21.07.2018
ZZ TOP
Ústřední postava texaské legendy, frontman Billy Gibbons ..více

21.07.2018
CRUADALACH
Pražská folk corová úderka představuje po třech letech ..více

21.07.2018
FALLEN ANGELS
Glamrockoví FALLEN ANGELS z Itálie připomínají své ..více

21.07.2018
Michael ROMEO
Třetím klipem k připravovanému sólovému albu kytaristy ..více

21.07.2018
KORMAK
Na příznivce kapel Ensiferum, Heidevolk, Amon Amarth či ..více

21.07.2018
EVILON
Novinka švédských folk-melodeathařů EVILON ..více






THERION - Les Fleurs du Mal
Vydrzal z tohto albumu pocuvat 2 pesnicky. 1/10 ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Yaya holt někdo nesnese že se nestojí na míst ..

THERION - Les Fleurs du Mal
Kybel hnoja 1/10 ..

RIOT V - Armor Of Light
Zpěvák skvělý, hodně to táhne nahoru i přes ..

CRYSTALLION - Killer
Po letech jsem tuhle kapelu oprasil a Thomas Strü ..

SALIERI - Babylón
Skutečně velice povedené album. Zpěvák mile p ..

ALMANAC - Kingslayer
Tak se rozloučil i Readman! Nový zpěvák je jak ..

MARDUK - Viktoria
Po hláške "o jejich nejlepším albu od… zmín ..

Petr ŠODEK (TANKER) - Jednou rocker, pořád rocker!
Pane Petře z Tankeru, který jste prodával Korg ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Bring me the Valentine, v poslednej dobe som si ob ..




Za poslední měsíc:
IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
2573x

Tomáš TALAPKA (ALL AGAINST NOTHING) - Priateľstvá medzi kapelami sú najviac, kto v nejakej kapele hral tak ten vie.
1301x

SALIERI - Babylón
855x

MELTED SPACE - Darkening Light
691x

REFUGE - Solitary Men
629x

CROSSING ETERNITY - The Rising World
473x



29.07.2018
LOUDNESS (JPN), METALCRAFT..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 499,-

26.08.2018
THE BROADCAST (USA), ŠPINAVÍ LÚZŘI..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

16.09.2018
THE POODLES (SWE) & 2 special guests..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 450,-



článků celkem: 6437
recenzí: 5225
reportů: 529
rozhovorů: 355













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


UFO - The Salentino Cuts

Úloha UFO při formování hard rocku a jejich jasný vliv na první generaci heavymetalových hudebníků jsou nezpochybnitelné a fenomenální. Proto má také tahle kapela, jenž brzy bude slavit padesát let na scéně, právo na to, aby vydala sbírku coververzí. I když takové album vlastně vůbec není třeba. Desky plné převzatých skladeb vydává kde kdo, včetně The Rolling Stones s jejich loňskou „Blue & Lonesome“, a vlastně se posluchač už tahle alba naučil ignorovat. Ovšem jsou i taková, které by se pomíjet až tak úplně neměla. The Rolling Stones bezesporu loni vydali desku, kterou je třeba slyšet a teď s podobným projektem přicházejí také jen o pár let mladší UFO.

Na rozdíl od Jaggera, Richardse a spol. nešli tihle hardrockoví průkopníci úplně do minulosti a nebrousili ve vodách dokonce až předválečných, ale v drtivé většině případů sáhli po skladbách svých souputníků nebo těch, kteří svá nejlepší díla vydávali v době, kdy se formovali samotní UFO. „The Salentino Cuts“ je tak plná prehardrockové klasiky, kterou předkládají ti, kteří se rovněž klasiky staly dávno. Jak si s tím tedy Phil Mogg a jeho parta poradili?

