27.06.2017
TOOL
Dlouho očekávaná novinka je skoro hotová. Tedy z ..více

26.06.2017
NOCTURNAL RITES
Kdysi vlivná a uznávaná powermetalová parta ze Švédska ..více

25.06.2017
GARANT
Česká power-speedová parta vydala 24. června u firmy ..více

24.06.2017
SOLFERNUS
Brněnská obskurní skvadra SOLFERNUS představuje úvodní ..více

24.06.2017
RAMCHAT
RAMCHAT sa hlási s tretím videoklipom více

24.06.2017
SAMAEL
Švýcarští industriální blackmetalisté prolomili ..více






D.N.A. - Démon času
Poslechnuto namátkově. Zpěv mi evokuje spíše ..

PAPA ROACH - Crooked Teeth
Já zkrátka nemůžu vystát, že refrén tituln ..

D.N.A. - Démon času
Tohle album nemá chybu a vy jste totál mimo. Sam ..

ASMODEUS - Oko Horovo
:-) jasná 10 ..

W.A.S.P. - Still Not Black Enough
Ač nemám rád covery, tak Somebody to Love je ta ..

TANJA - Jsem posedlá
Já Annču velmi rád. ..

THE QUIREBOYS - Twisted Love
Právě poslouchám jednu věc na youtube a nezní ..

THE QUIREBOYS - Twisted Love
Pepsi, sežeň si debut Blackwater conspiracy - Sh ..

Čas zralých dýní
Je to jednoduché: Kiske to sdělil ve většině ..

TANJA - Jsem posedlá
Tak já nové album Anny K neznám. Jestli vyměni ..




Za poslední měsíc:
W.A.S.P. - The Headless Children
1668x

W.A.S.P. - Inside The Electric Circus
1574x

W.A.S.P. - The Crimson Idol
1179x

W.A.S.P. - Still Not Black Enough
1161x

TANJA - Jsem posedlá
911x

SKYCLAD - Forward Into The Past
833x



15.07.2017
GRAVELAND, URN, BLAZE OF PERDITION, SEKHMET, TRIBUTE TO URGEHAL, ASKEREGN, ARMAD..
Nýrsko, začátek od:14:00, vstupné: 500 Kč na místě 550K

22.07.2017
HEAVING EARTH, PERFECITIZEN, MADAFAKA, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, ANIME TORMEN..
Česká Lípa - Vodní hrad Lipý, začátek od:14:30, vstupné: 150,- Kč

27.07.2017
LOUDNESS (JPN), NOBODY KNOWS..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 499,-



článků celkem: 5641
recenzí: 4519
reportů: 508
rozhovorů: 320













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


Todd RUNDGREN - White Knight

Pokud by někdo čekal, že album „White Knight“ od Todda Rundgrena bude alespoň trochu zavánět metalem nebo přinejmenším hard rockem a z toho důvodu si jej chtěl poslechnout, už vůbec nemusí číst dál. Ovšem ten, koho oslovila Rundgrenova experimentální tvorba, může si do své sbírky zařadit další desku, která pro něho bude jako dělaná. A vlastně s ní nemá ani nic společného fakt, že Rundgren proslul jako producent, který se podepsal pod stěžejní díla takových umělců jako New York Dolls, Patti Smith, Cheap Trick, Bad Religion a dokonce pod megaslavnou „Bat Out Of Hell“ Meata Loafa. Rundgrenova vlastní tvorba se přece jen od těchto umělců trochu liší.

Dala by se nazvat spojením classic rock? Pokud si pod tímto dílem představíte hardrockové mohykány jako Deep Purple nebo Led Zeppelin, či umělce ze šedesátých let typu Jimi Hendrix, The Doors a další, pak určitě ne a Rundgren by do této škatulky zapadl jen kvůli svému věku, kterým se už blíží sedmdesátce. Jeho hudba je sice postavena na rockovém základu, ale na něj Rundgren roubuje mnoho odnoží, které procházejí jak postpunkem, tak i taneční a elektronickou hudbou. A v tomto mixování zachází novinka „White Knight“ ještě dál, než dva roky stará „Global“.

