18.06.2018
POWER TRIP
Živé čtyřpoložkové vystoupení osobitých amerických ..více

18.06.2018
SKELETONWITCH
Novinka americké kapely vyjde 20. července, ponese titul ..více

17.06.2018
DERDIAN
Upoutávku na album "DNA", které vyjde 25. července, ..více

17.06.2018
STRINGGUARDS
Pardubičtí STRINGGUARDS mají venku videoklip ke skladbě ..více

17.06.2018
BIG CITY
Norští heavíci BIG CITY lákají videem ke skladbě více

17.06.2018
NULL`O`ZERO
Řečtí heavíci NULL`O`ZERO chystají na 13.července ..více






STORMWITCH - Bound To The Witch
... ..

GHOST - Prequelle
Prakticky návazně jsem vstřebal na YT skladbu D ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Judas Priest měli zvuk lepší,ale taky to nebylo ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Letos ne, ale už o něm uvažuju delší dobu. ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Nevypadá to na seriál? Přeci jen kapel s 50 mil ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Už druhý den, cestou na Ozzyho, jsme se bavili o ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Tak u Roba to nebyla ani tak únava, ale zpívat v ..

INSOMNIUM - In the Halls of Awaiting
juhuuu, tak na tenhle seriál o Insomnium se hodn ..

THERION - Secret Of The Runes
Summernight City je dost mozna nejlepsi cover, co ..

INSOMNIUM - In the Halls of Awaiting
díky za seriál o Insomnium :) za mě debut dosud ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
1542x

THERION - Vovin
1323x

A PERFECT CIRCLE - Eat The Elephant
1131x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
933x

GHOST - Prequelle
878x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
860x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6387
recenzí: 5186
reportů: 524
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


NINE INCH NAILS - Add Violence

Žádný konec se nekoná a místo toho jako kdyby Trent Reznor při pokračující spolupráci se zvukovým mágem Atticusem Rossem, opět našel své múzy. Po prázdném období, kdy se skutečně spekulovalo, že Nine Inch Nails je už jen encyklopedický pojem, objevuje se v posledních letech jméno kapely častěji, než před takovými deseti lety bývalo běžné. Reznor podle svých slov má znovu chuť do nové hudby a jelikož se zatím o klasické řadové desce nemluví, fanoušek musí vzít zavděk dalším EP. Navíc, novinka „Add Violence“ vychází sedm měsíců od poslední nahrávky (rovněž pětiskladbové EP) „Not The Actual Events“, takže jaképak řeči o nějakém konci…

Z toho, za jak krátkou dobu po sobě obě pětiskladbové sbírky vychází, by se dalo soudit, že je Reznor pekl ze stejného, nebo přinejmenším podobného těsta. „Not The Actual Events“ se navíc odkláněla od poslední, čtyři roky staré řadovky „Hesistation Marks“, a spíše se vracela do časů „Broken“ a „The Downward Spiral“, což dozajista staré fanoušky potěšilo a nejen oni čekali, že ohlášená „Add Violence“ se bude ubírat stejným směrem. Naznačoval to i pilotní singl, úvodní skladba „Less Than“, věc silná jako hrom, dokladuje Reznorovu schopnost pracovat s melodiemi a jejich vkusné prokládání lomozícími kytarami. Ovšem na „Add Violence“ stojí tato skladba jakoby mimo ostatní celek a fanoušky dokáže spíše zmást.

Počínaje druhou „The Lovers“ Reznor a Ross kráčí naprosto odlišným směrem, v případě této skladby až někam k hájemství pozdních Depeche Mode, což ovšem není myšleno nijak hanlivě. „The Lovers“ má svou temnou, skličující atmosféru, která s Reznorovým umem působí velice přitažlivě. Jenže pozornost si Nine Inch Nails už dále udržet v takovém rozsahu nedokáží. „This Isn`t The Place“ se snaží vařit ze stejné vody, ovšem nápadů je v ní už mnohem méně a její pokus zaujmout ambientními plochami (můžeme hovořit o návratu někam do dob „Ghosts I-IV“) ztroskovává na zbytečném drnčivém zvuku a absenci dobrých melodických nápadů.

V tomto ohledu jde ještě mnohem dál „Not Anymore“, která ve slokách prezentuje jen podivnou změť zvuků, jakousi horší odnož moderního industriálu, ale přece jen v refrénu nabídne trochu té reznorovské klasiky s jeho animálním řevem. Budiž, s přimhouřením obou očí… Závěrečná, jedenáctiminutová (!) „The Background World“ začíná velice slibně. Ambientní tepot podporuje podmanivý Reznorův projev a Nine Inch Nails opět sahají po nejtemnějších chvilkách Depeche Mode. Ovšem skladba se ve své polovině pomalu láme do neposlouchatelného rachotu, který pak posluchače oblažuje dalších šest minut. Naprosto zbytečný, byť možná dobře míněný umělecký záměr.

Je chválihodné, že Reznor tupě nenásledoval předchozí nahrávku (to ale on vlastně nedělá skoro nikdy) a opět se na „Add Violence“ prezentuje v jiném světle. Ovšem už méně potěšující je, že tentokrát to prostě tak úplně nevychází. Stěžejních nápadů bylo méně a dravost minulé desky, která byla rozhodně velmi sympatická, je tatam. Na závěrečné resumé si ale počkáme, až vyjde třetí EP, jako poslední zamýšlená část. Tentokrát se hodně blížíme k průměru.

Pepsi Stone             


www.nin.com

YouTube ukázka – Less Than

Seznam skladeb:
1. Less That
2. The Lovers
3. This Isn`t The Place
4. Not Anymore
5. The Background World

Sestava:
Trent Reznor - zpěv, kytara, programování
Atticus Ross - programování

Rok vydání: 2017
Čas: 27:13
Label: The Null Corporation
Země: USA
Žánr: industrial rock/dark ambient

Diskografie:
1989 - Pretty Hate Machine
1992 - Broken EP
1994 - The Downward Spiral
1999 - The Fragile
2005 - With Teeth
2007 - Year Zero
2008 - Ghost I-IV
2008 - The Slip
2013 - Hesitation Marks
2016 - Not The Actual Events EP
2017 - Add Violence EP

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.08.2017
Přečteno: 690x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15398 sekund.