ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WITCH HAMMER - D-Generace

Pro ty, kteří sledují jablunkovské Witch Hammer jen nárazově v závislosti na vydání nových alb, může být jejich čtvrtá řadovka „D-Generace“ docela překvapením. Poměrně razantních změn je u téhle kapely hned několik. Witch Hammer se poprvé představují jako trio (v nezměněné sestavě fungovali od roku 2002 na všech svých dosavadních deskách), jejich klasickému heavíku odzvonilo a Witch Hammer jsou daleko rockovější, potažmo rock´n´rollovější a celé album je nazpívané v češtině. Zachovaná pochopitelně zůstává muzikantská zručnost a tradiční energie, i přes to se nabízí otázka, zda se částečný „přerod“ Witch Hammer plně vydařil.

Odpověď zní – (téměř) ano. To, že Witch Hammer přišli o jednu kytaru, se jako kdovíjaká ztráta nejeví. Díky stylovému zjednodušení je nekomplikovanost a přímočarost naprosto přirozená a právě díky tomu, že ze svého švihu Witch Hammer nic neztratili, má jejich muzika říz a funkční chytlavost, občas (např. klipovka „Tak ji sjížděj“) směřující až kamsi na první signální. Z tohoto pohledu jsou i sloganovitě vyřvatelné a stručné texty vlastně plně na místě, obzvlášť, když i ta sdělení, která se jimi kluci snaží vyjádřit, jsou jasně srozumitelná. Nicméně v některých případech se nelze zbavit dojmu, že ta sem tam až neobratná strohost a heslovitost je zcela podřízena tomu, aby tah skladeb nebyl zbytečně komplikován, a to nejen po textové, ale i hudební stránce. Album „D-generace“ je tak poměrně snadno prokouknutelnou (i přes to, že Witch Hammer nejsou přehnaně stylově ortodoxní a pouští do svých skladeb drobná oživení ve formě piána, atmosférického vybrnkávání, či prosté bigbítovosti) adrenalinovkou s velmi rychlým a ještě intenzivnějším účinkem a nepříliš dlouhým chuťovým ocasem (i proto je dobře, že Witch Hammer byli s délkou alba poměrně střídmí).

Dokonalým tahákem alba je syrově živá a maximálně našlápnutá titulní skladba s melodickým refrénem, která po vtipném intru (jasně definujícím poselství, prezentované skladbou, potažmo albem D-Generace“) má až drtící sílu a živelnou energii. Dokonalá pecka mezi oči! Tohle je ta parketa, na které se vcelku pochopitelně u Witch Hammer odvíjí i v dalších kouscích to nejzásadnější. Jako velmi funkční kontrast funguje „Sibyla“, coby nejsilnější okamžik, kde se nesází jen na přímočarost a napumpované žíly (pochopitelně, že do tohoto vzoru skladba v průběhu exploduje), či uvolněná „Lekce“ (s pramínkem kdesi od Kabátu, Arakainu či Hysterie), u které je škoda, že tu houstnoucí atmosféru ze slok nechají kluci v refrénu trochu vyšumět.

I coby příznivec klasického heavy metalu, kterému se Witch Hammer aktuálně vzdálili, můžu říci, že stylový posun kapely vnímám velice pozitivně. Witch Hammer sice neobjevují žádné nové horizonty a nechtějí si hrát na velké umění, ale na „D-Generace“ je znát, že kluky jejich poctivá a nekomplikovaná muzika s velmi svěžím nábojem prostě baví.

Savapip             


www.witchhammer.cz

YouTube ukázka - Tak mě sjížděj

Seznam skladeb:
1. Intro
2. D-Generace
3. Tak mě sjížděj
4. Rychlo-kvaška
5. Had z ráje
6. Sibyla
7. Krach
8. Lekce
9. Věčný plamen

Sestava:
Jan Šotkovský – kytara, zpěv
Petr Caputa - baskytara
Robert Mišun - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 35:27
Země: Česká republika

Diskografie:
2007 – Price For The New World
2009 - Zodiac
2012 – Never Stop
2017 – D-Generace

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.07.2017
Přečteno: 5341x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Bude se recenzovat...20. 06. 2019 19:19 Guns
Vzhledem k tomu,...25. 07. 2017 17:17 Savapip
Pane recenzente...25. 07. 2017 12:36 tomaš


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09217 sekund.