ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ONA - The Calling

Říkám to pořád, že česká scéna je bohatá na zajímavé a talentované kapely. Stačí se jen zajímat a trochu hledat. Občas se to vyplatí a narazíte na kapelu jako je ONA. Tahle třebíčsko-brněnská čtveřice vznikla už v roce 2013, v současné sestavě funguje od roku 2015 a nyní přichází se svou debutovou nahrávkou „The Calling“. Čím je ONA především zajímavá? Samotným stylem, který kombinuje hardcore s metalem, ale i trochou progresivního koření.

Titulní "The Calling" začíná něžným vybrnkáváním a téměř dětským zpěvem. Pak přijde mohutná změna a s ní drtivé riffy a growl. O jemný hlásek i brutální řev se stará zpěvačka Silvie Chrudinová, známá i ze svého působení ve výstředních LateXjesuS. „68 Missed Calls“ nabídne moderní metal ve středním tempu, ze kterého vyčnívá hromadný sborový refrén, který je spíše hardcoreovým pokřikem. „Lullaby“ představuje ideální spojení hardcoreu s metalem. Houpavé kytary a ten správný drive, jaký právě u hardcoreu očekáváte. Poslouchá se to velmi dobře, zvuk je solidní a kytarové riffy tak burácejí naplno, Silviin projev je velmi živý, Střídání čistého zpěvu, řevu a growlu má opravdu v malíku.

Mezi nejzajímavější kousky se řadí „Let Me Flying With You“. ONA tu nabízí téměř jazzové postupy a ukazuje svou progresivnější tvář. Progresivní především v tom smyslu, že její průběh je neočekávaný a komplikovanější než u ostatních skladeb. Závěrečná „10 Seconds“ je výtečnou rubačkou, která nakopne rychlost pořádně nahoru. Současně odhaluje malý problém - takových vypalovaček mohlo být na desce víc. „The Calling“ si totiž povětšinou lebedí ve středním tempu a příliš se od něj neodchyluje.

Silvie táhne celou desku. Hudba samotná je hodně fajn a muzikanti se činí, ale na desce přibývá míst, která nejsou příliš zábavné. „Push The Finger Against The Wall“, „Dangerous Mind“ či „Attention Whore“ jsou spíše průměrnými až nevýraznými kousky, které nedokáží udržet posluchačovu pozornost. Většinou začínají velmi dobře a vy se těšíte, co přijde, jenže skladby často tak trochu vyzní do ztracena a nedokáží náležitě strhnout.

Deska je to ambiciózní a jde to z ní slyšet, ale po pár posleších se její zajímavost vytrácí. Je to však debut a kapela tak musí ještě zapracovat na samotném songwritingu. I přes tato negativa je výsledný dojem pozitivní. ONA umí narvat do vás pořádný nářez, stejně jako melodie. Kapela, která má talent i svou osobitou tvář a já doufám, že to příště bude o stupínek lepší. Takhle velmi solidní album, které mohu rozhodně doporučit.

Tomáš Marton             


ona-band.com

Seznam skladeb:
1. The Calling
2. 68 Missed Calls
3. Lullaby
4. Push the Finger Against the Wall
5. Let Me Fly With You
6. Dangerous Mind
7. Parasite
8. Attention Whore
9. 10 Seconds

Sestava:
Silvie Marie Cecilie Chrudinová - zpěv
Petr "Caďa" Caha - kytary
Marek Vaňoušek - baskytara
Luboš Denner - bicí

Rok vydání: 2017
Čas:
Země: Česká republika
Label: fairpricemusic.com
Žánr: Hardcore/metal

Diskografie:
2017 - The Calling

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.12.2017
Přečteno: 2266x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09475 sekund.