19.07.2018
NORDIC UNION
Spolupráce Ronnieho Attkkinse a Erika Martenssona pod ..více

19.07.2018
NAZARETH
Bude na nové desce skotské legendy zpívat Dan McCafferty ..více

19.07.2018
ROCK GODDESS
Angličanky, které se po rozchodu s basistkou Tracy Lamb, ..více

19.07.2018
TERRORIZER
Divoká kariéra této americké legendy death/grindu má ..více

19.07.2018
ANAAL NATHRAKH
Britská grindcorová instituce dodržuje dvouleté ..více

19.07.2018
RATT
Zpěvák kapely RATT Stephen Pearcy vydá své páté ..více






THERION - Les Fleurs du Mal
Kybel hnoja 1/10 ..

RIOT V - Armor Of Light
Zpěvák skvělý, hodně to táhne nahoru i přes ..

CRYSTALLION - Killer
Po letech jsem tuhle kapelu oprasil a Thomas Strü ..

SALIERI - Babylón
Skutečně velice povedené album. Zpěvák mile p ..

ALMANAC - Kingslayer
Tak se rozloučil i Readman! Nový zpěvák je jak ..

MARDUK - Viktoria
Po hláške "o jejich nejlepším albu od… zmín ..

Petr ŠODEK (TANKER) - Jednou rocker, pořád rocker!
Pane Petře z Tankeru, který jste prodával Korg ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Bring me the Valentine, v poslednej dobe som si ob ..

THERION - Sitra Ahra
Presne od tohto kotúča je pre mna THERION mrtva ..

THERION - Gothic Kabbalah
Tohle je jediná deska Therion, kterou jsem kdy sl ..




Za poslední měsíc:
IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
2546x

SALIERI - Babylón
837x

Tomáš TALAPKA (ALL AGAINST NOTHING) - Priateľstvá medzi kapelami sú najviac, kto v nejakej kapele hral tak ten vie.
780x

MELTED SPACE - Darkening Light
681x

REFUGE - Solitary Men
614x

THERION - Lemuria
533x



29.07.2018
LOUDNESS (JPN), METALCRAFT..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 499,-

26.08.2018
THE BROADCAST (USA), ŠPINAVÍ LÚZŘI..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

16.09.2018
THE POODLES (SWE) & 2 special guests..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 450,-



článků celkem: 6433
recenzí: 5222
reportů: 529
rozhovorů: 355













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ARCH ENEMY - Will to Power

U profláknutých kapel je spoleh na to, že se v masách jejich fanoušků vždy najde dostatečný počet takových, kteří nebudou reptat, ať už jejich modla přijde s téměř čímkoliv. Jenomže popularita a pozitivní přijímání čehokoliv mívají za neblahý následek rapidní pokles kvality produktu. Vždyť jen malá hrstka z těch, kterým se před léty podařilo vybudovat si zvučné jméno, dnes vyvíjí snahu, jež by byla srovnatelná s nasazením z časů minulých. Jaká je situace v táboře Arch Enemy? Jedenáctá deska švédské party kolem kytaristy Mikeho Amotta odpovídá jasně a srozumitelně.

Novince „Will to Power“ předcházely dva videoklipy ke skladbám „The World Is Yours“ a „The Eagle Flies Alone“. Už u prvně jmenované cinkly přes uši jednoduchá koncepce a enormní stupeň hitovosti s neskrytým zaměřením se na refrén, což by se dalo akceptovat v případě, že by tato skladba fungovala jako odlehčující položka. Jenže ono je tomu na „Will to Power“ přesně naopak, nějaké propracovanější momenty aby se totiž hledaly lupou. Převážná většina materiálu, z něhož stříkají gejzíry nasládlé hitovosti, je mdlá, přičemž důraz je kladen na vokály, refrény a kytarová sóla, nikoli na skladbu jako celek. Kousky jako nechutně vlezlá „Blood in the Water“ či klipové záležitostí evokují otázku, zda se něco takového vůbec ještě dá považovat za melodeath. Když totiž odhlédneme od growlingů a vezmeme v potaz jen instrumentální složku, otřepané melodie a předvídatelné postupy, ocitáme se ve vodách power metalu s odérem popu.

Zajímavým vkladem do novinky jsou čisté vokály Alissy, kterých nejvíce servíruje „Reason to Believe“. V této baladě se nejdříve setkáváme s jemnou stránkou vokalistky, záhy ovšem nasazuje heavíkovský hlasový projev, který bohužel působí nuceně až nelíbivě. Jediné slušné kousky na „Will to Power“ jsou snad jen po sobě jdoucí „Murder Scene“ a hlavně „First Day in Hell“. Nicméně dvě solidní skladby na desce jsou na kapelu takového formátu zatraceně nízké skóre. Bohužel ani kytarová stránka alba není zrovna ohromující a až příliš často budí dojem recyklace (rozuměj: „tohle jsem už někde slyšel“), než že by oslňovala tvůrčí schopností.

Jak již bylo naznačeno, poměr oddechovek postrádajících hloubku a pozoruhodných kousků je u aktuálních Arch Enemy neodpustitelně nevyrovnaný. „Will to Power“ dobře poslouží jako kulisa při další činnosti nebo při sportu, avšak hledání nějakých zajímavějších motivů, na které by bylo třeba se zvlášť soustředit (natož si je vychutnávat), je ztráta času. Zcela úmyslně se vyhýbám polemizování nad srovnáním schopností aktuální vokalistky s její předchůdkyní (pro mnohé bohyní) a zaměřuji se pouze na to, co nový materiál Arch Enemy může posluchači nabídnout. Shrnuto a podtrženo, téměř nic, a proto nemám chuť se k tomuto – jak po hudební, tak po textové stránce – kýčovitému počinu, jehož výplň je vyčpělá a bez nápadů, víc vracet.

Peťulín             


www.archenemy.net

YouTube ukázka – The World Is Yours

Seznam skladeb:
1. Set Flame to the Night
2. The Race
3. Blood in the Water
4. The World Is Yours
5. The Eagle Flies Alone
6. Reason to Believe
7. Murder Scene
8. First Day in Hell
9. Saturnine
10. Dreams of Retribution
11. My Shadow and I
12. A Fight I Must Win

Sestava:
Alissa White-Gluz – zpěv
Michael Amott – kytara
Jeff Loomis – kytara
Sharlee D`Angelo – baskytara
Daniel Erlandsson – bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 50:16
Label: Century Media Records
Země: Švédsko
Žánr: melodický death metal

Diskografie:
1996 – Black Earth
1998 – Stigmata
1999 – Burning Bridges
2001 – Wages of Sin
2003 – Anthems of Rebellion
2005 – Doomsday Machine
2007 – Rise of the Tyrant
2009 – The Root of All Evil
2011 – Khaos Legions
2014 – War Eternal
2017 – Will to Power

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.09.2017
Přečteno: 2877x




počet příspěvků: 41

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Arch EnemyU mně je...3. 10. 2017 18:10 Radim
Ale jo, to já beru...3. 10. 2017 17:36 orre
Arch EnemyZdravím "orre", v...3. 10. 2017 16:38 Radim
Soudíš po 2...3. 10. 2017 14:40 orre
Arch EnemySouhlasím s...2. 10. 2017 20:17 Radim


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17469 sekund.