14.12.2017
VICTORIUS
Německá power-speedmetalová parta vydá v lednu EP ..více

14.12.2017
NEVERMORE
Bývalý zpěvák této progresivní formace ze Seattlu ..více

13.12.2017
DRAGONY
Rakouští symfonici hlásí úspěšného vybrání ..více

13.12.2017
GÖTTERDÄMMERUNG
Debut "...projekt Riese" nové české thrashmetalové ..více

13.12.2017
MONSTER MAGNET
Po pěti letech od poslední desky "Last Patrol" se hlásí ..více

13.12.2017
CINDERELLA
Zpěvák Tom Keifer se rozhovořil o tom, že má v ..více






NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Ďalšie fakty ktoré svedčia o tom, že určite ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Meresz: V tomto případě jsou tedy na tom Wikipe ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
to Meresz: čerpat z Metal-archives taky není vž ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Nečerpaj z wikipédie, ale z metal-archives. Warr ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Věk jsem čerpal z Wikipedie a ta mluví jinak ht ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
48 let!! Ročník 1969! Takový páprda ještě ne ..

VHÄLDEMAR - Against All Kings
Tak tohle by šlo, dobře našláplý heavypower, ..

STEELER - Strike Back
Před drahnými lety se kolem mě mihla nahrávka ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Pěkně na hovno... R.I.P. ..

NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy
Zní to tvrdě, ale žádné velké překvapení! ..




Za poslední měsíc:
CITRON - 25. 11. 2017 - Klub, Horní Bříza
2671x

HELLOWEEN - 25.11.2017 - Tipsport Aréna, Praha
1767x

AEROSMITH - Pump
1317x

AEROSMITH - Get A Grip
1181x

ANNIHILATOR - For The Demented
1165x

PINK CREAM 69 - Headstrong
947x



16.12.2017
SDI (GER), Panychida, Bethreyer, Morax, Diphteria, Carpathia..
Sokolovna Týn nad Vltavou, začátek od:18:00, vstupné: 200/250

22.12.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, BLACK ADDER..
Valašské Meziříčí - M-klub, začátek od:19:00, vstupné: 100

22.12.2017
TEMPLE OF OBLIVION (Germany-Black Metal), 1000BOMBS (Thrash), SÓL (Black), PRAY..
Plzeň-Klub Parlament., začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč



článků celkem: 6009
recenzí: 4846
reportů: 517
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


AEROSMITH - Get A Grip

Pokud by se měla jmenovat pětice rockových kapel, které na začátku devadesátých let byly na svém vrcholu a v podstatě udávaly tón celé scéně, navíc s velkým přesahem k publiku, které hard rock jinak prakticky nezajímal, museli bychom jmenovat Metallicu, Guns N`Roses, Nirvanu, AC/DC… a Aerosmith. Ano, Bad Boys From Boston byli znovu na svém vrcholu a díky „Pump“ se jim dostávalo pravděpodobně největšího uznání v dosavadní kariéře. U nohou jim ležela nejen Amerika, ale i Evropa, kam se kapela podívala poprvé od dob alba „Rocks“. Koncertní řada na „Pump Tour“ byla nekonečná a v kapele začínala trochu působit ponorková nemoc. „Byl jsem už šest let střízlivý,“ vzpomínal Steven Tyler, „ale bůhvíproč jsem nevycházel s kapelou.“ Bylo třeba trochu přibrzdit.

Rok 1991 můžeme tak považovat za dobu nečinnosti, kdy nejvýraznější událostí bylo zahrání dávného hitu „Dream On“ za doprovodu orchestru Michaela Kamena u příležitosti desetiletého výročí MTV. O rok později na sebe upozornili Tyler a Perry tím, že vystoupili coby hosté Guns N`Roses na jejich pařížském koncertě, který se přenášel do celého světa. V té době se už začínalo pomalu rozjíždět natáčení nové desky, ale šlo to docela ztuha. „Byl jsem ve Vancouveru, sám v hotelovým pokoji a lezl jsem po stropě ve snaze napsat písničky na album „Get A Grip“,“ říkal Tyler. Nahrávání nakonec muselo být rozděleno na dvě fáze a tím tak zabralo de facto celý rok 1992. A trpělivost se Aerosmith vyplatila.

Vítězný tým se nemění a proto se nahrávání znovu účastní hitmakeři Desmond Child a Jim Vallance, přičemž z kapely se do skladatelského procesu zapojuje jen Tyler s Perrym, což je určitě škoda, protože jak Brad Whitford, tak basista Tom Hamilton v minulosti přispěli několika skutečně nosnými nápady a z leckterých se pak vylouply velké hity. Možná to bylo tím, co Tyler zmiňoval, že v té době zrovna s kapelou nekominukoval, možná tím, že jediný Perry divokého frontmana vždy dokázal ukočírovat a nasměrovat Aerosmith do správných kolejí.

