21.06.2018
AUTOGEN
Zemřel zakládající člen této heavymetalové kapely ..více

21.06.2018
EAGLEHEART
Česká power-progmetalová kapela propaguje aktuální ..více

21.06.2018
RAMMSTEIN
Jak to tak vypadá, tak se po bezmála deseti letech od ..více

21.06.2018
L.A. GUNS
Pistolníci vyřešili krizi na postu doprovodného ..více

21.06.2018
FOREIGNER
Po dlouhých letech se na pódiu setká původní sestava ..více

21.06.2018
KONVENT
Dánská dívčí čtveřice hrající mix deathu a doom ..více






THERION - Lemuria
Nevím jaké bude hodnocení Sirius B, ale přijde ..

THERION - Lemuria
Absolutni majstrstyk, stejne jako Sirius B! Rad vz ..

HYPERION - Dangerous Days
Tady se přidávám s díky za výborný tip. Tohl ..

LINKIN PARK - One More Light
Na poslech Post Traumatic se chystám o víkendu. ..

HYPERION - Dangerous Days
to b.wolf: rádo se stalo ;-) ..

LINKIN PARK - One More Light
Tak co? Bude Post Traumatic od Mika recenze zase s ..

HYPERION - Dangerous Days
za parádní tip! Tak solidně našlapaná fošna ..

STORMWITCH - Bound To The Witch
... ..

GHOST - Prequelle
Prakticky návazně jsem vstřebal na YT skladbu D ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Judas Priest měli zvuk lepší,ale taky to nebylo ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
1985x

THERION - Vovin
1382x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
969x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
965x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
948x

GHOST - Prequelle
916x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6389
recenzí: 5187
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


W.A.S.P. - Unholy Terror

Že „Helldorado“ nesplnilo očekávání, bylo jasné už od prvních recenzí. Část kritiků sice kvitovala návrat k přímočarému rock n`rollu, ovšem ani ti smířlivější si prostě nemohli nevšimnout, že skladatelsky začíná kapele vysychat životadárný pramen a že tytam jsou časy, kdy Blackie Lawless i Chris Holmes hýřili neotřelými nápady. Rovněž fanoušci „Helldorado“ přijali se smíšenými pocity, kapelu po experimentálním „Kill Fuck Die“ sice vzali na milost, ale těžko by se našel jen jeden jediný, který by „Helldorado“ považoval za svou nejoblíbenější položku v diskografii W.A.S.P.

Ony protichůdné názory samozřejmě nemohly uniknout ani Lawlessovi, který pak hned v rozhovorech říkal, že se s W.A.S.P. vrátí tam, kde jim to šlo nejlépe. Do dob „The Headless Children“ či „The Crimson Idol“. Tvrzení to bylo odvážné, protože i sám tvůrce si musel být vědom, že novou desku ihned vystavuje srovnávání s největšími monolity své kariéry. Fanoušci sice začali větřit, že by mohla přijít další velká věc, ovšem v táboře W.A.S.P. na to nepanovala vůbec přívětivá nálada. Z party, která se po návratu Holmese prezentovala jako sevřený celek, najdou byly trosky a opět to vypadalo, že ostatní muzikanti tvoří Lawlessovi křoví. Principál navíc definitivně převzal skladatelské otěže, což nelibě nesl zrovna Holmes. Navíc se začalo šachovat i s bubenickým místem, kde si Stet Howland nemohl být jistý, jestli je stále v kapele nebo ne, a ve studiu se stále častěji začal objevovat Frankie Banali, člen kapely právě z dob „The Crimson Idol“, kterému už zase jednou lezly na nervy otravné manýry Kevina DuBrowa v jeho domovských Quiet Riot.

