24.02.2018
QUEENSRŸCHE
Hudebním tiskem probléhla zpráva, že kapelu opustil ..více

24.02.2018
BEHEMOTH
Polská black/deathmetalová instituce vydá 13. dubna DVD ..více

24.02.2018
UNDERØATH
Fanoušci metalcorových hvězd z americké Tampy se ..více

24.02.2018
ROUGH SILK
Německá progresivně powermetalová parta, kterou vede ..více

24.02.2018
SOLSTICE
Po dvaceti letech od desky "New Dark Age" si připisuje ..více

23.02.2018
DIMMU BORGIR
Norská kapela přijde po osmi letech s jubilejní, desátou ..více






SLAUGHTER - Revolution
Ještě k těm Kabátům. Jednou se tu z ničeho n ..

SLAUGHTER - Back To Reality
Kromě debutu, kde je obal docela poplatný době, ..

AYREON - The Theory of Everything
Tak Ray, jak to s tebou vypadá? :) Těšim se na ..

SLAUGHTER - Revolution
to Venca Votruba: Díky. :-) ..

SLAUGHTER - Back To Reality
Pro doplnění desku zdobí dokonale tragický oba ..

CHILDREN OF BODOM - Halo Of Blood
Áno návrat do starších časov,podľa mňa si t ..

SLAUGHTER - Revolution
Je možné, že to mé dílo bylo, trošku jste m ..

SLAUGHTER - Revolution
nejsi blázen, prý skutečně zmizela, tvrdí Ven ..

VISIONS OF ATLANTIS - The Deep & The Dark
Tak to jsem zvědav, protože poslední ep se znov ..

SLAUGHTER - Revolution
Určitě zmizela. Přeci nejsem blázen. Byl pod n ..




Za poslední měsíc:
SEBASTIEN - Act Of Creation
1916x

SAXON - Thunderbolt
1120x

Andy MONS (SEBASTIEN) - Bylo pro nás velkou výzvou zajistit si ve vlastní režii skládání, aranže, texty, nahrávání, produkci, mix i mastering alba
1112x

RAMCHAT - Nepočaria!
1104x

MASTER`S HAMMER - Fascinator
798x

DOGA - Hard werk
797x



26.02.2018
MARCO MENDOZA BAND, PETR HENYCH & G-BOD..
Klub Vagon, pasáž Metro, Národní 25, začátek od:21:00, vstupné: 350,-

16.03.2018
TERRESTRIAL CHAOS, DYSANCHELY, ANIMAL HATE, NARCHOST..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:30, vstupné: 100,-

16.03.2018
ZNOUZECTNOST, BOD VARU...
Velké Meziříčí - Depo Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150



článků celkem: 6158
recenzí: 4979
reportů: 518
rozhovorů: 344













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


CRADLE OF FILTH - Cryptoriana - The Seductiveness of Decay

Filthova nesvatá smečka se na scénu vrací dva roky po předešlé studiovce, přičemž v mezidobí ještě stihl vyjít staronový počin „Dusk…and Her Embrace“ a už se chystá remaster alba "Cruelty And The Beast". Krejdli tedy opravdu nezahálejí, našinec navíc může být rád za prohlubování vztahů s Českou republikou, když vedle toho, že v kapele figurují dva tuzemští hudebníci, byla naše malá země zvolena také jako destinace na soustředění před tvorbou aktuální desky. Výsledkem je album, které si zachovává typické prvky známé z novodobých počinů, zároveň se však citelně dotýká původního odkazu a nabízí tak jakýsi retrospektivní průnik celou metalografií kapely.

Což zní možná jako autorské vítězství, nicméně při podrobnější pitvě obsahu novinky je celkem rychle jasné, že se zase nic tak výjimečného neděje. Je velmi sympatické, že nové skladby pulzují bujarým životem, že se v nich neustále něco děje, tempa se přelévají jako řeka při povodni, instrumentace je až marnotratně bohatá (hlavně Marthus, jehož přínos zdaleka nekončí u obsluhy bicích, zaslouží absolutorium), a přece se nakonec nedostaví kýžený efekt vyvalených očí a spadlé čelisti. Pod načančaným pozlátkem absentuje hlubší integrita písní, vše i přes nemalé hudební nasazení zavání řemeslem a touhou zalíbit se úplně všem (asi jako na letošní novince německých Kreator). Tím pádem si každý přijde na své, avšak za neustále se vkrádajícího pocitu, že "něco hodně podobného jsme v minulosti už určitě slyšeli."

