ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VOODOO SIX - Make Way For The King

Štěstí se na britskou pětici usmálo hned z počátku kariéry, kdy byla běžně obsazována do sestavy kapel na Download Festivalu v Donningtonu (pokračovateli slovutného Monsters Of Rock), aby je nakonec pak na turné vytáhli samotní Iron Maiden. Ovšem do povědomí širší veřejnosti nejvíce vstoupili, když si jejich kytaristu Richieho Faulknera vybrali Judas Priest jako nástupce legendárního K.K. Downinga. Jenže v té době už Faulkner hrával spíše s dcerou Stevea Harrise z Iron Maiden, takže Voodoo Six tuto ztrátu přežili bez úhony a dodnes vydávají své desky. Aktuální „Make Way For The King“ je v pořadí už pátá kolekce. Voodoo Six na ní opět chtějí fanoušky hard rocku a heavy metalu přesvědčit, že by to měli být oni, kdo jednou zastoupí místo po ikonách stylu, které se už pomalu chystají do důchodu.

Adeptů na ta místa by byla hromada a Voodoo Six, stejně jako drtivá většina ostatních, zatím nedokázali plně přesvědčit. Jejich čtyři předchozí desky se sice vyznačovaly dobrými instrumentálními výkony (což je dnes už samozřejmost), slušným songwrittingem, ovšem nebylo to nic, co by je vyvádělo ze zástupu stovek a tisíců ostatních kapel. Voodoo Six proto vždy představovali řemeslně dobře zvládnutou hudbu, která se pohybuje na pomezí hard rocku a heavy metalu (a daleko nemá ani k epičnosti současných Iron Maiden), ovšem přidaná hodnota veškerá žádná. Čili slušné kousky, které nepadají do průměru, ale nijak se nederou do výšek.

Od každé další desky těchto Britů si může posluchač slibovat, že to bude právě ona, která prolomí ledy a u každé je pak trochu zklamaný, že se tak nestalo. Nejinak tomu je i s novinkou „Make Way For The King“, kde je snad ještě více cítit snaha o to, aby kapelu brali všichni smrtelně vážně. Ovšem ani tahle deska z Voodoo Six nové tahouny stylu neudělá, přestože se opět nejedná o žádný propadák. Její začátek sice není bůhvíjaký a hned dvě úvodní skladby, moc neříkající otvírák „Electric“ a trochu zmatečná titulní věc, se skoro až metalcorovým řevem novice za mikrofonem Nika Taylora-Stoakese, nenaznačí nic o proklamované výborné kondici formace. Deska se proto začne ztuha rozjíždět až ve třetí „Let Me Walk“, která pošilhává po větší epičnosti a rozhlíží se po teritoriích, kde byli jako doma diovští Rainbow.

Počínaje touto skladbou začne „Make Way For The King“ nabývat a bytnět a tím pádem se stává o něco silnější. Svůj vrchol pak zažije v dvojici věcí „Riot“ a „Amen“, kde dosahují Voodoo Six hranice svých současných možností. K těm lepším kouskům desky lze zařadit i dvě odsýpavé kompozice „Until The End“ a „Wasteland“ a především další epickou „The Chocking“, která ve své sloce skoro až nápadně bude připomínat dílo „Sorry“ z gunsovské „Chinese Democracy“, aby pak v refrénu žila už svým vlastním životem.

I přes místa, kde kapela zní skutečně dobře, zůstává „Make Way For The King“ opět „jen“ deskou s příslibem, stejně jako tomu bylo u předchozích nahrávek. Voodoo Six jsou pravděpodobně s přibívající kariérou více epičtí, což je možná cesta, kterou by se kapela v budoucnu mohla vydat a kde by byla pevnější v kramflecích. Nový, zlepšující se vokální projev Taylora-Stoakese by jim k tomu prostor dával… Takže, uvidíme...

Jan Skala             


www.voodoosix.com

YouTube ukázka – Make Way For The King

Seznam skladeb:
1. Electric
2. Make Way For The King
3. Let Me Walk
4. Falling Apart
5. Riot
6. Amen
7. Until The End
8. Release The Hounds
9. The Choking
10. Walk A Mile
11. Wasteland
12. Swept Aside

Sestava:
Nik Taylor-Stoakes - zpěv
Matt Pearce - kytara
Chris Jones - kytara
Tony Newton - baskytara
Joe Lazarus - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 1:06:23
Label: Cadiz Music
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock/heavy metal

Diskografie:
2006 - Feed My Soul
2008 - First Hit For Free
2010 - Fluke?
2013 - Songs For Invade Countries To
2017 - Make Way For The King

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.09.2017
Přečteno: 1647x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09658 sekund.