RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Charlie BONNET III - Sinner With A Song

„Charlie Bonnet III hraje klasický rock ve stylu 70. let typu Bad Company, Lynyrd Skynyrd nebo Aerosmith.“ Alespoň tohle tvrdí slogan, který uvádí jeho nejnovější přírůstek do diskografie, šestiskladbové EP „Sinner With A Song“. Na něm Bonnet zúročil svou spolupráci s kytaristou L.A. Guns Tracii Gunsem, který nejen že se postaral o produkci desky, ale i nakonec odložil svou kytaru, aby si na tomto albu zahrál na klávesy! Ale to, že na albu hraje Tracii Guns, je pro „Sinner With A Song“ vcelku nepodstatné. Sám Bonnet totiž má už léta definovaný svůj styl, který sestává z vlivů výše zmíněných hardrockových legend, ale také z klasického amerického country a blues. To všechno je ke slyšení i na jeho novince.

Bonnet není na scéně žádným nováčkem, protože desky vydává už od minulé desetiletky, a za tu dobu se stačil tak pevně ukotvit ve svém stylu, že pravděpodobně nehrozí, aby svým příznivcům připravil jakékoliv překvapení. „Sinner With A Song“ je proto zase ten nejklasičtěji hraný rock, který hned od svého počátku nasadí jižanský výraz a zejména titulní věc připomene například zmíněné Lynyrd Skynyrd nebo The Allman Brothers či Molly Hatchet. Bonnet si je těchto vlivů vědom, používá je a rozhodně se nedá říct, že by to bylo na škodu věci. Je to hudba, kterou má pod kůží a která se mu hraje nelépe.

Deska sice ve svých prvních dvou skladbách – titulní „Sinner With A Song“ a následující „Restless And Reckless“ startuje v jiskřivém rytmu boogie, kde kromě hlasu hlavního protagonisty hrají velkou roli svižné kytarové riffy a logická sóla. Nejvíce hardrockovým kouskem je pak pravděpodobně „Waiting On Time“, který může lehce evokovat rané chvilky Aerosmith (sám Bonnet tady místy zase zní jako Bon Scott), ovšem v něm se novinková Bonnetova kolekce láme do své druhé poloviny, která je trochu odlišnější. Hardrocková síla najednou odplouvá stranou a na povrch se dere druhá tvář tohoto umělce z amerického Nashvillu.

„Hometown Heroes“ je dřevním blues z Delty Mississippi, kde výraznou roli hraje slide kytara a klasicky frázující zpěvák. Už ale v této skladbě začínají probleskovat vlivy country (vždyť je také Bonnet z hlavního města tohoto hudebního stylu), které se naplno projeví v závěrečných dvou skladbách „Heading Home“ a „Cold And Alone“. Samozřejmě posluchač nesmí očekávat country jako z rádia Karolína (nebo kde všude to vlastně hrajou), ale jeho americký základ, který je vlastně celou zámořskou (hard)rockovou kulturou propleten od samých počátků. Takže vlastně všechno v pořádku. Ostatně, proč by nemělo být.

„Sinner With A Song“ je nenáročná deska. Rozhodně je určena pro toho, kdo má chuť nechat se zasáhnout tím nejklasičtějším rockem, do kterého jsou přímíchány různé americké ingredience. Určitě je také pro toho, kdo si rád užije zemitých kytarových riffů a rozervaného (neškoleného) zpěvu, který jde od srdce. Tím Bonnet svou hudbu tvořil vždy. A je to slyšet i tady.

Jan Skala             


www.charliebonnet3.com

YouTube ukázka – Sinner With A Song

Seznam skladeb:
1. Sinner With A Song
2. Restless And Reckless
3. Waiting On Time
4. Hometown Heroes
5. Heading Home
6. Cold And Alone

Sestava:
Charlie Bonnet III - zpěv, kytara
Adam Ferris - kytara
Ceth Carter - baskytara
Tracii Guns - klávesy
Travis Ashley - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 21:34
Label: CB3 Music
Země: USA
Žánr: hard rock/rhythm n`blues/country rock

Diskografie:
2007 - Southbound Train
2008 - I`m Just Me
2011 - Household Name
2013 - Robbing Peter Pay Les Paul
2014 - Working For The Man
2015 - A Hotel In Valdosta
2017 - Sinner With A Song (EP)

Foto: archiv umělce


Vydáno: 01.10.2017
Přečteno: 1972x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09228 sekund.