Jak se dalo čekat, žádný zádrhel se zde nekoná. Instrumentálně je deska zahraná naprosto precizně (aby taky ne, kdy UFO mají ve svém středu takového kytarového střelce jako je Vinnie Moore), nazpívaná je také dobře, i když samozřejmě Phil Mogg už ve svém hlase nemůže mít takový dynamit jak v dobách památných alb „No Heavy Petting“ nebo „Lights Out“. Nikdo to po něm nechce a nikdo se ani nemůže zlobit, když v „Break On Through (To The Other Side)“ nestačí na Jima Morrisona a v následující „River Of Deceit“ nemůže přednést stejné emocionální vypětí jako svého času Layne Staley. Tahle skladba od grungeového superprojektu Mad Season je také jednou ze dvou, kde UFO sáhli do repertoáru umělců, které sami ovlivnili. Layne Staley se nikdy netajil tím, že v pubertě pro něho desky UFO znamenaly velmi moc a svou náklonnost kapele projevil i hvězdný John Mellencamp, od něhož si Britové vypůjčili „Paper In Fire“, což je jeden z vrcholů celé kolekce.

Jako velmi zdařilé lze jmenovat i úvodní „Heartful Of Soul“ od The Yardbirds, těžkotonážní „The Pusher“ od Steppenwolf a pochopitelně skvělou „Mississippi Queen“ od Leslieho Westa a jeho Mountain. Vcelku nadějně se jeví „Rock Candy“ od Montrose, ovšem tam se kapele nakonec nepovede transportovat prvotní energii a klasický riff působí jako hraný z povinnosti. Originálu nedosahuje ani „Just Got Paid“ od ZZ Top, kde sice Moore vyšívá nádherné kytarové motivy, ovšem UFO v ní jako kdyby nemohli najít společnou řeč. Kapitolou samou pro sebe je pak závěrečná věc „It`s My Life“, což je jediná nová autorská věc. Ta v ničem nevybočuje z letitého standardu kapely a „The Salentino Cuts“ drží basu svou bluesovou náladou a Phil Mogg v ní místy vokálně připomene Iana Gillana.

„The Salentino Cuts“ bude určitě deskou pro skalní fanoušky kapely. Těm totiž tito nezlomní Britové jasně předkládají to, co od nich chtějí slyšet. Gruntovní, bytelnou práci, která sahá až k samotným kořenům hard rocku a má v sobě i nezbytný díl bluesové atmosféry. Pro odpočinkový poslech je tahle deska velmi slušnou záležitostí, ale i když nelze předpokládat, že by ješ někdy někdy UFO vydali skutečnou bombu, autorská deska by i v tomto případě byla určitě milejší.

Pepsi Stone             


www.ufo-music.info

YouTube ukázka – Heartful Of Soul

Seznam skladeb:
1. Heartful Of Soul
2. Break On Through (To The Other Side)
3. River Of Deceit
4. The Pusher
5. Paper In Fire
6. Rock Candy
7. Mississippi Queen
8. Ain`t No Sunshine
9. Honey-Bee
10. Too Rolling Stoned
11. Just Got Paid
12. It`s My Life

Sestava:
Phil Mogg - zpěv
Vinnie Moore - kytara
Rob De Luca - baskytara
Paul Raymond - klávesy
Andy Parker - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 48:44
Label: Cleopatra
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock

Diskografie:
1970 - UFO
1971 - UFO 2.: Flying
1974 - Phenomenon
1975 - Force It
1976 - No Heavy Petting
1977 - Lights Out
1978 - Obsession
1979 - Strangers In The Night
1980 - No Place To Run
1981 - The Wild, The Willing And The Innocence
1982 - Mechanix
1983 - Making Contact
1985 - Misdemeanor
1987 - Ain`t Misbehavin`
1992 - High Stakes & Dangerous Men
1995 - Walk On Water
2000 - Covenant
2002 - Sharks
2004 - You Are Here
2006 - The Monkey Puzzle
2009 - The Visitor
2012 - Seven Deadly
2015 - A Conspiracy Of Stars
2017 - The Saletino Cuts

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.10.2017
Přečteno: 1117x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Save Your Prayers...28. 10. 2017 14:49 JonathanGray
Mě se svého času...28. 10. 2017 13:00 Pepsi Stone
Když hráli v...28. 10. 2017 11:35 JonathanGray
Vždyť Way už v...28. 10. 2017 7:12 Pepsi Stone
Kde je Pete Way?...28. 10. 2017 1:31 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18674 sekund.