23.04.2018
ANGELUS APATRIDA
Na novinku "Cabaret De La Guillotine", kterou španělská ..více

23.04.2018
TALES OF EVENING
Maďarská power´n´folková kapela vydá 4. května ..více

23.04.2018
DELAIN
Symfonici z Holandska oznámili, že pracují na novém ..více

23.04.2018
THE IRON MAIDENS
Pětice rockerek, jejichž repertoár je založený na ..více

23.04.2018
LÖVE RAZËR
Kanadská hairmetalová parta se propracovala k ..více

22.04.2018
CLUTCH
O dvanáctém albu alternativců z Marylandu je rozhodnuto. ..více






RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Romero to nezachrání! Kapela je tak dobrá, jak ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
...to se nejdřív vyblil Bezr se svou kritikou do ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
DP jsou ve formě. Jak naživo, tak ve studiu. O t ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Věk nezastavíš, ale Blackmorovi konkurenti (nep ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Souhlas, že to nemá jiskru, což je o to smutně ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Co jsem viděl na Youtube kvalitních záznamech, ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
No nevim .soused byl .lakal me -pry jsem usetril ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Pepsi, nevím, jestli jsi nebyl na jiném koncert ..

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
Mě první díl vůbec nezaujal, dvojka se mi líb ..

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
Blaze mám hodně rad, ale 2. a 3. díl mě vůbec ..




Za poslední měsíc:
BON JOVI - Keep The Faith
935x

Jon BON JOVI - Blaze Of Glory
922x

Richie SAMBORA - Stranger In This Town
841x

TEMPERANCE - Of Jupiter And Moons
795x

PRIMAL FEAR - New Religion
789x

BON JOVI - These Days
636x



24.04.2018
PALACE OF THE KING (Australia), DEAD DANIELS..
Praha, Klub Vagon, začátek od:20:30, vstupné: 299,-

27.04.2018
MELANCHOLY PESSIMISM, INNERSPHERE, KOLLOS, PURNAMA, FROM BEYOND..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:00, vstupné: 180

28.04.2018
NOVOVESKA, BRAK, ILLNESS, ABSOLUTE ZERO...
Chata Hubertka - Okrouhlička u Havl. Brodu, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 6268
recenzí: 5077
reportů: 521
rozhovorů: 348













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


Powermetalové novinky roku 2017 - část X. - kapely MINDMAZE, VALOR a ASTRAL DOORS

MINDMAZE - Resolve
Novinka Amíků Mindmaze je přesně ten typ nahrávky, u které je evidentní, že nebyla tvořena bandou nějakých diletantů, nechybí řemeslná zručnost a bohaté instrumentální dění s jemnými žánrovými přesahy, ovšem pokud bych se měl zmínit o nějakém významném emočním přenosu, pak moc nevím, o čem psát. Působí to vlastně skoro záhadně, jakoby snahu hudebníků už dopředu postihla temná kletba, která usekala hudebním tónům konečky chytlavosti a dopředu je odsoudila k nezdaru. Vysvětlení ale zřejmě bude o něco prozaičtější (a zároveň smutnější). Američtí autoři – seskupení kolem sourozenců Teetsových – zkrátka neumí napsat dostatečně chytlavé melodie, to je celé. Až do osmého songu alba „Resolve“ víceméně probíhá zmíněná beznaděj (snad s výjimkou intra „Reverie“, to je ale zase neúměrně dlouhé), kdy se osazenstvo – včetně ne špatné, ale ani nijak oslňující zpěvačky Sarah Teets - téměř dojemně snaží o nějaký efekt, jenže se jim prostě nedaří vykřesat příjemně hřejivý náladový plamen, songy jen tak bezútěšně doutnají, jako osamělé ohniště po čarodějnické oslavě. O několik zajímavějších momentek sice zavadíme, člověk se ale musí nutit k tomu, aby si jich všiml, o automaticky vtahující přirozenosti slyšených motivů zde mluvit nemůžeme. Pak se autoři malinko zvednou, když v pětici závěrečných položek občas dokáží nabídnout výrazněji líbivé pasáže, jde ale zase spíše o krátké momenty (např. refrén „Twisted Dream“, thrashově nabroušené sólo v „True Reflection“, gradující část uvnitř opusu „The Path To Perseverance“), jako celek písně stejně příliš neobstojí. Navíc album trpí lehce roztříštěným zvukem a masivní – málem sedmdesátiminutovou – stopáží. A to je vzhledem k nevýraznosti hudebního obsahu vražedná nálož!
4/10
YouTube ukázka - Sign of Life

VALOR - Arogance: The Fall
Z vydavatelské stáje Pitch Black Records vyběhl další kůň, jmenuje se Valor a má řecký původ. Za jeho zrodem stojí dvojice bývalých členů kapely Battleroar, kteří k sobě postupně nabrali čtveřici dalších kolegů. Dohromady se pak tahle parta vyznačuje ne tolik vídanou stabilitou, když všechna tři alba – včetně novinky „Arogance: The Fall“ – tvořilo na chlup stejné osazenstvo. To prezentuje hudbu s jemným epickým nádechem a v případě aktuální fošny i svižným tempem, ve kterém se odehraje většina úvodních položek (včetně velmi příjemného intra „Uprising“). Vše obstojně šlape tak do čtvrtého songu „In The Name Of Valor“, v kusu „The Crown Of Evermore“ se již dostaví drobné repetiční příznaky, které opět na chvíli rozeženou vkusné melody-vstupy navazující písně „Dark Are The Eyes Of The Night“. Poté ale zábava zase klesne, tentokrát již daleko výrazněji. V kompozici „Pandora´s Gift“ se do té doby umírněný zpěvák Vaggelis pouští do eskapád, které - nikterak prvotřídním – kvalitám jeho hrdla vůbec nesluší, k tomu se přidá obdobně špatný hudební podklad a řecký oř náhle zažívá nepěkný pád. Naštěstí se rychle oklepe a ve skladbě „In Another Time“ naopak přijde s ozdobně hitovým cvalem. Dvojice závěrečných příspěvků pak naváže na pohodovou úvodní část alba, a proto je nutné novinku Řeků hodnotit víceméně kladně. Oceňuji zejména nasazení hudebníků, kteří sice nepatří mezi mistrovské skladatele, svoji chvílemi až roztomilou vášní ale leccos dohánějí a v nejlepších momentech jsou schopni i velmi dobře pobavit.
7/10
YouTube ukázka - In The Name Of Valor

