ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




REVOLUTION SAINTS - Light In The Dark

Že budou mít Revolution Saints pokračování se tak nějak dalo předpokládat. Přestože krátce po vydání debutové desky zabásli za domácí násilí bubeníka a zpěváka v jedné osobě Deena Castronova a kapela samotná se jevila jako další z nepřeberné řady projektů, které vznikly v hlavě ředitele vydavatelské společnosti Frontiers Music Serafina Perugina, kvalita první desky se projevila na komerční úspěšnosti nahrávky, které se původně ani nečekala. Samozřejmě žádná platina z toho nebyla, ale přece jen se album dostalo i do oficiálních žebříčků (nejen žánrových) v Americe i v Evropě. Navíc, v době Castronovových problémů se jak kytarista Doug Aldrich, tak basista Jack Blades za svého spoluhráče postavili a demonstrovali tak, že Revolution Saints jsou přece jen silná trojice.

O dalším stylovém směřování Revolution Saints nemohlo být pochyb. Všechny tři muzikanty totiž po celou jejich profesní kariéru spojuje náklonnost k AOR, tedy lehčí formě hard rocku a letité členství frontmana Castronova u legend tohoto žánru, Journey (zde skončil v době, kdy vycházel debut Revolution Saints), nemohlo nasvědčovat nic jiného. Novinka „Light In The Dark“ totiž dokonale navazuje na dva a půl roku starý debut a místo toho, aby trojici ostřílených kozáků zaváděla na zatím neprobádané území, spíše prohlubuje debutem nalajnovaný styl.

Bezejmenná deska z roku 2015 byla nadmíru povedená. Překvapila jak dotaženými kompozicemi, tak velmi dobrými baladami, ovšem nejvíce asi Castronovovým vokálním projevem, který evokuje hlas legendárního Stevea Perryho, tedy klasického zpěváka Journey. Deska rovněž působila na scéně AOR a melodického hard rocku jasko jasný favorit pro zmíněný rok a proto byla situace v letošním roce pro dvojku „Light In The Dark“ trochu složitější. Od fanoušků žánru totiž byla očekávání velká. Všichni tři, jak Castronovo, tak Aldrich i Blades, jsou velmi zkušení a protřelí muzikanti, kteří ví, že zklamat své fanoušky mohou velmi, velmi snadno.

To se však nestalo, protože deska po více posleších roste, i když její start v podobě titulní skladby (Aldrichův kytarový úvod evokuje „Kiss Of Death“ od Dokken) není zas tak úplně vypovídající a skladba, s podivem zvolená také jako pilotní singl, nemá takovou sílu.Není to sice žádný průšvih, ale na rozjezd rozhodně ne ideální věc. Kapela jako by se začínala probouzet s následující „Freedom“, kde se v refrénu už Castronovo naplno rozezpívává. Se svižnou „Ride On“ je už ale všechno v nejlepším pořádku a Aldrich pálí své riffy přesně v duchu svižného hard rocku. V tu chvíli spadnou všechny pochybnosti o tom, jestli Revolution Saints natočili plnohodného nástupce debutu.

Oproti pětici balad z první desky tu tentokrát stojí jen tři, ovšem všechny jsou velmi vydařené a zejména v „Can`t Run Away From Love“ kapela opět dokazuje, že v pomalých věcech tkví její síla. Ne sice úplně, protože „Light In The Dark“ není deska, která by stála vyloženě na baladách, ovšem v nich jsou Revolution Saints pravděpodobně nejkreativnější. Z ostatních věcí, které se Castronovovi a jeho partě povedly, můžeme rozhodně jmenovat i stadionovou „Take You Down“ nebo příjemně svižnou „Running On The Edge“, která graduje v nenásilně plynoucím refrénu, jenž se dotýká popmetalových vod.

Zkrátka „Light In The Dark“ je určitě deskou pro ty, kterým se debut téhle tříčlenné party líbil. Nutno sice přiznat, že přece jen stojí, byť o nepatrný krůček, trochu za ním, ale stále se jedná o vysoce kvalitní hudbu. Je také třeba dát kapele velké plus za to, že jako superskupina přežila do druhé desky, navíc po bubeníkových problémech, což se u různých podobně splácaných seskupeních tak často nestává.

Jan Skala             


www.revolutionsaints.com

YouTube ukázka – Light In The Dark

Seznam skladeb:
1. Light In The Dark
2. Freedom
3. Ride On
4. I Wouldn`t Change A Thing
5. Don´t Surrender
6. Take You Down
7. The Storm Inside
8. Can`t Run Away From Love
9. Running On The Edge
10. Another Chance
11. Falling Apart

Sestava:
Deen Castronovo - zpěv, bicí
Doug Aldrich - kytara
Jack Blades - baskytara, zpěv

Rok vydání: 2017
Čas: 50:45
Label: Frontiers Music
Země: USA
Žánr: hard rock/AOR

Diskografie:
2015 - Revolution Saints
2017 - Light In The Dark

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.11.2017
Přečteno: 2422x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08596 sekund.