RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BLOODY REDEMPTION - Infected Minds

Deathová mašina Bloody Redemption ze Slovenska letos debutovala zásekem „Infected Minds“, jenž uvedla na trh tuzemská firma Support Underground. A opět šlo, podobně jako v případech sebranek Disconsolate nebo Mordum, o dobrou volbu, kterou by neměl minout žádný fanoušek záhrobního old-schoolu, ten patrioticky založený už vůbec ne. Parta Bloody Redemption je totiž slušně našlápnutá a její tvorba se dozajista vyrovná širé světové konkurenci.

Intro „Enter The Purgatory“ staví na zlověstném vybrnkávání, které spolehlivě funguje již od dob sepulturovského majstrštyku „Beneath The Remains“. Navazující hniloba s titulem „Torture Of Souls“ pak geodeticky vytyčí hranice, v nichž se bude odehrávat celé následující dění nahrávky. Pomalý nájezd, zpěvákovo zamručení a líně se valící tempo, jež však brzy vysoptí do rytmické naháněčky se samozřejmým blast beatovým boostem, k tomu těžké riffy ostřené na thrashové ocílce, growling občas přecházející do screamu a baskytara zvonící jako klekání po skonání papeže, to vše možná známe z bezpočtu dřívějších nahrávek, Slováci ale tento obligátní smrtící koktejl mixují s talentem mistrů, kteří nechtějí dobýt samotný Olymp, protože dobře vědí, že už byl zdolán před pětadvaceti lety, snaží se však o co nejpečlivější přístup k zaběhlým postupům, s patřičnou pokorou a hlavně vášní. A právě proto se jejich snaha setkává s úspěchem.

Navíc pokaždé, když se zdá, že by autoři mohli být až příliš tuctoví, přijdou s nějakým kompozičním zvratem, který nahodí zvolna zhasínající světlo zpět do plného šajnění. Titulní položka kupříkladu nabídne přechody s jemným melodickým odstínem, bezbožný štych „Help Me Find The Nails For Christ“ přinese fráze, které si hezky rozumí s kytarovým podkladem, v hutné skladbě „Expected Despair“ si riffy podávají štafetu s baskytarovým bubláním, v položce „Way To The Abyss“ zase flirtují s hravými bicími. Osobně mě ale nejvíc lákají momenty, kdy hudebníci přeřadí k rychlému pohonu a v rámci nejlepších tradic spolků jako Obituary, Asphyx nebo Krabathor roztančí vysoce nakažlivý death´n´thrashový čardáš. Kromě některých z již uvedených příspěvků se to dále týká výhřezů „Unead Corpses“ a „Through The Eyes Of Beast“, které po zlověstném sólovém, resp. ponuře táhlém rozjezdu postupně přejdou do burácejícího instrumentálního sprintu, a to tak sugestivního, že je neradno poslouchat tyto songy kupříkladu v automobilu, jelikož je člověk nucen k podvědomému zrychlování vozidla, nehledě na průjezd obcí (osobní zkušenost). Na druhou stranu jen těžko můžu dát lepší doporučení k vlastnímu poslechu.

Petr Štěpnička             


BZ BLOODY REDEMPTION

YouTube ukázka - celé album

Seznam skladeb:
1. Enter the Purgatory
2. Torture of Souls
3. Infected Minds
4. Help Me Find the Nails for Christ
5. Expected Despair
6. Way to the Abyss
7. Undead Corpses
8. Through the Eyes of Beast
9. Paralyzed Before the Spiritual Raping

Sestava:
Jozef Kováč - zpěv, kytara
Martin "Šeďo" Fodor - kytara
Marián "Maňo" Švec - baskytara
Ladislav "Dumi" Dulaj - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 37:22
Label: Support Underground
Země: Slovensko
Žánr: death metal

Diskografie:
2017 - Infected Minds

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.10.2017
Přečteno: 2224x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16016 sekund.