Rundgren, který si pochopitelně novinku sám produkoval, ji jakoby rozdělil do svou částí. První z nich ohraničená úvodní „Come“ a šestou „Tin Foil Hat“ se pohybuje v mnohem stravitelnějších vodách, kde sice Rundgren míří spíše k popu než k rocku (i když úvodní „Come“ může být považována za kousek šilhající po AOR). Právě v této první části můžeme najít potencionální hity tohoto alba. Ať už jde o zmíněnou „Come“ nebo následující „I Got You Back“ s velmi přesvědčivým refrénem, nebo baladickou „Beginning (Of The End)“, dostane se posluchačovi silných věci, které překračují různé žánry a spojuje je kvalitní nápad a především naprosto dokonalá produkce. Ruku na srdce, čekal by někdo od Rundgrena nějakou šmíru…?

Druhá část desky, počínaje skladbou „Look At Me“, je mnohem experimentálnější, tanečněji laděná a hned samotná „Look At Me“ s hostujícím Michaelem Holmanem (spolupracoval například s Beastie Boys) je pro posluchače jen těžko stravitelná věc, která může fungovat spíš na undergroundových tanečních párty, než na albu umělce, kterého si člověk spojuje spíše s rockovými a punkovými veličinami. Ale odvaha pouštět se neprobádanými směry byla Rundgrenovi vždy vlastní a možná i proto se neváhal pustit do spolupráce s Trentem Reznorem a jeho dlouholetým fámulem Atticusem Rossem v minimalistické, postapokalyptické „Deaf Ears“, která evokuje chvilky Nine Inch Nails z období desky „Hesistation Marks“. Stejně udivující může být pohostinská účast Joea Satrianiho v závěrečné kytarové extázi „This Is Not A Drill“ a také zpěvačky Robyn v jasném popovém hitu „That Could Have Been Me“.

Řeklo by se roztříštěnost? Stylová určitě. Ovšem je až s podivem, že deska drží pohromadě, i když na ní Rundgren s gustem sobě vlastním míchá jeden styl do druhého a vytváří tak místy až zvukomalebné koláže, které nepostrádají potřebnou atmosféru. Jak už bylo řečeno, novinka je odvážnější než byla předchozí „Global“. Určitě to není na škodu a vzhledem k tomu, že Rundgrenovi letos bude devětašedesát let, je to až udivující.

Pepsi Stone             


www.toddrundgrenradio.com

YouTube ukázka – Deaf Ears (feat. Trent Reznor a Atticus Ross)

Seznam skladeb:
1. Come
2. Got Your Back
3. Chance For Us
4. Fiction
5. Beginning (Of The End)
6. Tin Foil Hat
7. Look At Me
8. Lets Do This
9. Sleep
10. That Could Have Been Me
11. Deaf Ears
12. Naked & Afraid
13. Buy My T
14. Wouldn’t You Like To Know
15. This Is Not A Drill

Sestava:
Todd Rundgren - zpěv, všechny nástroje
+ hosté

Rok vydání: 2017
Čas: 52:38
Label: Cleopatra Records
Země: USA
Žánr: classic rock/pop rock/electronic pop/post-punk

Diskografie:
1970 - Runt
1971 - Runt: The Ballad Of Todd Rundgren
1972 - Something/Anything?
1973 - A Wizard, A True Star
1974 - Todd
1975 - Initiation
1976 - Faithful
1978 - Hermit Of Mink Hollow
1981 - Healing
1982 - The Evere Popular Tortured Artist Effect
1985 - A Cappella
1989 - Nearly Human
1991 - 2nd Wind
1993 - No World Order
1995 - The Individualist
1997 - Up Against It
1997 - With A Twist
2000 - One Long Year
2004 - Liars
2008 - Arena
2011 - Todd Rundgren s Johnson
2011 - (re)Production
2013 - State
2015 - Global
2017 - White Knight

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 16.06.2017
Přečteno: 185x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1163 sekund.