17.02.2018
SEBASTIAN BACH
Bývalý frontman Skid Row je v současné době ve studiu. ..více

17.02.2018
METALLICA
Slavná sanfranciská čtveřice se stane nositelem Polar ..více

17.02.2018
MÖTLEY CRÜE
Trochu bulváru přichází od někdejší hairmetalové ..více

17.02.2018
PUREST OF PAIN
Dva členové nizozemských symfoniků Delain, konkrétně ..více

17.02.2018
ANIMAL DRIVE
Po šesti let existence se k oficiálnímu debutu ..více

16.02.2018
ELBE
Projekt ELBE, který je inspirovaný zmizením stejnojmenné ..více






ANVIL - Pounding The Pavement
Anvil = kult jak hovado a nová deska se fakt pove ..

SLAUGHTER - Revolution
Chybí tu třeba Great White,Ratt,Tesl a,Britney Fo ..

SLAUGHTER - Revolution
O kapelách podobného ražení se na těchto str ..

SLAUGHTER - Revolution
je skvělá skupina,pamatuj i ji z dob tyhle desky. ..

CHILDREN OF BODOM - Blooddrunk
Rovněž souhlas, pro mě taktéž slabý materiá ..

CHILDREN OF BODOM - Blooddrunk
Tak tentokrát s recenzí souhlasím do posledníh ..

CHILDREN OF BODOM - Blooddrunk
Halo Of Blood bude příští týden. ..

CHILDREN OF BODOM - Blooddrunk
Tento album nemám napocuvany,lebo ma nikdy niejak ..

CHILDREN OF BODOM - Blooddrunk
Ani se k ty desce nechci vracet, baví mě pouze 2 ..

WALKING PAPERS - WP2
Tuhle naprosto neprávem opomíjenou kapelu sleduj ..




Za poslední měsíc:
SEBASTIEN - Act Of Creation
1737x

Redaktorská bilance roku 2017 (Veronika)
1054x

SAXON - Thunderbolt
944x

Redaktorská bilance roku 2017 (Ray)
938x

Redaktorská bilance roku 2017 (Savapip)
904x

RAMCHAT - Nepočaria!
901x



26.02.2018
MARCO MENDOZA BAND, PETR HENYCH & G-BOD..
Klub Vagon, pasáž Metro, Národní 25, začátek od:21:00, vstupné: 350,-

16.03.2018
TERRESTRIAL CHAOS, DYSANCHELY, ANIMAL HATE, NARCHOST..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:30, vstupné: 100,-

16.03.2018
ZNOUZECTNOST, BOD VARU...
Velké Meziříčí - Depo Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150



článků celkem: 6144
recenzí: 4967
reportů: 517
rozhovorů: 343













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


NICKELBACK - Feed The Machine

V posledních letech snad nebyla na světě vysmívanější kapela než kanadští superstar Nickelback. Hlavně jejich poslední deska „No Fixed Address“ jim dokázala pokazit již pošramocenou reputaci tak důkladně, že se z ní stala nejen nejhůře prodávaná deska v historii souboru, a i skalní fanoušci začali pochybovat, jak to s jejich oblíbenci vlastně je. Ti na minulém albu skoro zahodili někdejší pověst zdatných rockerů, když naservírovali kolekci sirupových balad, doplněných o pár nevýrazných rockových kousků. Proto se novinka „Feed The Machine“ očekávala s ještě větším despektem, než kterékoliv jiné album od Nickelback.

Nejprve vyšel stejnojmenný singl a tep se fanouškům okamžitě zrychlil. Výtečná, tvrdá věc, kde dominuje jak zpěv Chada Kroegera, tak i hladové riffy kytar, které odkazují někam až ke kultovní desce „Silver Side Up“ z počátku milénia. V tu chvíli letěly akcie kapely zase o něco výš. Kroeger sebevědomě prohlašoval hesla typu „jednou rocker, navždy rocker“ a možná mu to fanoušci v tu chvíli, poháněni nadějí skutečně úderného alba, věřili. Bublina ale opět splaskla velice brzy, když po necelých třech měsících, tedy koncem letošního dubna, vyšel singl číslo dvě, „Song Of Fire“. A fanoušci byli zase na rozpacích. Kroeger a jeho parta jim totiž opět naservírovali svou klasickou, až na půdu hloupou baladu, kterou jim budou věřit leda tak pubertální děvčata.

Deska není úplně až takový podivný slepenec? Jistě, že se zde najdou slabá místa, kdy kapela opět donekonečna opakuje stokrát přežvýkané postupy, které člověka mohly zaujmout leda tak ve více než deset let starém hitu „Photograph“, a v nichž dnes Nickelback povážlivě riskují i zbytky jakékoliv úcty k nim, ale ty jsou tentokrát v menšině. Možná, že se kapela poučila z toho, že směr, který nastoupila s „No Fixed Address“, prostě nemůže být ten pravý, možná, že ji trochu osvítila můza, čímž se částečně vrátily i záblesky starých dobrých časů, kdy jejich skladby měly ještě sílu.

Na „Feed The Machine“ je totiž velice pozitivní, že nestaví na baladách. Jsou tu, ale tentokrát je tento věčný nešvar tvorby Nickelback v menšině a převažují zajímavější skladby. Za ně určitě lze zmínit skvělou titulní věc a hned jedním dechem dodat rozpumpovanou „For The River“, kde se s kytarovým sólem blýskl Nuno Bettencourt z Extreme, čímž celé skladbě dodal cejch vysoké kvality. Posluchače pak určitě potěší „Coin For The Ferryman“ a další skvělá věc, skoro popmetalová „Silent Majority“. Tady jsou Nickelback nejsilnější za posledních několik let. Bohužel tyto výborné chvilky opět sráží na zem tuctové popoviny „Song Of Fire“ či „After The Rain“, kdy kvalita jde dolů opravdu sešupem. Ne proto, že by se jednalo o popové kousky, ale proto, že v nich Nickelback ztrácí jakékoliv zábrany a nepokrytě vykrádají sami sebe.

U této desky je určitě potěšující, že dokázala Nickelback odrazit od dna, kam se dostali s minulou deskou. O žádný výstřel do výšin se sice nejedná, ale pozitivní zjištění je takové, že kapela ještě umí udělat dobrou věc. Jejich novou desku lze zatím chápat jako vykročení správným směrem. Sice ještě má do dokonalosti sakra daleko, ale přece jen ten pokrok zde cítit trochu je.

Pepsi Stone             


www.nickelback.com

YouTube ukázka – Feed The Machine

Seznam skladeb:
1. Feed The Machine
2. Coin For The Ferryman
3. Song On Fire
4. Must Be Nice
5. After The Rain
6. For The River
7. Home
8. The Betrayal (Act III)
9. Silent Majority
10. Every Time We’re Together
11. The Betrayal (Act I)

Sestava:
Chad Kroeger - zpěv, kytara
Ryan Peake - kytara
Mike Kroeger - baskytara
Daniel Adair - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 43:04
Label: BMG
Země: Kanada
Žánr: post-grunge/pop rock

Diskografie:
1996 - Curb
2000 - The State
2001 - Silver Side Up
2003 - The Long Road
2005 - All The Right Reasons
2008 - Dark Horse
2011 - Here And Now
2014 - No Fixed Address
2017 - Feed The Machine

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.07.2017
Přečteno: 996x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Podla mna je...12. 07. 2017 16:54 Demonick
Podle mě útoky na...12. 07. 2017 10:20 Pepsi Stone
Osobne nechapem...11. 07. 2017 13:18 johny


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19019 sekund.