto dílem představíte hardrockové mohykány jako Deep Purple nebo Led Zeppelin, či umělce ze šedesátých let typu Jimi Hendrix, The Doors a další, pak určitě ne a Rundgren by do této škatulky zapadl jen kvůli svému věku, kterým se už blíží sedmdesátce. Jeho hudba je sice postavena na rockovém základu, ale na něj Rundgren roubuje mnoho odnoží, které procházejí jak postpunkem, tak i taneční a elektronickou hudbou. A v tomto mixování zachází novinka „White Knight“ ještě dál, než dva roky stará „Global“.

Rundgren, který si pochopitelně novinku sám produkoval, ji jakoby rozdělil do svou částí. První z nich ohraničená úvodní „Come“ a šestou „Tin Foil Hat“ se pohybuje v mnohem stravitelnějších vodách, kde sice Rundgren míří spíše k popu než k rocku (i když úvodní „Come“ může být považována za kousek šilhající po AOR). Právě v této první části můžeme najít potencionální hity tohoto alba. Ať už jde o zmíněnou „Come“ nebo následující „I Got You Back“ s velmi přesvědčivým refrénem, nebo baladickou „Beginning (Of The End)“, dostane se posluchačovi silných věci, které překračují různé žánry a spojuje je kvalitní nápad a především naprosto dokonalá produkce. Ruku na srdce, čekal by někdo od Rundgrena nějakou šmíru…?

Druhá část desky, počínaje skladbou „Look At Me“, je mnohem experimentálnější, tanečněji laděná a hned samotná „Look At Me“ s hostujícím Michaelem Holmanem (spolupracoval například s Beastie Boys) je pro posluchače jen těžko stravitelná věc, která může fungovat spíš na undergroundových tanečních párty, než na albu umělce, kterého si člověk spojuje spíše s rockovými a punkovými veličinami. Ale odvaha pouštět se neprobádanými směry byla Rundgrenovi vždy vlastní a možná i proto se neváhal pustit do spolupráce s Trentem Reznorem a jeho dlouholetým fámulem Atticusem Rossem v minimalistické, postapokalyptické „Deaf Ears“, která evokuje chvilky Nine Inch Nails z období desky „Hesistation Marks“. Stejně udivující může být pohostinská účast Joea Satrianiho v závěrečné kytarové extázi „This Is Not A Drill“ a také zpěvačky Robyn v jasném popovém hitu „That Could Have Been Me“.

Řeklo by se roztříštěnost? Stylová určitě. Ovšem je až s podivem, že deska drží pohromadě, i když na ní Rundgren s gustem sobě vlastním míchá jeden styl do druhého a vytváří tak místy až zvukomalebné koláže, které nepostrádají potřebnou atmosféru. Jak už bylo řečeno, novinka je odvážnější než byla předchozí „Global“. Určitě to není na škodu a vzhledem k tomu, že Rundgrenovi letos bude devětašedesát let, je to až udivující.

Pepsi Stone             


www.toddrundgrenradio.com

YouTube ukázka – Deaf Ears (feat. Trent Reznor a Atticus Ross)

Seznam skladeb:
1. Come
2. Got Your Back
3. Chance For Us
4. Fiction
5. Beginning (Of The End)
6. Tin Foil Hat
7. Look At Me
8. Lets Do This
9. Sleep
10. That Could Have Been Me
11. Deaf Ears
12. Naked & Afraid
13. Buy My T
14. Wouldn’t You Like To Know
15. This Is Not A Drill

Sestava:
Todd Rundgren - zpěv, všechny nástroje
+ hosté

Rok vydání: 2017
Čas: 52:38
Label: Cleopatra Records
Země: USA
Žánr: classic rock/pop rock/electronic pop/post-punk

Diskografie:
1970 - Runt
1971 - Runt: The Ballad Of Todd Rundgren
1972 - Something/Anything?
1973 - A Wizard, A True Star
1974 - Todd
1975 - Initiation
1976 - Faithful
1978 - Hermit Of Mink Hollow
1981 - Healing
1982 - The Evere Popular Tortured Artist Effect
1985 - A Cappella
1989 - Nearly Human
1991 - 2nd Wind
1993 - No World Order
1995 - The Individualist
1997 - Up Against It
1997 - With A Twist
2000 - One Long Year
2004 - Liars
2008 - Arena
2011 - Todd Rundgren s Johnson
2011 - (re)Production
2013 - State
2015 - Global
2017 - White Knight

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 16.06.2017
Přečteno: 486x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14936 sekund.