15.01.2018
STRATOVARIUS
Zpěvák Timo Kotipelto má pro fanoušky dobrou zprávu. ..více

15.01.2018
SALTY DOG
Dnes už skoro zapomenutá čtveřice z Los Angeles, která ..více

15.01.2018
EARTHLESS
Po dva roky starém počinu "Acid Crusher/Mount Swan" se ..více

15.01.2018
XTASY
Po debutu "Revolution" z roku 2014 předkládá tahle ..více

15.01.2018
RED SUN RISING
Post-grungeová kapela z amerického Ohia se ohlašuje se ..více

14.01.2018
LYNCH MOB
Kapela někdejšího kytaristy Dokken George Lynche je bez ..více






EXOS - Time For A Change
Rádo se stalo, projekt Exos potřebuje fanoušky ..

EXOS - Time For A Change
parádního melodického metalového pohlazení! H ..

THE DARK ELEMENT - The Dark Element
Aj podľa mňa je to zbytočne prísne hodnotenie. ..

THE DARK ELEMENT - The Dark Element
Zbytecne prisny hodnoceni. Je to moc prijemna desk ..

Redaktorská bilance roku 2017 (Pagan)
taberah - sinner´s lament ? pro mě objev roku.. ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Mauglí: Nechybí, ta už byla napsaná v době vy ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Díky za moc krásný seriál o nejúžasnějš í ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
měli solidní první tři fošny, zvlášť ty s ..

MORBID ANGEL - Kingdoms Disdained
Na první poslech parádní nářez! ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Zatím ještě komplexně nehodnotím, ale to, co ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
1420x

Tarja TURUNEN - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)
1388x

AVANTASIA - The Metal Opera
1356x

BLACK SABBATH - The End: Live In Birmigham
1108x

PLETHORA - Age Of Changes
909x

STROKKUR - Vantablack
901x



19.01.2018
DEBUSTROL, AGGRESSIVE TYRANTS, D.O.P., ZODIAC, SOTURY...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 200

27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-



článků celkem: 6081
recenzí: 4909
reportů: 517
rozhovorů: 340













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


THE RASMUS - Dark Matters

S The Rasmus to bylo vždycky trochu těžké, protože největší díru dosvěta udělali na začátku minulé dekády s alternativním pojetím gotického rocku či metalu, čímž byli ihned pasováni do pozice o něco horších velmi slavných krajanů HIM. Podstata The Rasmus ale byla jiná, než jakou kapela ukázala na své nejznámnější desce „Dead Letters“. Kdo znal jejich začátky, kdy se tahle finská čtveřice pohybovala ve vodách funk metalu a rapcoru, aby následně nabrala něco popového sladu, mluvil tehdy o zaprodání se komerci, o třískání prachů a levném lovení štětek. Nic naplat, „Dead Letters“ z nich hvězdy udělala a kapela ze síly hitů „In The Shadows“ nebo „First Day Of My Life“ profitovala celou dekádu.

Změna přišla v roce 2012, kdy kapela vydala své bezejmenné album. Asi jako symbol nového začátku. Deska zněla mnohem popověji než předchozí alba, po rockové temnotě (byla v jejich tvorbě někdy plně přítomna?) ani památky, zato řada skladeb, za kterými by člověk rockovou kapelu hledal lupou. Když proto The Rasmus ohlásili novinku „Dark Matters“ (názvem jasně odkazující na jejich majstrštyk „Dead Letters“) fanoušci už vyhlíželi návrat k pořádkům minulé desetiletky. Ten se ale nekoná a novinka tak může působit jako další hřebíček do rakve kdysi docela slušné kapely. The Rasmus na „Dark Matters“ navazují na předchozí album a jdou možná ještě o krůček dál, někam do hájemnství, kam se se svou poslední deskou vypravili Linkin Park. Podobnost čistě náhodná?

Úvodní dvojice „Paradise“ a „Something In The Dark“ ještě tak úplně nenaznačuje, že by mohlo být v příštích chvílích zle, i když někdejší energie se tentokrát nedostavila a je jasně slyšet, že kapela už vaří vyloženě z vody. Ani tolik potřebné refrény nejsou nijak silné a obě skladby se spíše převalují v líném tempu. „Something In The Dark“, jako pravděpodobně nejlepší věc celé kolekce sice tepe už na popovější strunu, ovšem ukazuje jistý potenciál, díky kterému jsou The Rasmus dnes ještě živou kapelou. Ovšem kytary v této skladbě už plně ustupují do pozadí elektronice a člověk si klade otázku, proč vůbec Pauli Rantasalmi je stále ještě členem kapely, když jeho nástroj je prakticky neslyšitelný.

Na moment sice vystoupí s kladivovým refrénem ve „Wonderman“, kde se v mnohem hubenější podobě vrací rapcorová tvář, která se pak ale nadobro rozplizne v blivajzovitém, milionkrát převařeném refrénu. Nepomůžou ani kulometné spodky, hrající si moderně na metacore (ale opravdu jen hrající…). Ta pravá hrůza přijde ale se skladbami „Nothing“a „Empire“, kde už se The Rasmus naplno topí v popové bažině bez jakéhokoliv slušného nápadu. Posluchač může vyhlížet jisté zlepšení, které se možná dostaví se závěrečnou „Dragons Into Dreams“, místy evokující Depeche Mode, i když jejich kvalit ani náhodou nedosahuje.

S „Dark Matters“ ukazují The Rasmus, že jsou v současnosti naprosto zbytečnou kapelou. Posluchači se dostane jen mlácení dávno prázdné slámy, pokusy o honění soudobých popových trendů, ovšem zde hraných absolutně bez ksichtu, bez jakéhokoliv zápalu. Prostě bez chuti a bez zápachu.

Pepsi Stone             


www.therasmus.com

YouTube ukázka – Paradise

Seznam skladeb:
1. Paradise
2. Something In The Dark
3. Wonderman
4. Nothing
5. Empire
6. Crystalline
7. Black Days
8. Silver Night
9. Delirium
10. Dragons Into Dreams

Sestava:
Lauri Ylönen - zpěv
Pauli Rantasalmi - kytara
Eero Heinonen - baskytara
Aki Hakala - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 35:03
Label: Playground Rec.
Země: Finsko
Žánr: alternative pop/rock

Diskografie:
1996 - Peep
1997 - Playboys
1998 - Hell Of A Tester
2001 - Into
2003 - Dead Letters
2005 - Hide From The Sun
2008 - Black Roses
2012 - The Rasmus
2017 - Dark Matters

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.11.2017
Přečteno: 912x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Potlesk pre Tomka....7. 11. 2017 20:04 johny
AwghSi nepamätám,...1. 11. 2017 11:44 Tomko


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18341 sekund.