ASTRAL DOORS - Black Eyed Children
Novinka známých Švédů Astral Doors dopadla malinko dvojsečně. Její hudební obsah totiž dokáže být dobrý až prvotřídní, ale také nezáživný a dokonce i trochu protivný. Pokud se nejprve zaměříme na kvalitní složky, je nutné významně ocenit skladby, jež oplývají vypiplanou strukturou, jejíž hudební základ osciluje na heavy/powermetalové hranici, která je téměř neustále protkána feelingem sedmdesátkové školy, včetně typického zvuku kláves. To je zajímavý mix (z poslední doby mimochodem známý i z novinky italských Steel Seal), kterému ještě dodává na atraktivitě charismaticky osobitý projev Nilse Patrika Johanssona (dále např. Wuthering Heights), jehož hlasové zabarvení si zkrátka nespletete. Skladby jako „We Cry Out“, „Walls“ „Slaves To Ourselves“, rychlík "Good vs. Bad" nebo svěží rock´n´rollová bonusovka „Jesus Christ Moviestar“ (ve které si pánové – na albu nikoli poprvé – utahují z církve svaté) fungují velmi slušně a i díky špičkovému zvuku z dílny Erika Mårtenssona nabízejí vysokojakostní zážitek. Už v nich se ale občas objeví několik háčků, jako je nižší chytlavost chorusových partů (pořád je to ale paráda proti skladbě „Lost Boy“, jejíž refrén je obludně otravný, daleko k tomu nemá ani hlavní část písně "Die on Stage"), nebo určitá spojitost s Black Sabbath a hlavně tvorbou legendy Dio, ať už v instrumentaci, stavbě songů či Johanssonově projevu, který se do malého velkého zpěváka snaží trochu stylizovat. Nejmarkantněji se to projeví v songu „Black Eyed Children“, který už názvem nepokrytě vysává známou pecku "Rock´n´roll Children", přičemž v tu chvíli opravdu není jasné, jestli náhodou neposloucháme nějaký Dio Tribute. Osm řádovka Astral Doors tím malinko ztrácí na kráse, i tak ale v záplavě (power)metalových novinek v pohodě obstojí.
7/10
YouTube ukázka - We Cry Out

Pagan             


MINDMAZE

www.mindmazeband.com

1. Reverie
2. Fight the Future
3. In This Void
4. Drown Me
5. Sign of Life
6. Abandon
7. Sanitys Collapse
8. One More Moment
9. Twisted Dream
10. True Reflection
11. Shattered Self
12. Release
13. The Path to Perseverance

Sestava:
Sarah Teets - zpěv
Jeff Teets - kytara, klávesy, vokály
Rich Pasqualone - baskytara, vokály
Mark Truk Bennett - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 1:07:24
Label: Inner Wound Recordings
Země: Švýcarsko
Žánr: female fronted power metal

Diskografie:
2013 - Mask of Lies
2014 - Back from the Edge
2017 - Resolve

--------------------------------------------------------------

VALOR

FB VALOR

Seznam skladeb:
1. Uprising
2. Arrogant Fall
3. Flying Away
4. In the Name of Valor
5. The Crown of Evermore
6. Dark Are the Eyes of the Night
7. Pandoras Gift
8. In Another Time
9. Sancturary for All
10. No Angels Face

Sestava:
Vaggelis Krouskas - zpěv
Spyros Soldatos - kytara
Vassilis Kourkoutas - kytara
Chris Remoundos - baskytara
Thanasis Lois - klávesy, piano
Thodoris Andritsos - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 1:01:12
Label: Pitch Black Records
Země: Řecko
Žánr: power metal

Diskografie:
2008 - Destinys Path
2013 - The Yonder Answer
2017 - Arrogance: The Fall

--------------------------------------------------------------

ASTRAL DOORS

www.astraldoors.com

Seznam skladeb:
1. We Cry Out
2. Walls
3. God Is the Devil
4. Die on Stage
5. Tomorrows Dead
6. Good vs. Bad
7. Suburban Song
8. Lost Boy
9. Slaves to Ourselves
10. Black Eyed Children
11. Jesus Christ Moviestar

Sestava:
Nils Patrik Johansson - zpěv
Joachim Nordlund - kytara
Mats Gesar - kytara
Ulf Lagerström - baskytara
Jocke Roberg - klávesy
Johan Lindstedt - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 55:40
Mix, mastering: Erik Mårtensson
Země: Švédsko
Label: Metalville
Žánr: heavy/power metal

Diskografie:
2003 – Of the Son and the Father
2005 – Evil Is Forever
2006 – Astralism
2007 – New Revelation
2010 – Requiem of Time
2011 – Jerusalem
2014 - Notes from the Shadows
2017 - Black Eyed Children

Související články - Astral Doors

Související články - Powermetalové novinky roku 2017


Vydáno: 10.07.2017
Přečteno: 860x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14162 sekund.