A v těch „Get A Grip“ skutečně jede. Potřetí kapela točila naprosto střízlivá, potřetí na producentské sesli seděl Bruce Fairbairn a potřetí se jednalo o zásah přímo do černého. Hudebně „Get A Grip“ navazuje na své předchůdce, což je jasné hned z úvodní facky v podobě „Eat The Rich“, skladby plné divošských zvuků a skřeků, což byl skutečně silový vpád do alba. „Get A Grip“ je možná přece jen o něco bluesovější než jeho předchůdci a v některých místech méně komerční a více zaměřená na samotné muzikantství, ale přece jen ty nuance oproti minulým albům jsou jen drobné. Album proslavila ústřední čtveřice hitů. Kromě pilotního singlu „Livin` On The Edge“, jenž vyšel ještě před vydáním alba samotného, se jedná pochopitelně o trojici balad „Cryin`“, „Crazy“ a „Amazing“. Ty se rázem rozletěly do světa a je nutné si přiznat, že hlavně díky nim je dodnes „Get A Grip“ celosvětově nejprodávanější deska Aerosmith.

Ovšem právě na těchto baladách, přestože jsou jakkoliv kvalitní (vede „Amazing“ i díky ohnivému, gradujícímu sólu Joea Perryho), „Get A Grip“ nestojí. Aerosmith totiž ani v nejmenším nejsou kapela romantických baladýrů a proto, když vypálí od podlahy takové songy jako „Eat The Rich“, titulní „Get A Grip“, ostrou „Fever“, vesele funkující „Line Up“ s hostující Lennym Kravitzem nebo „Can`t Stop Messin`“ se skladatelským vkladem ústřední dvojice Damn Yankees Jacka Bladese a Tommyho Shawa, je to teprve ta správná konstelace hvězd. Pokud by na „Get A Grip“ stála zmíněná pětice skladeb, doplněná čtveřicí hitových singlů a možná ještě tak „Shut Up And Dance“, dost možná by se jednalo o nejparádnější album Aerosmith vůbec. „Get A Grip“ totiž nejvíce škodí jeho délka, která přesahuje hodinu a tak dojde i na méně povedené kousky jako „Flesh“, „Walk On Down“ úplně nejhorší „Gotta Love It“ a nakonec i zbytečnou závěrečnou instrumentálku „Boogie Man“, které přece jen vysokou (někdy až extrémně vysokou) úroveň desky přece jen devalvují.

S „Get A Grip“ se Aerosmith dostali na svůj nejvyšší stupeň slávy a i když natočili už i o fous lepší alba, stáli na vrcholu tehdy v roce 1993 naprosto oprávněně. S turné ke „Get A Grip“ tehdy přijeli (s předkapelou Extreme) poprvé do České republiky, aby si i zde vychutnali, jak jim publikum (které jim tehdy sice nerozumělo ani slovo, ale přesto chápalo každý jejich tón) zobe z ruky.

Pepsi Stone             


www.aerosmith.com

YouTube ukázka – Livin` On The Edge

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Eat The Rich
3. Get A Grip
4. Fever
5. Livin` On The Edge
6. Flesh
7. Walk On Down
8. Shut Up And Dance
9. Cryin`
10. Gotta Love It
11. Crazy
12. Line Up
13. Can`t Stop Messin`
14. Amazing
15. Boogie Man

Sestava:
Steven Tyler - zpěv, harmonika
Joe Perry - kytara
Brad Whitford - kytara
Tom Hamilton - baskytara
Joey Kramer - bicí

Rok vydání: 1993
Čas: 1:05:22
Label: Geffen
Země: USA
Žánr: hard rock/rhythm n`blues

Diskografie:
1973 - Aerosmith
1974 - Get Your Wings
1975 - Toys In The Attic
1976 - Rocks
1977 - Draw The Line
1979 - Night In The Ruts
1982 - Rock In A Hard Place
1985 - Done With Mirrors
1987 - Permanent Vacation
1989 - Pump
1993 - Get A Grip
1997 - Nine Lives
2001 - Just Push Play
2004 - Honkin` On Bobo
2012 - Music From Another Dimension!

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.11.2017
Přečteno: 1180x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Je to jen můj......názor, všimni...1. 12. 2017 17:02 Kolík
Kolíku, tvrdit,...1. 12. 2017 10:39 Pepsi Stone
První kazetaTohle byla první...30. 11. 2017 20:27 Majkl.fcb
Ve skutečnosti......mají Aerosmith...30. 11. 2017 18:33 Kolík
Aerosmithmě zasáhli...30. 11. 2017 18:27 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13333 sekund.