15.01.2018
STRATOVARIUS
Zpěvák Timo Kotipelto má pro fanoušky dobrou zprávu. ..více

15.01.2018
SALTY DOG
Dnes už skoro zapomenutá čtveřice z Los Angeles, která ..více

15.01.2018
EARTHLESS
Po dva roky starém počinu "Acid Crusher/Mount Swan" se ..více

15.01.2018
XTASY
Po debutu "Revolution" z roku 2014 předkládá tahle ..více

15.01.2018
RED SUN RISING
Post-grungeová kapela z amerického Ohia se ohlašuje se ..více

14.01.2018
LYNCH MOB
Kapela někdejšího kytaristy Dokken George Lynche je bez ..více






EXOS - Time For A Change
fosna. Mohu pouze doporučit, tak super album s p ..

EXOS - Time For A Change
Ukazka zni fakt dobre, tomuhle se podivam na zoube ..

EXOS - Time For A Change
Rádo se stalo, projekt Exos potřebuje fanoušky ..

EXOS - Time For A Change
parádního melodického metalového pohlazení! H ..

THE DARK ELEMENT - The Dark Element
Aj podľa mňa je to zbytočne prísne hodnotenie. ..

THE DARK ELEMENT - The Dark Element
Zbytecne prisny hodnoceni. Je to moc prijemna desk ..

Redaktorská bilance roku 2017 (Pagan)
taberah - sinner´s lament ? pro mě objev roku.. ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Mauglí: Nechybí, ta už byla napsaná v době vy ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Díky za moc krásný seriál o nejúžasnějš í ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
měli solidní první tři fošny, zvlášť ty s ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
1427x

Tarja TURUNEN - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)
1398x

AVANTASIA - The Metal Opera
1371x

BLACK SABBATH - The End: Live In Birmigham
1117x

PLETHORA - Age Of Changes
925x

STROKKUR - Vantablack
920x



19.01.2018
DEBUSTROL, AGGRESSIVE TYRANTS, D.O.P., ZODIAC, SOTURY...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 200

27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-



článků celkem: 6084
recenzí: 4912
reportů: 517
rozhovorů: 340













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ARCH ENEMY - Will to Power

U profláknutých kapel je spoleh na to, že se v masách jejich fanoušků vždy najde dostatečný počet takových, kteří nebudou reptat, ať už jejich modla přijde s téměř čímkoliv. Jenomže popularita a pozitivní přijímání čehokoliv mívají za neblahý následek rapidní pokles kvality produktu. Vždyť jen malá hrstka z těch, kterým se před léty podařilo vybudovat si zvučné jméno, dnes vyvíjí snahu, jež by byla srovnatelná s nasazením z časů minulých. Jaká je situace v táboře Arch Enemy? Jedenáctá deska švédské party kolem kytaristy Mikeho Amotta odpovídá jasně a srozumitelně.

Novince „Will to Power“ předcházely dva videoklipy ke skladbám „The World Is Yours“ a „The Eagle Flies Alone“. Už u prvně jmenované cinkly přes uši jednoduchá koncepce a enormní stupeň hitovosti s neskrytým zaměřením se na refrén, což by se dalo akceptovat v případě, že by tato skladba fungovala jako odlehčující položka. Jenže ono je tomu na „Will to Power“ přesně naopak, nějaké propracovanější momenty aby se totiž hledaly lupou. Převážná většina materiálu, z něhož stříkají gejzíry nasládlé hitovosti, je mdlá, přičemž důraz je kladen na vokály, refrény a kytarová sóla, nikoli na skladbu jako celek. Kousky jako nechutně vlezlá „Blood in the Water“ či klipové záležitostí evokují otázku, zda se něco takového vůbec ještě dá považovat za melodeath. Když totiž odhlédneme od growlingů a vezmeme v potaz jen instrumentální složku, otřepané melodie a předvídatelné postupy, ocitáme se ve vodách power metalu s odérem popu.

Zajímavým vkladem do novinky jsou čisté vokály Alissy, kterých nejvíce servíruje „Reason to Believe“. V této baladě se nejdříve setkáváme s jemnou stránkou vokalistky, záhy ovšem nasazuje heavíkovský hlasový projev, který bohužel působí nuceně až nelíbivě. Jediné slušné kousky na „Will to Power“ jsou snad jen po sobě jdoucí „Murder Scene“ a hlavně „First Day in Hell“. Nicméně dvě solidní skladby na desce jsou na kapelu takového formátu zatraceně nízké skóre. Bohužel ani kytarová stránka alba není zrovna ohromující a až příliš často budí dojem recyklace (rozuměj: „tohle jsem už někde slyšel“), než že by oslňovala tvůrčí schopností.

Jak již bylo naznačeno, poměr oddechovek postrádajících hloubku a pozoruhodných kousků je u aktuálních Arch Enemy neodpustitelně nevyrovnaný. „Will to Power“ dobře poslouží jako kulisa při další činnosti nebo při sportu, avšak hledání nějakých zajímavějších motivů, na které by bylo třeba se zvlášť soustředit (natož si je vychutnávat), je ztráta času. Zcela úmyslně se vyhýbám polemizování nad srovnáním schopností aktuální vokalistky s její předchůdkyní (pro mnohé bohyní) a zaměřuji se pouze na to, co nový materiál Arch Enemy může posluchači nabídnout. Shrnuto a podtrženo, téměř nic, a proto nemám chuť se k tomuto – jak po hudební, tak po textové stránce – kýčovitému počinu, jehož výplň je vyčpělá a bez nápadů, víc vracet.

Peťulín             


www.archenemy.net

YouTube ukázka – The World Is Yours

Seznam skladeb:
1. Set Flame to the Night
2. The Race
3. Blood in the Water
4. The World Is Yours
5. The Eagle Flies Alone
6. Reason to Believe
7. Murder Scene
8. First Day in Hell
9. Saturnine
10. Dreams of Retribution
11. My Shadow and I
12. A Fight I Must Win

Sestava:
Alissa White-Gluz – zpěv
Michael Amott – kytara
Jeff Loomis – kytara
Sharlee D`Angelo – baskytara
Daniel Erlandsson – bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 50:16
Label: Century Media Records
Země: Švédsko
Žánr: melodický death metal

Diskografie:
1996 – Black Earth
1998 – Stigmata
1999 – Burning Bridges
2001 – Wages of Sin
2003 – Anthems of Rebellion
2005 – Doomsday Machine
2007 – Rise of the Tyrant
2009 – The Root of All Evil
2011 – Khaos Legions
2014 – War Eternal
2017 – Will to Power

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.09.2017
Přečteno: 2162x




počet příspěvků: 41

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Arch EnemyU mně je...3. 10. 2017 18:10 Radim
Ale jo, to já beru...3. 10. 2017 17:36 orre
Arch EnemyZdravím "orre", v...3. 10. 2017 16:38 Radim
Soudíš po 2...3. 10. 2017 14:40 orre
Arch EnemySouhlasím s...2. 10. 2017 20:17 Radim


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17104 sekund.