18.06.2018
POWER TRIP
Živé čtyřpoložkové vystoupení osobitých amerických ..více

18.06.2018
SKELETONWITCH
Novinka americké kapely vyjde 20. července, ponese titul ..více

17.06.2018
DERDIAN
Upoutávku na album "DNA", které vyjde 25. července, ..více

17.06.2018
STRINGGUARDS
Pardubičtí STRINGGUARDS mají venku videoklip ke skladbě ..více

17.06.2018
BIG CITY
Norští heavíci BIG CITY lákají videem ke skladbě více

17.06.2018
NULL`O`ZERO
Řečtí heavíci NULL`O`ZERO chystají na 13.července ..více






STORMWITCH - Bound To The Witch
... ..

GHOST - Prequelle
Prakticky návazně jsem vstřebal na YT skladbu D ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Judas Priest měli zvuk lepší,ale taky to nebylo ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Letos ne, ale už o něm uvažuju delší dobu. ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Nevypadá to na seriál? Přeci jen kapel s 50 mil ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Už druhý den, cestou na Ozzyho, jsme se bavili o ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Tak u Roba to nebyla ani tak únava, ale zpívat v ..

INSOMNIUM - In the Halls of Awaiting
juhuuu, tak na tenhle seriál o Insomnium se hodn ..

THERION - Secret Of The Runes
Summernight City je dost mozna nejlepsi cover, co ..

INSOMNIUM - In the Halls of Awaiting
díky za seriál o Insomnium :) za mě debut dosud ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
1542x

THERION - Vovin
1323x

A PERFECT CIRCLE - Eat The Elephant
1131x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
933x

GHOST - Prequelle
878x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
860x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6387
recenzí: 5186
reportů: 524
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


TEN - Gothica

Jak to vypadá, tak hluboká tvůrčí krize je v Ten přece jen zažehnána. Ledacos už naznačila minulá deska „Isla De Muerta“, se kterou se parta kolem zpěváka Garyho Hughese odrazila ode dna. Po mizerných albech „Stormwarning“, „Heresy And Creed“ a především „Albion“ působila „Isla De Muerta“ osvěžujícím dojmem, a i když se nejednalo o žádnou přelomovou nahrávku, byla pro Hughesovu kapelu velmi důležitá. Už jen proto, že na ní kapela konečně dokázala najít společnou řeč, ke kterou po skoro kompletním překopání sestavy v roce 2013, před albem „Heresy And Creed“, ne a ne dospět. Na minulém počinu si Ten už začali sedat a ukázalo se, že tahle kapela přece jen na odpis úplně není.

Ona totiž ani novinka, bůhví proč pojmenovaná, „Gothica“ nezní až tak špatně, jak by člověk, který slyšel alba z první poloviny této desetiletky, mohl čekat. Ten sice ani letos nemají takovou sílu, jakou disponovali na konci devadesátých let, kdy u nich působil kytarový střelec Vinny Burns (dnes je opět členem své původní kapely Dare), jenž byl s Hughesem jasným tahounem kapely. A asi i fanoušci sami se během let smířili s tím, že takové desky jako „In The Name Of The Rose“ či „Spellbound“ od Ten už nedostanou. Navíc Hughes se věnoval i řadě jiných projektů a loď Ten klesala pomalu, ale jistě ke dnu.

Proto je novinka „Gothica“ pro fanoušky jakousi náplastí na bolístky, které jim nedávné desky způsobily. Nebudeme si nic nalhávat, „Gothica“ je asi to nejlepší, s čím je tato kapela v současnosti schopna přijít. Není to skvostnádeska, která by platila za špičku ve svém žánru (a to ani pro letošní rok), ale je to album, které se docela dobře poslouchá a které nabízí několik opravdu výborných nápadů. K nim lze určitě zařadit úvodní „The Grail“, které nakonec ale škodí její osmiminutová stopáž, protože Ten nejsou tak schopní skladatelé, aby dokázali přijít se stěžejními nápady na takový prostor. Lépe pak na tom je pilotní singl „Travellers“, která se může pyšnit nejen velmi dobrým, zapamatovatelným refrénem, ale především výtečným kytarovým sólem (další velice dobré je v trochu slabší „Paragon“).

Nejlépe to ale kapele svědčí v tvrdších věcech „Welcome To The Freak Show“ a „La Luna Dra-cu-la“, ve kterých se dotýkají i takových teritorií, kde jsou doma Pretty Maids a podobné spolky. Ovšem vrchol kolekce je nutné hledat jinde. U „A Man For All Seasons“. Ta zpočátku sice tepe na renesanční notu po vzoru Blackmore‘s Night, ale následné dramatické zvraty vrcholící ve slušném refrénu, kde překvapí i na posledních albech horšící se pěvec Hughes, z ní dělají nejlepší věc desky. Co „Gothice“ rozhodně nesluší, je její skoro hodinová délka. Dojde přitom totiž na přehmaty, jako jsou slabší skladby typu „In My Dreams“, „The Wild King Of Winter“ či „Jekyll And Hyde“, jenž album opět sráží dolů.

Jestli lze „Gothicu“ považovat za album, od kterého se Ten zase odpíchnout k lepším výkonům nebo se bude jednat o vrchol jejich pozdní tvorby, o tom je samozřejmě ještě předčasné hovořit. Ale je vidět, že tvrdší kabátek, který deska nabízí, je možná to, co kapele v minulosti chybělo. Jestli se jedná o lepšící se trend by snad už definitivně mohlo potvrdit následující album.

Pepsi Stone             


www.tenofficial.com

YouTube ukázka – Travellers

Seznam skladeb:
1. The Grail
2. Jekyll And Hyde
3. Travellers
4. A Man For All Seasons
5. In My Dreams
6. The Wild King Of Winter
7. Paragon
8. Welcome To The Freak Show
9. La Luna Dra-Cu-La
10. Into Darkness

Sestava:
Gary Hughes - zpěv
Dann Rosingana - kytara
Steve Grocott - kytara
John Halliwell - kytara
Steve McKenna - baskytara
Darrel Treece-Birch - klávesy
Max Yates - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 57:57
Label: Frontiers Music
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock

Diskografie:
1996 - X
1996 - In The Name Of Rose
1997 - The Robe
1999 - Spellbound
2000 - Babylon
2001 - Far Beyond The World
2004 - Return To Evermore
2006 - The Twilight Chronicles
2011 - Stormwarning
2012 - Heresy And Creed
2014 - Albion
2015 - Isla De Muerta
2017 - Gothica

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.08.2017
Přečteno: 754x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14675 sekund.