RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ATHEIST`S FAITH - Sen

Platí-li rčení „konec dobrý, všechno dobré“, může platit i negace „konec špatný, všechno špatně?“ A co teprve, když se ke špatnému konci přidá i mizerný začátek? Není úplně fér začínat elaborát o krátkometrážní prvotině středočechů Atheist`sFaith „Sen“ takhle negativně, nicméně naprosto necharismaticky a bezpohlavně podané jalové intro, zoufale žadonící alespoň o špetičku dramatičnosti, aby mohlo dostát své funkci vtahování posluchače do děje, i finální bonusová blbinka, dokumentující rozpoložení kapely ve studiu, jsou docela rána mezi oči. Nicméně zmínka na stránkách kapely hovoří o šesti nahraných písních, tak to berme tak, že váha tohoto alba přece jen leží někde jinde.

Ovšem ani šestice skladeb to nebude mít v dnešní době zrovna nejjednodušší. Skutečnost, že míří kamsi do osmdesátých let, by sama o sobě toho nemusela být příčinou, závažnější už bude kombinace faktů, že se do tohoto období občas důkladně míchá příchuť tehdejší tuzemské zábavy, melodické nápady nejsou kdovíjak zásadní, aby dokázaly strhnout a celkové provedení je takové opatrně obyčejné. Vsadit bych si troufl na úvodní přímočaře šlapající a v refrénu solidně vygradovaný bigbítek „No Faith“, který má šťávu, riffovou lehkost a zpěv Míši Jakerlové má v sobě hodně slušnou kapku jedu (podivně působí jen prapodivně štěkaný a uměle drsný titulního slogan), či na „Strach nám sílu dává“, která v sobě má poměrně vydařenou dramatičnost (byť úvodní kytarová melodie to celé zlehčuje a silně směřuje kamsi na Valašsko), melodičnost i chytlavost. Na druhou stranu, tím, že Atheist`sFaith zařadí těžkopádnou, stereotypní a nudnou „Hudbu přítomnou“, kde jako by nechtěli vyloženě hrát na první signální, snaží se o jakousi hutnost, ale přitom zjevně z toho nemůžou ven, či na nenáročnou pomalou zábavovku „Zoufalé tváře“, tlačí sami sebe do šedivého davu průměru, který umocní i nijak výrazný zvuk a texty, jež sice padají zpěvačce snadno do úst (což nebývá v češtině zrovna pravidlo), nicméně narazit na takový, který nějakým neotřelým způsobem hudbu Atheist`sFaith oživí, se nedaří.

Dát nějakou jasnou odpověď na otázku, zda se Atheist`sFaith mohou někdy dopracovat k tomu, aby se o nich alespoň v rámci tuzemské scény mluvilo hlasitěji, je v podstatě nemožné. Ze „Snu“ by šlo vydolovat optimistický a nadějný singl, stejně jako bylo možné vytáhnout z něj takový, který by ambice kapely dost brutálně nakopal. Nejen prostým matematickým průměrem, ale i celkovým pocitem z desky lze konstatovat, že „Sen“ je pohodově obyčejné a i v rámci domácí scény průměrné album.

Savapip             


BZ ATHEIST`SFAITH

Seznam skladeb:
1. Intro
2. No Faith!
3. Ďábel sám
4. Sen
5. Hudba přítomná
6. Strach nám sílu dává
7. Zoufalé tváře
8. Bonus

Sestava:
Míša - zpěv
Tomáš - kytara
Honza - kytara
Csaba - baskytara
Míra - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 28:58
Země: Česká republika

Diskografie:
2016 - Sen

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.08.2017
Přečteno: 1719x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09189 sekund.