RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Jesper BINZER - Dying Is Easy

„Nikdy si neostříhám vlasy“, zpívá už léta Jesper Binzer ve svých domovských D.A.D. Tuto svou filozofii přenáší nově i na sólovou dráhu a svou podobiznu s pořádnou kšticí má i na obalu svého aktuálního alba „Dying Is Easy“. Fanoušky dánské rock n`rollové instituce ujišťuje, že jeho debutové album, které stvořil bez berliček své domovské kapely, rozhodně neznamená zánik D.A.D., ale spíše jen takové ukročení stranou. Jako svého nejbližšího spolupracovníka pro toto album si vybral známého dánského producenta a muzikanta Sorena Andersena, jenž pracoval na deskách takových veličin jako je Glenn Hughes, Mike Tramp nebo thrashmetalová kultovní parta Artillery. Andersen se na desce nepodílel jen jako producent, ale také jako instrumentalista, která si vzal na svědomí kytarové, klávesové i basové party. Prostě, pro „Dying Is Easy“ druhý Binzerův hudební rozměr.

Člověk by Binzera mohl chápat, že si chce po třiatřiceti letech v jedné kapele vyzkoušet něco nového, ovšem to by „Dying Is Easy“ nemohla znít hodně podobně jako jeho domovská kapela. Ta sice nové album nevydala už šest let, ovšem u ní už nelze čekat experiment, jakým svého času byly desky „Helpyourselfish“ a „Simpatico“. Podobně jako novější alba D.A.D. se i Binzer sólově orientuje na svá nejlepší a nejtvořivější léta, rozuměj na éru „No Fuel Left For The Pilgrims“ a „Riskin` It All“. Především začátek nové desky, tedy dvojice silných rock n`rollových věcí „The Future Is Now“ a (skoro)titulní „Dying Is Easy (Rock N`Roll Is Hard)“ jako kdyby vypadl z těchto dvou alb, kdy se Dánové pokoušeli dobýt americký trh a tomu přizpůsobovali i svůj dosavadní styl.

Přestože album poté dost zvolňuje a od „Rock On Rock On Rock On“ přichází ke slovu i akustická kytara, stále je na první poslech rozpoznatelný Binzerův rukopis. Od této zmíněné skladby je album trochu klidnější a věci typu „Planet Blue“ nebo „Real Love“ se pohybují spíše v zasněných polohách a tvoří tak kontrast prvním dvěma skladbám i rozjuchanějším věcem „Saint Fantasia“ či „The Space She`s In“. Zejména druhá jmenovaná pak představuje spolu s „The Future Is Now“ a titulní věcí vrchol celé Binzerovy debutovky. Ne náhodou všechny tři tyto skladby jsou z celé kolekce nejtvrdší a nejvíce rock n`rollové.

Z pomalejších věcí se spolu se zmíněnou „Planet Blue“ nejvíce povedla „I See It In You“, kde si Binzer vystačí jen sám s akustickou kytarou, která maluje spíše countryové motivy. Tím může evokovat úplně začátky Jesperovy kariéry, kdy se ještě pod celým názvem Disneyland After Dark specializoval právě na country, ovšem tehdy s pálivou příchutí punku. Samotný závěr desky patří výborně zmáknuté coververzi „Wild Child“, Binzer ji pojal jako poctu její autorce, zesnulé dánské zpěvačce Annisette, která jí natočila v roce 1973 se svou kapelou The Savage Rose. Binzerově verzi nechybí patřičný duch té doby, začátku sedmdesátých let, navíc vokálně podává skutečně úctyhodný výkon, když se šplhá do výšek, předtím prakticky neslyšených.

„Dying Is Easy“ představuje velmi příjemnou kolekci jedenácti skladeb. Ta nehýbe stylovými mantinely ani Binzera jako umělce nikam dál neposouvá. Je však na ní slyšet, že byla nahrána z radosti, z čirého muzikantství, dalo by se říci i z písničkářství. Není to tedy jen deska, která by měla fanouškům ukrátit čekání na další album D.A.D. Hrdě se totiž může zařadit po bok těch nejlepších počinů, pod které se tento hudebník podepsal.

Jan Skala             


www.jesperbinzer.com

YouTube ukázka – The Future Is Now

Seznam skladeb:
1. The Future Is Now
2. Dying Is Easy (Rock N`Roll Is Hard)
3. Rock On Rock On Rock On
4. Planet Blue
5. Saint Fantasia
6. The Bumby Road
7. Tell Myself To Be Kind
8. Real Love
9. The Space She`s In
10. I See It In You
11. Wild Child

Sestava:
Jesper Binzer - zpěv, kytara
Soren Andersen - kytara, baskytara, klávesy
Jakob Ronlov - bicí
Rune Olesen - bicí

Rok vydání: 2017
Čas:
Label: Warner Musicbr> Země: Dánsko
Žánr: hard rock

Diskografie:
2017 - Dying Is Easy

Foto: archiv umělce


Vydáno: 12.12.2017
Přečteno: 1369x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09673 sekund.