19.01.2018
MÖTLEY CRÜE
Film o kapele na motivy jejich dnes už legendární ..více

19.01.2018
PRIMORDIAL
Pohané z Irska, kteří si aktuálně připomínají ..více

19.01.2018
AT THE GATES
Švédští deathmetaloví klasici konečně oznámili ..více

19.01.2018
FIREWIND
Klávesista a kytarista Bob Katsionis oznámil, že nahrál ..více

19.01.2018
DEVILSTRIP
Z amerického Clevelandu se hlásí nová hardrocková ..více

18.01.2018
SYNKOPY
Zemřel jeden z hlavních tuzemských propagátorů ..více






U2 - Songs Of Experience
Alpha Tiger samozřejmě není můj šálek čaje, ..

U2 - Songs Of Experience
Co např. loňská nahrávka Alpha Tiger? ..

U2 - Songs Of Experience
je sranda?!?! Trapná smečka salónního mesíá ..

U2 - Songs Of Experience
Čekal jsem, že se ozveš právě ty :-) U2 do me ..

U2 - Songs Of Experience
...už jsem to tu psal před lety: Jaký smysl má ..

CHILDREN OF BODOM - Hatebreeder
To co COB započali na skvělém debutu, tady dot ..

Redaktorská bilance roku 2017 (Peťulín)
Je potěšující vidět, že si to někdo takhle ..

Redaktorská bilance roku 2017 (Peťulín)
Na tuhle bilanci jsem byl nejvíc zvědavý, proto ..

CHILDREN OF BODOM - Hatebreeder
Tu nieje o čom debatovať 10/10.Klenot v melodick ..

VINNIE VINCENT INVASION - Vinnie Vincent Invasion
Hodně kvalitní článek. Když jsem na jeho sól ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
1711x

Tarja TURUNEN - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)
1420x

AVANTASIA - The Metal Opera
1401x

BLACK SABBATH - The End: Live In Birmigham
1135x

PLETHORA - Age Of Changes
1053x

VINNIE VINCENT INVASION - Vinnie Vincent Invasion
1022x



19.01.2018
DEBUSTROL, AGGRESSIVE TYRANTS, D.O.P., ZODIAC, SOTURY...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 200

27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-



článků celkem: 6089
recenzí: 4916
reportů: 517
rozhovorů: 341













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


GALNERYUS - Ultimate Sacrifice

Japonci Galneryus loni po dlouhé době přerušili šňůru každoročního vydávání plnohodnotných studiovek, fanoušci ale důvod ke smutku nemají, vše bylo totiž dohnáno na konci letošního září, kdy se objevila novinka „Ultimate Sacrifice“. A jelikož v mezidobí došlo v kapele pouze k jedné malé změně na postu bicmena, můžeme opět očekávat tradiční porci velkolepě pojatého symfo-power metalu s občasnými přesahy do progového území, jež se nejčastěji odehrávají ve specificky laděných sólových partech.

Stejně tak byl zachován další prvek typický pro tuhle partu, který ovšem nepůsobí tolik lichotivě. Jde o kompoziční ambivalentnost, jejímž důsledkem jsme opět nuceni vyslechnout několik zhola nezábavných písní. Daleko důležitější ale je, že se na albu rovněž vyskytují skladby výborné až strhující, přičemž poměr dobré položky versus špatné se jednoznačně přiklání na první stranu. Do pozitivní kategorie spadá rovnou intro „Enter The New Age“, které navzdory názvu připomíná nejlepší momenty kapely, včetně fanfárového halasu, chutných vyhrávek, pochodového tempa a vůbec spolehlivě fungující přípravy na okázalý powermetalový zážitek, pročež vůbec nevadí jeho o něco delší, konkrétně tříminutová stopáž. První regulérní song s titulem „Heavenly Punishment“ pak nabídne jeden ze tří vrcholných okamžiků nahrávky, když propojí rychlé rytmy se sborovými a v refrénu adekvátně povznášejícími zpěvy, vrstevnatá instrumentace je u této kapely samozřejmostí, nechybí ani výše zmíněné progové výlety, které se tradičně otírají o jazzovou škatuli.

