17.12.2017
DERDIAN
Italští melodici oznámili, že právě začali pracovat ..více

17.12.2017
STONE TEMPLE PILOTS
Zpěvák Jeff Gutt se už zabydlel u těchto někdejších ..více

17.12.2017
THE COMPULSION
U newyorského punk/hard rockového projektu nezůstal ..více

17.12.2017
THE ATLAS MOTH
Post-metaloví náladotvůrci z Chicaga se ohlásí se svou ..více

17.12.2017
MY INDIGO
Umělecký přetlak ventiluje zpěvačka Within Temptation ..více

17.12.2017
CORE LEONI
Projekt, kde se střetává kytarista Gotthard Leo Leoni se ..více






CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Mna to prekvapujúco baví. A veľmi! Po otrasnej ..

SUPERSCREAM - The Engine Cries
já dík za reakci ;-) ..

SUPERSCREAM - The Engine Cries
Ďakujem za výbornú kapelu, doteraz som nepoznal ..

CAVALERA CONSPIRACY - Psychosis
Opravdu to není žádný zázrak...ale!. ..z mého ..

THRESHOLD – Critical Mass
je neuvěřitelná sestava. Každá deska je něč ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
smutná zpráva. Nevermore byla naprosto fantastic ..

AEROSMITH - Just Push Play
Tohle CD jsem si ponechal ve sbírce jen proto, ž ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Ďalšie fakty ktoré svedčia o tom, že určite ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Meresz: V tomto případě jsou tedy na tom Wikipe ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
to Meresz: čerpat z Metal-archives taky není vž ..




Za poslední měsíc:
CITRON - 25. 11. 2017 - Klub, Horní Bříza
2725x

HELLOWEEN - 25.11.2017 - Tipsport Aréna, Praha
1825x

AEROSMITH - Pump
1364x

AEROSMITH - Get A Grip
1221x

PINK CREAM 69 - Headstrong
974x

ARRAYAN PATH - Dawn Of Aquarius
948x



22.12.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, BLACK ADDER..
Valašské Meziříčí - M-klub, začátek od:19:00, vstupné: 100

22.12.2017
TEMPLE OF OBLIVION (Germany-Black Metal), 1000BOMBS (Thrash), SÓL (Black), PRAY..
Plzeň-Klub Parlament., začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč

25.12.2017
NAŠROT...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:21:00, vstupné: 100



článků celkem: 6017
recenzí: 4853
reportů: 517
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


W.A.S.P. - Dying For The World

Album „Unholy Terror“ zaznamenalo mezi fanoušky smíšené reakce a sama kapela musela uznat, že deska prostě (ještě při recyklaci starých nápadů z období „Kill Fuck Die“) nebyla úplně přesně to, co by mohla umístit na vrchol své diskografie. Navíc problémy mezi Lawlessem a kytaristou Chrisem Holmesem začaly přerůstat únosnou mez. Z Lawlesse se totiž postupem let stal puntičkář, který čím dál hůře snášel Holmesovu nevypočitatelnou povahu a s ní spojenou kytaristovu nespolehlivost a opět stále častější bujaré pitky, které se pak projevovaly na jeho výkonech. Brzy po „Unholy Terror“ proto Holmes mizí ze sestavy a Lawless jej briskně nahrazuje Darrellem Robertsem, který se předtím mihl v hairmetalových Tuff. Ze sestavy mizí také bubeník Stet Howland, kterého na plný úvazek nahrazuje jeho předchůdce Frankie Banali (jinak Quiet Riot).

Práce na nové desce se začaly rozbíhat v létě 2001, ovšem pak přišlo 11. září a teroristický útok na Světové obchodní centrum v New Yorku. Blackie okamžitě zamýšlený koncept hází do koše a začíná psát materiál nový, inspirovaný událostmi, které ve zmíněný den otřásly celým světem. Všechno jde jako po másle. Lawless má díky neblahým událostem v zádech čerstvý vítr a písně z něj padají jedna za druhou. Během několika týdnů je hotovo a deska nakonec vyjde 11. června následujícího roku.