Úvod nahrávky obstará položka „Exquisite…“, která je napůl intrem, napůl regulérní skladbou. Už zde zazní motivy typické pro celé album, kromě výše zmíněných elementů sem spadají také hororové zvuky, apokalyptické sbory a celková makabrózní atmosféra. Stejně obvyklé jsou i melodické vyhrávky, v případě navazující položky „Heartbreak And Sience“ s příjemně melancholickým aroma, přitažlivě vyznívají táhlé orchestrální pasáže v podkladech („Wester Vespertine“), pochodové tempo (v položce „The Seductiveness Of Decay“ s jasným ozvukem Iron Maiden), nebo thrashmetalové záběry, jež zazní kupříkladu na startu štychu „Vengeful Spirit“, který i díky slušně nasypaným frázím, v nichž se Dani výborně doplňuje s hostující Liv Kristine, pasuji - vedle titulky a předposlednío příspěvku "You Will Know..." - na nejzdařilejší kompozici nové desky. V ostatních případech jde spíše o úsečně chytlavé momenty, které zabírají zejména při správné hlasitosti (zvuk je zcela v pohodě) a dostatečně zatemněné místnosti.

Nakonec se ovšem i tentokrát dostaví pro novodobou tvorbu kapely nikterak neobvyklé shlukovité pocity, což jde částečně na vrub délky skladeb (krom úvodní položky se ani jednou nedostaneme pod šest minut), kdy se občas stihne rozutéct i původně velmi dobře vystavěná struktura songu („Achingly Beautiful“). Podobně je na tom také první bonusová skladba „The Night At…“, jakkoli v ní stojí za upozornění působivě zatápějící kytary, jež se rozohní v jiskřivě oslnivé pasáže, Daniho těsně napěchované fráze pak upomenou nejranější tvorbu kapely. Druhým bonusem je cover song „Alice In Hell“ od Annihilator, zřejmě proto, že Jeff Waters pomáhal kapele s thrashovými pasážemi, Krejdli se mu ale moc dobře neodvděčili, jelikož pouze okopírovali původní kostru a nic zajímavého nepřidali, Dani navíc svým pokřikováním v refrénu leze malinko na nervy. Novinka Cradle Of Filth není v žádném případě propadákem, nehodlám ji ale adorovat pouze proto, že se navrací ke kompozičním kořenům. K tomu by bylo potřeba víc duše a o něco méně pocitové umělosti.

Pagan             


www.cradleoffilth.com

YouTube ukázka - Heartbreak and Seance

Seznam skladeb:
1. Exquisite Torments Await...
2. Heartbreak and Seance
3. Achingly Beautiful
4. Wester Vespertine
5. The Seductiveness of Decay
6. Vengeful Spirit
7. You Will Know the Lion by His Claw
8. Death and the Maiden

Sestava:
Dani Filth - zpěv
Marthus - bicí, klávesy, orchestrace
Lindsay Schoolcraft - zpěv
Daniel Firth - baskytara
Rich Shaw - kytara
Ashok - kytara

Rok vydání: 2017
Čas: 52:58
Produkce, zvuk: Scott Atkins
Label: Nuclear Blast
Země: Velká Británie
Žánr: symfo black/heavy metal

Diskografie:
1994 - The Principle Of Evil Made Flesh
1996 - Dusk... and Her Embrace
1998 - Cruelty And The Beast
2000 - Midian
2003 - Damnation And A Day
2004 - Nymphetamine
2006 - Thornography
2008 - Godspeed Of The Devil´s Thunder
2010 - Darkly, Darkly Venus Aversa
2012 – The Manticore And Other Horrors
2015 - Hammer Of The Witches
2016 - Dusk... and Her Embrace - The Original Sin
2017 - Cryptoriana - The Seductiveness of Decay

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.10.2017
Přečteno: 1567x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Naprosto trefná...11. 10. 2017 7:39 piTRs
Album typické pro...10. 10. 2017 22:04 ov42
9,5/10Skvělá deska. Od...9. 10. 2017 18:03 David
Pochvala za recenziMusím uznat že se...9. 10. 2017 17:55 Roman Škvára
U mňa taktiež...9. 10. 2017 17:36 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15636 sekund.