RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ROCK GODDESS - It`s More Than Rock and Roll

Dinosauři, nástup! Tohle je něco jako sraz po x-letech od ukončení školní docházky. Britské trio Rock Goddess, které si mohou pamatovat ti, co měli přehled o rockové scéně osmdesátých let (kdy kapele vyšla tři alba), se dalo dohromady v původní sestavě čtyřicet (!) let od svého založení. Pochopitelně, během těchto čtyř dekád došlo nejen ke změnám ve složení kapely, ale i dvěma poměrně dlouhým pauzám. Ta druhá, čítající osmnáct let, skončila před čtyřmi lety, když se sestry Jody a Julie Turnerovy zase sešly s Tracey Lamb a letos se dopracovaly ke třískladbovému EP „It`s More Than Rock And Roll“.

Soudě podle těchto dam je dělání bigbítu něco jako jízda na kole. Taky se to nezapomíná. Pravda však je, že člověk musí být těžký nostalgik a odmyslet si těch třicet let, kdy se na hudební scéně, na rozdíl od Rock Goddess, něco dělo. Holky prostě uvízly v dobách, kdy za a) o genderové vyrovnanosti v rocku nenapadlo nikoho uvažovat, takže přišly jo jednu z tehdejších výhod, za b) dřevní rock měl šanci posluchače rozhýbat. Což znamená, že „It`s More Than Rock And Roll“ sice možná vypovídá o mladé duši muzikantek, leč zní … nostalgicky a staromilsky.

Nejsympatičtější na třískladbové vlaštovce je zpěv Jody Turner. Je znát, že nemusí předvádět kdovíjak hlasovou gymnastiku, že si vystačí s poměrně syrovým projevem, do kterého šikovně rozpouští kapky jedu a ono to stačí, zejména v úvodní titulce, za uši příjemně vykráká i zlehka kousající riff v „Back Off“, která má v sobě nejvíc života z celé kolekce, nicméně bolest, která z téhle nahrávky kouká – totiž určitá těžkopádnost a rychle nastupující jednotvárnost (naprosto statická rytmika) se projeví i v této skladbě. Finále v podobě „We`re Metal“ je hutnější, zemitější, nabídne v úvodu jiskřivou kooperaci se skandovatelnými sbory, ale narazí na otravnou říkankovitost a umca-umca statičnost, kterou příliš nenaruší ani šikovné sólo na kytaru.

Nedalo se předpokládat, že by se Rock Goddess pustily do nějakého experimentování či divočení. Z tohoto pohledu „It`s More Than Rock And Roll“ vlastně plní to, s čímž holky do nahrávání zřejmě šly. Všelijaké návraty jsou v dnešní době dobře přijímány, a my jsme tady, máme rády rock a chceme, abyste to všichni věděli. Dá se jim to věřit, otázka však je, zda tahle v podstatě nevinná a neškodná nahrávka zabere aspoň na ty pamětníky něčím jiným, než několikrát vzpomenutou nostalgií.

Savapip             


FB ROCK GODDESS

YouTube ukázka - It`s More Than Rock and Roll

Seznam skladeb:
1. It`s More Than Rock and Roll
2. Back Off
3. We`re All Metal

Sestava:
Jody Turner – zpěv, kytara
Tracey Lamb- baskytara
Julie Turner - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 13:26
Země: Velká Británie

Diskografie:
1983 – Rock Goddess
1983 – Hell Hath No Fury
1987 – Young & Free
2017 – It`s More Than Rock and Roll

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.08.2017
Přečteno: 1995x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.50936 sekund.