RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DESIRE FOR SORROW - Visions

Přáli jste si někdy být nesmrtelní? Zamysleli jste se, co by to všechno znamenalo? Tyhle otázky asi vrtaly v hlavách českobudějovických Desire For Sorrow a tak vznikla deska „Visions“. Jedná se o druhý řadový počin této mladé kapely a chlapi si troufli rovnou na koncepční album. Příběh o lidském triumfu nad smrtelností je zasazen do cyberpunkové budoucnosti, což reflektuje velmi pěkně zpracovaný obal desky a člověk by si až přál, aby vznikl celý komiks s tímto příběhem. Desire For Sorrow se už ve svých počátcích shlédli v atmosférickém pojetí black metalu a aktuáílní novinka v tomto směru pokračuje, přibylo především symfoničnosti, díky které se hudba stává soundtrackem k vyprávěnému příběhu.

Po krátkém intru „Cold Cell“ přichází otvírák v podobě „Ressurection“. Thrashující kytary, důrazná rytmika a extrémní vokál postaví na nohy i mrtvého. Velmi výrazné jsou rovněž klávesy, které jsou nedílnou součástí hudby Desire Of Sorrow. Nechybí blast beaty a změny temp, okořeněné velmi povedenými kytarovými melodiemi. Díky vokálu a symfoničnosti kapela připomíná tvorbu britských Cradle Of Filth. Není tak temná, spíš více „důrazná“. Míří více na údernost skladeb, přesto je tu velký prostor i pro melodie. „Take The World“ zaujme především prostřední symfonickou částí a velmi silným riffem. Jinak jde ve šlépějích první skladby. Tedy příjemně poslouchatelný melodický black metal. V některých chvílích, zejména tam, kde jsou více slyšet klávesy, se Desire For Sorrow blíží k výrazu Minority Sound.

I další písně jsou na tom velmi podobně. Styl desky je jasně dán a kapela neuhýbá ani o píď, sem tam přitopí pod kotlem, jindy zvolní. Za nejpovedenější kousek bych označil „Army Of Dying“ - mohutné změny temp, skvělé kytary, orchestrace, variabilita a to vše je dohromady pořádný nářez. Kdyby takhle dynamické byly všechny skladby, byla by to paráda. Bohužel i přes veškerou snahu se některé písně na desce prostě slévají v jednu a místo, abyste si dokázali vzpomenout na nějakou určitou z nich, utkví v paměti spíš jen některé jednotlivé momenty. Přitom samotný poslech je příjemný a hudba Desire For Sorrow leze do uší sama. Druhou polovinu desky osvěží instrumentální symfonická skladba „Last Chapter“, jež alespoň na chvilku nechá posluchače odpočinout od zběsilého metalu. Závěr alba a celého příběhu se už ale opět vrátí do zajetých kolejí. Hudba Desire For Sorrow má sílu a především kytaristé se činí. Je radost poslouchat, jak riffují či se mazlí s melodiemi. Problém můžou mít někteří posluchači se zpěvákem Zikym. Ten křepčí o sto šest a oproti minulosti se rozhodně zlepšil, ale někdy je jeho projev náročně vstřebatelný.

„Visions“ je koncepční deska, která má hlavu a patu. Poslouchá se velmi příjemně a je slyšet, že na ní kapela poctivě makala. Už to samo o sobě je dobré vysvědčení. I přesto mi ale v hlavě příliš momentů nezůstalo a album mi k srdci kdovíjak nepřirostlo. Desire For Sorrow mají velký potenciál, který, když bude nadále rozvíjet, můžeme se dočkat opravdu velkých věcí.

Tomáš Marton             


FB DESIRE FOR SORROW

YouTube ukázka - Army of the Dying

Seznam skladeb:
1. Cold Cell
2. Resurrection
3. Take the World
4. Visions
5. Army of the Dying
6. Edge of Abyss
7. Undead Thralls
8. Last Chapter
9. Derelict Race
10. Resentful Sun
11. Shadow Memories

Sestava:
Ziky - kytara, zpěv
Johny - klávesy, zpěv
Horvi - kytara
Vlajda - baskytara
Bubno - bicí

Rok vydání: 2017
Čas:40:07
Label: MetalGate Records
Země: Česká republika
Žánr: Atmosferický black metal

Diskografie:
2014 - At Dawn of Abysmal Ruination
2017 - Visions

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 16.08.2017
Přečteno: 2220x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09334 sekund.