ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MEAN STREAK - Blind Faith

Švédové Mean Streak mají rádi klasický heavy metal natolik, že jej nejen udržují při životě, ale navíc do něj cpou tolik životadárné energie, že z jejich podání a entusiasmu cítíte tu podmanivou vůni osmdesátých a devadesátých let, kdy ten, kdo hrál tvrdě, rychle, nápaditě a melodicky si na nezájem davů rozhodně stěžovat nemohl. K zamyšlení může být fakt, že Mean Streak v devátém roce svého života vydávají již své čtvrté album a přitom nepatří ke jménům, která by byla kdovíjak často skloňována. Nicméně při důkladnějším pohledu pod pokličku zjistíte, že všechna jejich dosavadní alba sklízela poměrně hodně pozitivní ohlasy a troufnu si tvrdit, že nejinak tomu bude i v případě aktuálního „Blind Faith“. Tedy alespoň v řadách těch, kterým stále ještě voní staromilský heavík a kteří jsou smířeni s tím, že tohle území už je tak důkladně překopáno, že při každé další výpravě je narážení na povědomé motivy nezvratné pravidlo.

To je v konečném součtu asi ten nejvýraznější problém, na který lze na „Blind Faith“ narazit, protože s faktem, že ve druhé polovině alba Mean Streak opakovaně na chvíli ztratí tlak, se dokáží poměrně snadno vyrovnat, takže album v podstatě bezproblémově a energicky odsýpá po celou dobu. Je pravdou, že strategie Mean Streak je trošku vyladěná na současnou dobu rychlých poslechů a ochutnávek, takže úvodní našlápnutá, do optimistického a lehce hymnického refrénu vygradovaná „Blood Red Sky“ (melodicky z ní chvílemi vykukuje Yngwie Malmsteen ve své velmi silné formě) a zejména pak následující šlapavá „Animal In Me“, postavená na narůstajícím napětí ve slokách a chytlavém uvolnění ve výrazném refrénu spolehlivě vtáhnou do alba, zároveň jsou tím nejsilnějším, s čím Mean Streak přijdou, byť houževnatější „Settle The Score“, mix germánských inspirací (Sinner, Accept) „Tear Down The Walls“, či mávátkově optimistická „Tears Of The Bilnd“ s hrozičsky ideálním sborovým halekáním a šikovným proplétáním sólového zpěvu a sborů mají také nespornou sílu. Na strhující atmosféru z úvodu alba Mean Streak ještě naváže svižná „Love Is A Killer“, která je asi nejlepším příkladem toho, jak křikloun Andy La Guerin dokáže svůj poměrně standardní hlas oživit a zosobitnět (svojí roli hraje jiskřivá spolupráce se sbory a tak jako na většině alba i šikovné kytarové sólování) i finální (najdete v ní špetku od Helloween) skandovačka„Gunnerside“.

Kluci o sobě tvrdí, že základní myšlenkou, se kterou basák Peter Andersson (který následně zlákal ke spolupráci i členy The Night Flight Orchestra bubeníka Jonase Källsbäcka a kytaristu Davida Anderssona) před devíti lety Mean Streak rozjížděl a které se drží i dnes, bylo psát klasický metal přímo od srdce. A i když na hudbě Mean Streak pochopitelně není nic objevného, Anderssonově tvrzení se dá snadno uvěřit.

Savapip             


www.meanstreak.se

YouTube ukázka - Caught in the Crossfire

Seznam skladeb:
1. Blood Red Sky
2. Animal in Me
3. Retaliation Call
4. Settle the Score
5. Tear Down the Walls
6. Tears of the Blind
7. Love Is a Killer
8. Come Undone
9. Fire at Will
10. Caught in the Crossfire
11. Gunnerside

Sestava:
Andy La Guerin - zpěv
Thomas Johansson - kytara
Peter Andersson - baskytara
Jonas Källsbäck - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 45:53
Label: Rock Of Angels Records
Země: Švédsko

Diskografie:
2009 – Metal Slave
2011 – Declaration Of War
2013 – Trial By Fire
2017 – Blind Faith

Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.07.2017
Přečteno: 2061x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10663 sekund.