15.01.2018
STRATOVARIUS
Zpěvák Timo Kotipelto má pro fanoušky dobrou zprávu. ..více

15.01.2018
SALTY DOG
Dnes už skoro zapomenutá čtveřice z Los Angeles, která ..více

15.01.2018
EARTHLESS
Po dva roky starém počinu "Acid Crusher/Mount Swan" se ..více

15.01.2018
XTASY
Po debutu "Revolution" z roku 2014 předkládá tahle ..více

15.01.2018
RED SUN RISING
Post-grungeová kapela z amerického Ohia se ohlašuje se ..více

14.01.2018
LYNCH MOB
Kapela někdejšího kytaristy Dokken George Lynche je bez ..více






EXOS - Time For A Change
Rádo se stalo, projekt Exos potřebuje fanoušky ..

EXOS - Time For A Change
parádního melodického metalového pohlazení! H ..

THE DARK ELEMENT - The Dark Element
Aj podľa mňa je to zbytočne prísne hodnotenie. ..

THE DARK ELEMENT - The Dark Element
Zbytecne prisny hodnoceni. Je to moc prijemna desk ..

Redaktorská bilance roku 2017 (Pagan)
taberah - sinner´s lament ? pro mě objev roku.. ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Mauglí: Nechybí, ta už byla napsaná v době vy ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Díky za moc krásný seriál o nejúžasnějš í ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
měli solidní první tři fošny, zvlášť ty s ..

MORBID ANGEL - Kingdoms Disdained
Na první poslech parádní nářez! ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Zatím ještě komplexně nehodnotím, ale to, co ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
1422x

Tarja TURUNEN - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)
1392x

AVANTASIA - The Metal Opera
1359x

BLACK SABBATH - The End: Live In Birmigham
1111x

PLETHORA - Age Of Changes
911x

STROKKUR - Vantablack
906x



19.01.2018
DEBUSTROL, AGGRESSIVE TYRANTS, D.O.P., ZODIAC, SOTURY...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 200

27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-



článků celkem: 6081
recenzí: 4909
reportů: 517
rozhovorů: 340













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


LONEWOLF - Raised To Metal

Francouzští Lonewolf nedostatečnou potencí rozhodně netrpí. Vždyť v posledních deseti letech měli trochu delší pauzu mezi dvěma alby jen na přelomu desetiletí a jinak střílí alba takřka se železnou pravidelností. Až by se chtělo jízlivě dodat, že je to snadno pochopitelné. Ten mustr, který Lonewolf používají, totiž není kdovíjak složitý a jeho obměny jsou natolik sporadické, že představa, jak si Lonewolf zoufale lámou hlavu s tím, že múza nepřichází, je docela nereálná. Takže ty pro heroický power/heavy metal Lonewolf typické základní kameny zůstávají stejné – až drtivá energie, celkem nekomplikované a přímočaré melodie, sólová kytara, výrazně načichlá klasickým štrikováním a lá Running Wild, sytě houževnatá rytmika, uřvané sbory a neohrabaně netvárné hřmění hlasivek Jense Börnera (u něj díky jeho struhadlu je trvale platná asociace na Grave Digger).

A protože na případnou otázku, čím tenhle základ Lonewolf letos oživili, se dá odpovědět, že (snad vyjma větší sázky na rychlost) prakticky ničím, je jasné, že pokud znáte některé z předchozích alb kapely, znáte i aktuální „Raised On Metal“. A pokud jste snad na partu Jense Börnera dosud nenarazili, tak vám vše podstatné bude jasné po dvou-třech skladbách. Je ohromná škoda, že principál Jens Börner, dnes v sestavě Lonewolf již jediný z těch, kteří kapelu před více než čtvrt stoletím zakládali, není stejně obratný (nebo možná lépe řečeno vybavený) zpěvák jako kytarista, protože kytarový tandem Jens Börner – Michael Hellström a jejich vzájemná harmonie a souboje jsou tím nejjiskřivějším, co se na albu nachází, zatímco Börnerův hrubý hlasový projev, dříve nebo později (prakticky jako na každé desce) sklouzne do stereotypu.

„Raised On Metal“ je taková dříčská deska. Cítíte úsilí, které Lonewolf do své tvorby vkládají, každá jednotlivá skladba má svoji nespornou sílu a zemitost, takže příznivci bolavého a vytahaného krčního svalstva či testosteronem napumpovaných pulsujících paží si přijdou na svoje. A jedno jestli začnou desku poslouchat od začátku, zprostředka nebo na přeskáčku, to je v tomto případě úplně jedno. Ta trochu neohrabaná ukvaltovaná muzika z osmdesátých let leze naprosto přirozeně z každého okamžiku alba. Inu, typičtí Lonewolf, jako ostatně v posledních letech kdykoliv předtím. Což není nutné brát jako vyloženě negativní hodnocení.

Savapip             


www.wolfdivision.com

YouTube ukázka - Through Fire, Ice and Blood

Seznam skladeb:
1. Unleash the Wolf
2. Souls of Black
3. Through Fire, Ice and Blood
4. Raised on Metal
5. Flight 19
6. Extinction of the Stars
7. Evil
8. Skinless Smile
9. No God, No Master
10. Dark World Order
11. Swansong
12. Demon`s Call

Sestava:
Jens Börner - zpěv, kytara
Michael Hellström - kytara
Rikki Mannhard - baskytara, vokály
Bubu Brunner - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 46:33
Label: Massacre Records
Země: Francie

Diskografie:
2002 – March Into the Arena
2003 – Unholy Paradise
2008 – Made in Hell
2009 – The Dark Crusade
2012 – Army of the Damned
2013 - The Fourth and Final Horseman
2014 - Cult Of Steel
2016 - The Heathen Dawn
2017 – Raised On Metal

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.11.2017
Přečteno: 635x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Mě album nejvíc...3. 11. 2017 7:48 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18982 sekund.