„Bude to deska o tom, jaký je současný svět,“ říkal Lawless, „je to hnusné místo, tak nečekejte žádné love songy.“ Druhým dechem zdůraznil, že párty atmosféra z „Helldorado“ je už nadobro pryč. To je jasně slyšet i z otvíráku „Let It Roar“, který přesně navozuje atmosféru z dob „The Headless Children“. Všechno je tedy v pořádku a na svém místě? Jen naoko. Hned z druhé, velice ostré „“Hate To Love Me“, je vidět, že Blackieho snahy vychází jen z poloviny. Stylově se sice W.A.S.P. uhnízdili přesně tam, kde je jim dařilo nejlépe, ale skladatelské tápání pokračuje. Blackie sice po letech přiznal, že v době na přelomu milénia procházel tvůrčí krizí, ovšem v době vydání „Unholy Terror“ jakékoliv pochybnosti odmítal.

Faktem ale je, že deska je spíše jen lehce, velmi lehce nadprůměrná. Je na ní možná ještě více hluchých míst, než na „Helldoradu“, když především vypalovačky jako zmíněná „Hate To Love Me“ nebo „Who Slayed Baby Jane?“ nefungují tak, jak by měly a refrény jsou mnohem méně výrazné, než tomu bylo v minulosti. Navíc nepochopena zůstala také baladická „Evermore“, kterou srážel k zemi především Blackieho úmysl vytvořit novou „Forever Free“. To se ovšem ani zdaleka nepovedlo. „Unholy Terror“ proto stojí na třech stěžejních skladbách, o kterých se dá mluvit jako o těch, které album zachraňují. Jedná se o patrně nejlepší věc desky „Loco-motive Man (And The Killer Babies)“, „Raven Heart“ a závěrečnou „Wasted White Boys“, kde Chrise Holmese u kyary nahradil ostřílený Roy Z., který proslul nejen jako producent, ale také spoluhráč Bruce Dickinsona.

S Holmesem totiž opět vyvstaly problémy. „Ty nikdy nezmizely,“ tvrdil Lawless, „jen jsme je zametli pod práh v euforii ze znovunalezeného společného hraní.“ Holmes se samozřejmě nezbavil svých návyků, a i když Lawless tvrdil, že nebyly důvodem prvního vyhazovu z kapely, roli v něm určitě hrály. A podruhé znovu. Ony totiž doby, kdy do sebe všichni členové lámali dvě láhve vody Smirnoff denně, byly dávno pryč, ovšem Holmes se svých excesů vzdát úplně nechtěl. Oficiálně se uvádělo, že opustil W.A.S.P. po vzájemné domluvě, ovšem situace byla o něco méně růžová. Nakonec zmizel i Stet Howland, když jeho místo zase obsadil Banali, aby se oba bubeníci v budoucnu na svém postu ještě prostřídali.

Pepsi Stone             


www.waspnation.com

YouTube ukázka – Let It Roar

Seznam skladeb:
1. Let It Roar
2. Hate To Love Me
3. Loco-Motive Man (And The Killer Babies)
4. Unholy Terror
5. Charisma
6. Who Slayed Baby Jane?
7. Euphoria
8. Raven Heart
9. Evermore
10. Wasted White Boys

Sestava:
Blackie Lawless - zpěv, kytara, klávesy
Chris Holmes - kytara
Mike Duda - baskytara
Stet Howland - bicí
Frankie Banali - bicí

Rok vydání: 2001
Čas: 47:15
Label: Metal-Is/Sanctuary
Země: USA
Žánr: heavy metal/hair metal

Diskografie:
1984 - W.A.S.P.
1985 - The Last Command
1986 - Inside The Electric Circus
1989 - The Headless Children
1992 - The Crimson Idol
1995 - Still Not Black Enough
1997 - Kill Fuck Die
1999 - Helldorado
2001 - Unholy Terror
2002 - Dying For The World
2004 - The Neon God: Part I. - The Rise
2004 - The Neon God: Part II. - The Demise
2007 - Dominator
2009 - Babylon
2015 - Golgotha

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.07.2017
Přečteno: 928x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
První poslechTohle album jsem si...18. 07. 2017 11:12 mr.deadhead
CDTohle album v mojí...13. 07. 2017 17:23 Domy
Ta snaha, najít a...13. 07. 2017 14:06 Martin
5/10Těžce průměrná...13. 07. 2017 13:12 Deny


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18995 sekund.