20.07.2018
MANIMAL
Ukázka z alba „Purgatorio“, které tito švédští ..více

20.07.2018
CRYONIC TEMPLE
Právě dnes vychází novinka švédské powermetalové ..více

20.07.2018
BLACK TIGER
Debutové album kapely BLACK TIGER vyjde celosvětově 12. ..více

20.07.2018
DESTRUCTION
Němečtí thrasheři mají novou posilu na bubenickém ..více

20.07.2018
STATUS QUO
Veteráni scény ohlásili na 17. srpna vydání dvou ..více

19.07.2018
NORDIC UNION
Spolupráce Ronnieho Attkkinse a Erika Martenssona pod ..více






THERION - Les Fleurs du Mal
Vydrzal z tohto albumu pocuvat 2 pesnicky. 1/10 ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Yaya holt někdo nesnese že se nestojí na míst ..

THERION - Les Fleurs du Mal
Kybel hnoja 1/10 ..

RIOT V - Armor Of Light
Zpěvák skvělý, hodně to táhne nahoru i přes ..

CRYSTALLION - Killer
Po letech jsem tuhle kapelu oprasil a Thomas Strü ..

SALIERI - Babylón
Skutečně velice povedené album. Zpěvák mile p ..

ALMANAC - Kingslayer
Tak se rozloučil i Readman! Nový zpěvák je jak ..

MARDUK - Viktoria
Po hláške "o jejich nejlepším albu od… zmín ..

Petr ŠODEK (TANKER) - Jednou rocker, pořád rocker!
Pane Petře z Tankeru, který jste prodával Korg ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Bring me the Valentine, v poslednej dobe som si ob ..




Za poslední měsíc:
IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
2554x

Tomáš TALAPKA (ALL AGAINST NOTHING) - Priateľstvá medzi kapelami sú najviac, kto v nejakej kapele hral tak ten vie.
982x

SALIERI - Babylón
844x

MELTED SPACE - Darkening Light
687x

REFUGE - Solitary Men
622x

THERION - Lemuria
541x



29.07.2018
LOUDNESS (JPN), METALCRAFT..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 499,-

26.08.2018
THE BROADCAST (USA), ŠPINAVÍ LÚZŘI..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

16.09.2018
THE POODLES (SWE) & 2 special guests..
PRAHA - Nová Chmelnice, začátek od:20:00, vstupné: 450,-



článků celkem: 6434
recenzí: 5223
reportů: 529
rozhovorů: 355













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


TIERRA SANTA - Quinto Elemento

Španělská kapela Tierra Santa většinou znamenala solidní jistotu, když klidným hudebním obsahem tvořila jakousi protiváhu všem těm power spolkům, generujícím bohatě naaranžovaný spektákl a výbušný halas (nic proti nim samozřejmě). Její tvorba se sice vždy pohybovala v úzkých kompozičních mantinelech, v podstatě nikdy nešlo o nic jiného nežli velmi jednoduchý heavík, španělští autoři jej však nejednou dokázali načechrat výjimečnými melodickými nápady, které všemu dodaly adekvátní punc přitažlivosti. Což ale automaticky znamenalo, že pokud by v tomto ohledu z nějakého důvodu selhali, jejich hudba by najednou byla sotva poloviční a víceméně nudná. A právě to je, obávám se, případ novinky s titulem „Quinto Elemento“.

I zde sice zaslechneme pro kapelu typicky velké množství všelijak libě vykroucených kytarových vyhrávek a (o něco menší počet) sólových výletů, tuto pozitivní snahu ale tentokrát nechávají ve štychu vokály. Ne snad, že by Ángel San Juan zapomněl zpívat, jeho hrdlo se naopak stále moc hezky poslouchá, problém je v nedostatku chytlavých linek, které by se samozřejmou hladkostí klouzaly do uší, srdcí i duší. Na silných a vysoce zpěvných melodiích přitom stojí většina dosavadních hitů kapely a je proto velká škoda, že aktuální fošna do této zlaté studnice moc nových perel nepřihodí. Nejblíže k tomu má položka „Revolución“, která na chvíli přeřadí z doposud maximálně svižného tempa k rychlým otáčkám a hned jakoby to autory nakoplo k všeobecně kvalitnějšímu výkonu. Stejně dobře si vede píseň „Moby Dick“, v níž je k zaslechnutí skladatelská lehkost a invence připomínající nejlepší momenty kapely.

Víceméně lichotivě lze vnímat také titulní otvírák, šlapavý kus „Entre el bien y el mal“, druhý svižnější počinek "Fuego en el Paraíso" s obstojným refrénem, potažmo baladicky laděný opus „De la calle al cielo“, jakkoli ani v jedné z těchto kompozic neradno očekávat nějaké pamětihodné okamžiky a motivy. Pokud se zbývajících skladeb týká, ani o nich nelze napsat, že by se jednalo o nedodělek či rovnou brak, na to jsou španělští hudebníci až příliš zkušení, tentokrát si ale pohříchu vystačili s řemeslným málem, jakoby tvořili nové album víceméně z povinnosti a hlavně bez potřebné vášně. Aktuální studiovka tím pádem znamená zklamání, přesto věřím, že jde o dočasný přešlap a že příště už se zase dočkáme hudby, která automaticky naplní tužby vkládané do jména Tierra Santa.

Pagan             


FB TIERRA SANTA

YouTube ukázka - Caín

Seznam skladeb:
1. Quinto elemento
2. Caín
3. Donde moran los malditos
4. Lodo
5. Revolución
6. Hombres sin tierra
7. Moby Dick
8. Entre el bien y el mal
9. Fuego en el Paraíso
10. De la calle al cielo

Sestava:
Ángel San Juan - zpěv, kytara
Dan Díez - kytara
Roberto Gonzalo - baskytara, vokály
Juan Antonio San Martín - klávesy
David Karrika - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 42:16
Label: Maldito Records
Země: Španělsko
Žánr: melodický heavy metal

Diskografie:
1997 - Medieval
1999 - Legendario
2000 - Tierras De Leyenda
2001 - Sangre De Reyes
2003 - Indomable
2004 - Apocalipsis
2006 - Mejor Morir En Pie
2010 - Caminos De Fuego
2013 - Mi nombre será leyenda
2014 - Esencia
2017 - Quinto Elemento

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.12.2017
Přečteno: 813x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
A po více...3. 01. 2018 18:23 ToPi
Po zběžném...23. 12. 2017 9:02 ToPi


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19577 sekund.