Přestože úvodní „Shadow Man“ má v sobě ještě něco atmosféry z „Unholy Terror“ a dokonce i z „Kill Fuck Die“, od druhé, znamenité „My Wicked Heart“ je všechno už jinak a Lawless jasně naznačuje, kam se s „Dying For The World“ hodlá ubírat. Nutno přiznat, že zvolil tu nejrozumnější cestu jakou mohl a W.A.S.P. nasměřoval po létech experimentů a druhořadých desek zpět k vyznění svých nejslavnějších alb, v tomto případě asi nejblíže k „The Crimson Idol“. I když „My Wicked Heart“, která tento trend jako první představuje, kvalitativně nedosahuje stěžejních skladeb z „The Crimson Idol“, kvitují ji fanoušci s velkým povděkem.

V tomto trendu se odvíjí i zbytek desky, kdy si Lawless dal záležet na dramatičnosti, která jde ruku v ruce s využíváním akustické kytary (zejména ve skvělých baladách „Black Bone Torso“ či „Halloweed Ground“, jenž je na albu zastoupena hned ve dvou verzích) a opět se dá říct, že našel tu polohu, která je mu jako skladateli (i jako interpretovi) nejbližší. Navíc v případě „Dying For The World“ má v zásobě i řadu velmi dobrých skladeb. Právě v tomto ohledu W.A.S.P., i přes opětovný příchod Chrise Holmese, v posledních letech hodně paběrkovali. Navíc, jak už bylo zmíněno, Blackiemu zářijový útok nahrál k sepsání výborného konceptu.

V případě „Dying For The World“ je nutné pochválit výkony kytarového novice Robertse, který nejen že plně dokázal nahradit klasika Holmese, ale i svými sóly dal tvorbě W.A.S.P. nový rozměr, který už unavený Holmes poskytnout nemohl. Nové koště dobře mete? V tomto případě určitě, protože Roberts perlí jak v pomalých věcech (jeho sóla v „Halloweed Ground“ patří rozhodně k ozdobám celé kolekce), tak i v ostrých riffových skladbách. Tady je nutné vypíchnout nejen zmíněnou „My Wicked Heart“, ale i ostrou „Revengeance“ a pak valivou „Stone Cold Killer“, jejíž úvod má možná nejsilnější atmosféru z celé desky.

Dalo by se říct, že s „Dying For The World“ se Blackiemu podařilo usmířit si zbytky sklaních fanoušků, které za poslední léta ještě nepoztrácel. Předložil jim totiž kolekci, která bude (když nepočítáme období prvních dvou, potažmo tří desek) stát za jasným tirumvirátem „The Headless Children“ - „The Crimson Idol“ - „Still Not Black Enough“. Takovou sílu, aby se vyšplhala na úroveň zmíněných desek (do „Still Not Black Enough“ jí ale zase tolik neschází, možná jen ta magická atmosféra balad) nemá, ale se vztyčenou hlavou může stát jen mírný krok za nimi. Jak vidno, Lawless v tomto období začínal prožívat svou drobnou renesanci.

Pepsi Stone             


www.waspnation.com

YouTube ukázka – My Wicked Heart

Seznam skladeb:
1. Shadow Man
2. My Wicked Heart
3. Black Bone Torso
4. Hell For Eternity
5. Hallowed Ground
6. Revengeance
7. Trail Of Tears
8. Stone Cold Killers
9. Rubber Man
10. Hallowed Ground (acoustic)

Sestava:
Blackie Lawless - zpěv, kytara, klávesy
Darrell Roberts - kytara
Mike Duda - baskytara
Frankie Banali - bicí

Rok vydání: 2002
Čas: 50:38
Label: Metal-Is/Sanctuary
Země: USA
Žánr: heavy metal/hair metal

Diskografie:
1984 - W.A.S.P.
1985 - The Last Command
1986 - Inside The Electric Circus
1989 - The Headless Children
1992 - The Crimson Idol
1995 - Still Not Black Enough
1997 - Kill Fuck Die
1999 - Helldorado
2001 - Unholy Terror
2002 - Dying For The World
2004 - The Neon God: Part I. - The Rise
2004 - The Neon God: Part II. - The Demise
2007 - Dominator
2009 - Babylon
2015 - Golgotha

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.07.2017
Přečteno: 1904x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tadyse s recenzentem...30. 07. 2017 20:19 Domy
Otvírák Shadow...20. 07. 2017 15:29 Martin
Výtečné album,...20. 07. 2017 9:50 Fenris 13


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19529 sekund.