To znamená zajímavé spestření do té doby, když těmto složitým sólovým hrátkám kontruje melodické okolí skladby, jak je tomu také v případě navazujících příspěvků „Wings Of Justice“ a „The Shadow Within“. Když se ale veskrze pozitivní náboj písní otupí důrazem na temné vyznění, které nenabízí mnoho průduchů pro chytlavé motivy, kapela je najednou poloviční a nudná. V případě nové desky padl černý Petr na kompozice „With Sympahty“ a „Rising Infuriation“, které se skutečně nedají označit jako dvakrát vábné. Malinko rozpolceně dopadla ještě skladba „Brutal Spiral Of Emotions“, jež je rozfázována na tři části, přičemž úvodní temná sekce opět dvakrát neláká, dojem naštěstí brzy pozvedne ucházející refrén a hlavně působivý baladický dojezd s celou řadou atraktivních motivů.

K posouzení máme ještě dva songy, u nichž si všímavý čtenář odvodí, že musí jít o zbývající dva vrcholy. Prvním z nich je odlehčená rockovka „Wherever You Are“ s čarokrásnými sólovými melodiemi, jejichž klenutí mě uvádí do mimořádně příjemného melancholického rozpoložení. Přirovnat je lze k tvorbě dalších Japonců Gyze, případně ke spektakulárním Tolkkiho majstrštykům, každopádně v podobně patetických momentech se nejraději vyžívají právě japonské kapely. S pamětihodnými okamžiky se vytasí také titulní opus, jenž je tentokrát rozčleněný do pěti úseků, přičemž zábavné jsou všechny, nejchytlavější zenit ale jednoznačně číhá v mega přitažlivém refrénu. Při jeho poslechu mám pocit, že mě kapela čapla za ruku a pozvala k pohádkovému průletu nebeskou klenbou. Samozřejmostí je azurově modrá obloha a všudypřítomné slunce. Právě pro tyto okamžiky Galneryus pravidelně sleduji a jsem velmi rád, že mě v tomto ohledu opět nenechali ve štychu.

Pagan             


FB GALNERYUS

YouTube ukázka - Ultimate Sacrifice

Seznam skladeb:
1. Enter the New Age
2. Heavenly Punishment
3. Wings of Justice
4. The Shadow Within
5. With Sympathy
6. Wherever You Are
7. Rising Infuriation
8. Brutal Spiral of Emotions
I. Blinded By Anger
II. Burning Within
III. Soul Carried By The Wind

9. Ultimate Sacrifice
I. Wishing To Liberate
II. The Battle In Desperation
III. The Reality In The End
IV. Phantasmagoria
V. The Living And The Dea


Sestava:
Masatoshi Ono - zpěv
Syu - kytara
Taka - baskytara
Yuhki - klávesy
Fumiya - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 1:05:13
Label: Warner Music Japan
Země: Japonsko
Žánr: melodický power/speed/prog metal

Diskografie:
2003 - The Flag Of Punishment
2005 - Advance To The Fall
2006 - Beyond The End Of Despair...
2007 - One For All...All For One
2008 - Reincarnation
2010 - Resurrection
2011 - Phoenix Rising
2012 - Angel of Salvation
2013 - The IronHearted Flag, Vol. 1: Regeneration Side
2014 - The IronHearted Flag, Vol. 2: Regeneration Side
2014 - Vetelgyus
2015 - Under the Force of Courage
2017 - Ultimate Sacrifice

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.10.2017
Přečteno: 730x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jo ještě bych...23. 11. 2017 11:40 htaedas
Kdo je poslouchá,...23. 11. 2017 11:39 htaedas
Galneryusje výborná volba....23. 10. 2017 16:57 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18641 sekund.