23.04.2018
ANGELUS APATRIDA
Na novinku "Cabaret De La Guillotine", kterou španělská ..více

23.04.2018
TALES OF EVENING
Maďarská power´n´folková kapela vydá 4. května ..více

23.04.2018
DELAIN
Symfonici z Holandska oznámili, že pracují na novém ..více

23.04.2018
THE IRON MAIDENS
Pětice rockerek, jejichž repertoár je založený na ..více

23.04.2018
LÖVE RAZËR
Kanadská hairmetalová parta se propracovala k ..více

22.04.2018
CLUTCH
O dvanáctém albu alternativců z Marylandu je rozhodnuto. ..více






RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Romero to nezachrání! Kapela je tak dobrá, jak ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
...to se nejdřív vyblil Bezr se svou kritikou do ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
DP jsou ve formě. Jak naživo, tak ve studiu. O t ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Věk nezastavíš, ale Blackmorovi konkurenti (nep ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Souhlas, že to nemá jiskru, což je o to smutně ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Co jsem viděl na Youtube kvalitních záznamech, ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
No nevim .soused byl .lakal me -pry jsem usetril ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Pepsi, nevím, jestli jsi nebyl na jiném koncert ..

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
Mě první díl vůbec nezaujal, dvojka se mi líb ..

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
Blaze mám hodně rad, ale 2. a 3. díl mě vůbec ..




Za poslední měsíc:
BON JOVI - Keep The Faith
935x

Jon BON JOVI - Blaze Of Glory
922x

Richie SAMBORA - Stranger In This Town
841x

TEMPERANCE - Of Jupiter And Moons
795x

PRIMAL FEAR - New Religion
789x

BON JOVI - These Days
637x



24.04.2018
PALACE OF THE KING (Australia), DEAD DANIELS..
Praha, Klub Vagon, začátek od:20:30, vstupné: 299,-

27.04.2018
MELANCHOLY PESSIMISM, INNERSPHERE, KOLLOS, PURNAMA, FROM BEYOND..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:00, vstupné: 180

28.04.2018
NOVOVESKA, BRAK, ILLNESS, ABSOLUTE ZERO...
Chata Hubertka - Okrouhlička u Havl. Brodu, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 6268
recenzí: 5077
reportů: 521
rozhovorů: 348













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ENSIFERUM - Two Paths

„Don`t you say it`s the same old story“ , prozpěvují v nejchytlavější písni svého sedmého alba finští Ensiferum, čímž tak trochu předznamenávají dění na „Two Paths“. A je trochu alarmující, že to není úplně nejlepší zpráva. Jako by kapela prostě jela na setrvačník. Jasně, všechno, co jste na Ensiferum mohli mít od dob alba „From Afar“ (které je jakýmsi zlomem v diskografii, od kterého už se helsinští válečníci nemůžou vyhoupnout do sedla toho nejdivočejšího koně) rádi, to najdete i na novince. Melodika, agresivita, energie, chytlavost, folkový nádech, pompéznost, silné sbory i osobitá míchanice pestrých hlasů. Jen všechny tyhle pojmy se z kdysi obřích rozměrů pomalinku čím dál tím víc scvrkávají.

Tenhle dojem se dostaví hned ve skladbě „For Those About To Fight For Metal“ (velmi spektakulární majestátní intro „Ajattomasta Unesta“ naopak patří k jednomu z nejsilnějších vstupů Ensiferum do alba), přičemž úvodní živý riff, bojovně odhodlaný chorál, pozitivní melodie, divoký nástup uchraptěného Petriho Lindroose i výživné kytarové sólo v sobě mají velmi strhující náboj, nicméně tohle vířivé divoké tornádo ztratí sílu s krátkou pomalou instrumentální pasáží a zpět se ten náboj již získat nepodaří, když energii nahradí spíš zpěvná pompéznost bez zubů. A vlastně jediným problémem celého alba je skutečnost, že tahle rozkolísanost, kdy Ensiferum ztrácí tah na branku, proskočí (zpravidla v instrumentální pasáži) příliš velkým počtem skladeb.

Chcete-li hledat ty skladby, kterým se hluchá místa vyhýbají, mrkněte na nastavovaný závěr alba. Není náhodou, že alternativní verze skladeb Ensiferum připravili právě pro skočnou folkovou vyřvávačku „God Is Dead“, která se zvrhne do parádní sekanice a v úvodu citovanou optimistickou halekačku „Don`t You Say“, která výborně funguje s čistým zpěvem a harmonikou (kluci do svých řad ulovili bývalou harmonikářku Turisas Nettu Skog), ale ještě lépe s neurvalým Lindroosovým vrčením, jen ždibíček k vrcholu schází živé „Way Of The Warrior“. Zbývající písně, do kterých Ensiferum pumpují adrenalin, stále ještě obstojí, nabídnou i řadu hodně přitažlivých momentů, byť tentokrát nemáte pocit, že by vás dokázali strhnout k bezhlavému útoku na nepřítele. A tam, kde Ensiferum sází na výpravnost či atmosféru, zejména pak v závěrečných vláčné „Hail To The Victory“ a křehce pochmurné „Unettomaan Aikaan“ jim ta pocitovost docela utíká mezi prsty (byt do takhle dutých fází Ensiferum ještě zdaleka nedospěli, není od věci vzpomenout na nepodařenou sázku na výpravnost v podání Manowar a jejich „Gods Of War“).

O „Two Paths“ nelze říct nic pozitivnějšího, než že se jedná o další řadové album Ensiferum, které vyloženě nezklame (tedy pokud nemáte příliš vysoká očekávání), ale tak nějak pokračuje v plynule sestupném kvalitativním trendu kapely.

Savapip             


www.ensiferum.com

YouTube ukázka - Way of the Warrior

Seznam skladeb:
1. Ajattomasta unesta
2. For Those About to Fight for Metal
3. Way of the Warrior
4. Two Paths
5. King of Storms
6. Feast with Valkyries
7. Don`t You Say
8. I Will Never Kneel
9. God Is Dead
10. Hail to the Victor
11. Unettomaan aikaan
12. God Is Dead (alternative version)
13. Don`t You Say (alternative version)

Sestava:
Petri Lindroos - kytara, zpěv
Markus Toivonen – kytara, perkuse, bouzouki, zpěv
Sami Hinkka – baskytara, zpěv
Netta Skogg- harmonika
Janne Parviainen - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 53:30
Label: Metal Blade Records
Země: Finsko

Diskografie:
2001 – Ensiferum
2004 – Iron
2007 – Victory Songs
2009 – From Afar
2012 – Unsung Heroes 2015 – One Man Army
2015 – Two Paths

Související články
Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.10.2017
Přečteno: 850x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Navíc jsem rád,...24. 10. 2017 18:33 Anonim
Já z té nahrávky...24. 10. 2017 18:29 Anonim


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1903 sekund.