23.01.2018
NECRODEATH
Uplynulo plných 33 let od doby, kdy tato nesvatá italská ..více

23.01.2018
SODOM
Sestava německých thrashmetalových klasiků je zase ..více

23.01.2018
KIX
Zemřel původní bubeník a zakládající člen této ..více

23.01.2018
SLAYER
Thrashmetalová legenda ohlásila ukončení kariéry. Stane ..více

23.01.2018
LIFE OF AGONY
Crossoverová parta vedená transgenderovým ..více

23.01.2018
FIRE FOR EFFECT
Kapela někdejších členů deathmetalových klasiků ..více






EXOS - Time For A Change
Výborné album plné power melodic hitovek, avša ..

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven
Zatím to v plánu nemáme, ale vůbec to není š ..

Daniel Šakal Švarc & GIWMÜR - Varuji nebe!!!
A mně se to líbí hodně. Musím říct, že to ..

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven
Jenom tak mě napadlo, nechystá se nějaký black ..

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven
Skvelý materiál.... ..

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven
Díky za podporu, tohle mile potěší. :-) ..

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven
Taky jsem rád, že se tu objevuje více blacku, j ..

EISLEY/GOLDY - Blood, Guts And Games
Proč hned masochismus? A divíš se, že tenhle o ..

EISLEY/GOLDY - Blood, Guts And Games
:-) Já osobně jsem velice rád za každou takovo ..

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Thrice Woven
Koukám že v poslední době je tu trošku víc r ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
2204x

AVANTASIA - The Metal Opera
1442x

PLETHORA - Age Of Changes
1146x

VINNIE VINCENT INVASION - Vinnie Vincent Invasion
1123x

STROKKUR - Vantablack
1055x

Redaktorská bilance roku 2017 (Pagan)
1013x



27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-

10.02.2018
KAAR, FORTIS NATURA, M.O.R, ANIMAL HATE..
Praha Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 50



článků celkem: 6097
recenzí: 4921
reportů: 517
rozhovorů: 341













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


TIERRA SANTA - Quinto Elemento

Španělská kapela Tierra Santa většinou znamenala solidní jistotu, když klidným hudebním obsahem tvořila jakousi protiváhu všem těm power spolkům, generujícím bohatě naaranžovaný spektákl a výbušný halas (nic proti nim samozřejmě). Její tvorba se sice vždy pohybovala v úzkých kompozičních mantinelech, v podstatě nikdy nešlo o nic jiného nežli velmi jednoduchý heavík, španělští autoři jej však nejednou dokázali načechrat výjimečnými melodickými nápady, které všemu dodaly adekvátní punc přitažlivosti. Což ale automaticky znamenalo, že pokud by v tomto ohledu z nějakého důvodu selhali, jejich hudba by najednou byla sotva poloviční a víceméně nudná. A právě to je, obávám se, případ novinky s titulem „Quinto Elemento“.

I zde sice zaslechneme pro kapelu typicky velké množství všelijak libě vykroucených kytarových vyhrávek a (o něco menší počet) sólových výletů, tuto pozitivní snahu ale tentokrát nechávají ve štychu vokály. Ne snad, že by Ángel San Juan zapomněl zpívat, jeho hrdlo se naopak stále moc hezky poslouchá, problém je v nedostatku chytlavých linek, které by se samozřejmou hladkostí klouzaly do uší, srdcí i duší. Na silných a vysoce zpěvných melodiích přitom stojí většina dosavadních hitů kapely a je proto velká škoda, že aktuální fošna do této zlaté studnice moc nových perel nepřihodí. Nejblíže k tomu má položka „Revolución“, která na chvíli přeřadí z doposud maximálně svižného tempa k rychlým otáčkám a hned jakoby to autory nakoplo k všeobecně kvalitnějšímu výkonu. Stejně dobře si vede píseň „Moby Dick“, v níž je k zaslechnutí skladatelská lehkost a invence připomínající nejlepší momenty kapely.

Víceméně lichotivě lze vnímat také titulní otvírák, šlapavý kus „Entre el bien y el mal“, druhý svižnější počinek "Fuego en el Paraíso" s obstojným refrénem, potažmo baladicky laděný opus „De la calle al cielo“, jakkoli ani v jedné z těchto kompozic neradno očekávat nějaké pamětihodné okamžiky a motivy. Pokud se zbývajících skladeb týká, ani o nich nelze napsat, že by se jednalo o nedodělek či rovnou brak, na to jsou španělští hudebníci až příliš zkušení, tentokrát si ale pohříchu vystačili s řemeslným málem, jakoby tvořili nové album víceméně z povinnosti a hlavně bez potřebné vášně. Aktuální studiovka tím pádem znamená zklamání, přesto věřím, že jde o dočasný přešlap a že příště už se zase dočkáme hudby, která automaticky naplní tužby vkládané do jména Tierra Santa.

Pagan             


FB TIERRA SANTA

YouTube ukázka - Caín

Seznam skladeb:
1. Quinto elemento
2. Caín
3. Donde moran los malditos
4. Lodo
5. Revolución
6. Hombres sin tierra
7. Moby Dick
8. Entre el bien y el mal
9. Fuego en el Paraíso
10. De la calle al cielo

Sestava:
Ángel San Juan - zpěv, kytara
Dan Díez - kytara
Roberto Gonzalo - baskytara, vokály
Juan Antonio San Martín - klávesy
David Karrika - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 42:16
Label: Maldito Records
Země: Španělsko
Žánr: melodický heavy metal

Diskografie:
1997 - Medieval
1999 - Legendario
2000 - Tierras De Leyenda
2001 - Sangre De Reyes
2003 - Indomable
2004 - Apocalipsis
2006 - Mejor Morir En Pie
2010 - Caminos De Fuego
2013 - Mi nombre será leyenda
2014 - Esencia
2017 - Quinto Elemento

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.12.2017
Přečteno: 457x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
A po více...3. 01. 2018 18:23 ToPi
Po zběžném...23. 12. 2017 9:02 ToPi


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18712 sekund.