22.01.2018
JUDAS PRIEST
Bývalý bubeník kapely Dave Holland je po smrti. Holland v ..více

21.01.2018
MACHINE HEAD
Další ukázka z alba "Catharsis", které vyjde již ..více

21.01.2018
VINNIE VINCENT INVASION
Kytarista Vinnie Vincent vystoupil po mnoha letech v ..více

21.01.2018
TORTHARRY
Od vydání minulé řadovky TORTHARRY „Follow“ uplynulo ..více

21.01.2018
DENIED
Švédové DENIED zbrojí na vydání svého alba „Freedom ..více

21.01.2018
GLASYA
Portugalci GLASYA představují nový singl více






VINNIE VINCENT INVASION - All Systems Go!
Jak to nakonec v Atlantě dopadlo, je docela zají ..

VINNIE VINCENT INVASION - All Systems Go!
Oprava: pochopitelne spekuluje. ..

VINNIE VINCENT INVASION - All Systems Go!
Spekuje se, že sola na deskách VVI byla nahrána ..

VINNIE VINCENT INVASION - All Systems Go!
Pane Pepsi, vystihl jste obě desky dokonale. Doko ..

U2 - Songs Of Experience
moje chyba, recku na AT jsem četl, když jsem pos ..

U2 - Songs Of Experience
Alpha Tiger samozřejmě není můj šálek čaje, ..

U2 - Songs Of Experience
Co např. loňská nahrávka Alpha Tiger? ..

U2 - Songs Of Experience
je sranda?!?! Trapná smečka salónního mesíá ..

U2 - Songs Of Experience
Čekal jsem, že se ozveš právě ty :-) U2 do me ..

U2 - Songs Of Experience
...už jsem to tu psal před lety: Jaký smysl má ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
1990x

Tarja TURUNEN - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)
1439x

AVANTASIA - The Metal Opera
1423x

BLACK SABBATH - The End: Live In Birmigham
1150x

PLETHORA - Age Of Changes
1133x

VINNIE VINCENT INVASION - Vinnie Vincent Invasion
1097x



27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-

10.02.2018
KAAR, FORTIS NATURA, M.O.R, ANIMAL HATE..
Praha Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 50



článků celkem: 6096
recenzí: 4921
reportů: 517
rozhovorů: 341













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ANNIHILATOR - For The Demented

Může to být tím, že se lídr kanadských Annihilator Jeff Waters nově obklopil mladými spoluhráči, každopádně má tento padesátník energie na rozdávání. Letos již přišel s kompilačním živákem „Triple Threat“ a už nám servíruje další plnohodnotný zářez, to vše pouhé dva roky po předešlé studiovce „Suicide Society“. Jeff zároveň mluví o stovce kytarových motivů, které měl pro novinku připravené, přičemž mu je zásadně zredukoval baskytarista Rich, dohromady pak tato dvojice strávila ve studiu měsíc a vytvořila údajně „jakýsi mix moderních vlivů se starým duchem Annihilatoru“.

To zní – minimálně z pohledu tradičního fanouška – velmi nadějně, realita je ovšem malinko jiná. Osobně v nových písních neshledávám nic zásadně odlišného od předešlých řadovek, včetně těch, na kterých ještě účinkoval Dave Padden. Mnoho riffů mi připomnělo fošnu „Metal“, která po letech paběrkování obnovila zájem o kapelu, zároveň opět zaslechneme řadu okamžiků, jež výrazně připomenou jiné interprety. Jeff se ostatně netají tím, že přímo čerpá inspiraci od slavnějších kolegů, takže okopírovaný riff z hitu „One“ od Metallicy v úvodním songu „Twisted Lobotomy“ vlastně ani nepřekvapí (zvlášť po zkušenosti z minulé desky, kde proběhla čórka z kusu „Damage Inc.“ od stejné kapely). Zajímavostí je, že ke skladbě byl stvořen videoklip, pod nějž ovšem nelze na YouTube přidávat komentáře. Že by obava z hlášek posluchačů, kteří by na tuto skutečnost zákonitě poukazovali? Jeff nicméně onen důvěrně známý sekaný riff natahuje na několik minut, postupně jej rozvíjí o vlastní nápady a celé se to náramně dobře poslouchá. Poté si však neodpustí malinko chaotické sólo (neboli další typický prvek ve své tvorbě), což je trochu škoda, nicméně i tak platí, že startovní štych patří mezi nejlepší položky nového alba, jakkoli významnou zásluhu na tom paradoxně mají autoři z jiné kapely.

Navazující kus „One To Kill“ nabízí výše zmíněnou tradiční tvář Annihilatoru, s funkčním rychlejším tempem, ve kterém se kmitají riffy načichlé groovy metalem i jemným industriálem (samozřejmostí je strojově precizní sound), sólovou část opět zauzlí progové prvky, skladbě však nechybí drajv, na což má velký vliv Watersův výborný zpěv. Také do titulní věci vteklo vícero žánrových proudů, nechybí instrumentální vrstvy či hravé riffy, přesto mi tato kompozice ani po několika posleších nepřijde dvakrát zábavná. To samé platí i pro příspěvek „Phantom Asylum“, který dojíždí zejména na ubíjející refrén, na druhou stranu píseň okoření alespoň líbivé melodické sólo. Smíšené pocity vzbuzuje také skladba „The Way“, což je čistokrevná rock´n´rollová jízda, jejímž úkolem zřejmě bylo odlehčení playlistu, song však vyznívá ve své rozjuchanosti až příliš nepatřičně.

Jisté známky podivného, avšak tentokrát nikoli "mimózního" smyslu pro humor, lze rovněž spatřit v kompozici „Pieces Of You“, která textově pojednává o kanibalismu, hudebně se však pohybujeme na baladickém území. Vznikl tím zvráceně podmanivý mix, v němž se Waters autorsky vytáhl a dokázal nabídnout silné motivy, přestože se ani tentokrát nevyhneme hudebním reminiscencím, v jistém ohledu bychom totiž mohli skladbu nazvat jako setkání pomalé Metallicy s Panterou. Vokální postupy v příspěvku „The Demon You Know“ zase evokují Dave Mustainea, tedy dalšího Jeffova mega oblíbence. Aktuální skladby Annihilator jsou tedy spíše mixem typických riffů kapely, které neskrývají vnější inspirace, zároveň nepostrádají jistý švih a energii, přesto – stejně jako v případě minulých studiovek – jim cosi schází k tomu, aby mohlo být dílo hodnoceno jako kvalitativně kompaktnější a hlavně přitažlivější.

Pagan             


www.annihilatormetal.com

YouTube ukázka - Twisted Lobotomy

Seznam skladeb:
1. Twisted Lobotomy
2. One to Kill
3. For the Demented
4. Pieces of You
5. The Demon You Know
6. Phantom Asylum
7. Altering the Altar
8. The Way
9. Dark
10. Not All There

Sestava:
Jeff Waters - zpěv, kytara
Aaron Homma - kytara
Rich Hinks - baskytara
Fabio Alessandrini - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 48:10
Label: Silver Lining Music
Země: Kanada
Žánr: melodický-progresivní thrash metal

Diskografie:
1989 - Alice In Hell
1990 - Never Neverland
1992 - Set The World On Fire
1994 - King Of The Kill
1996 - Refresh The Demon
1997 - Remains
1999 - Criteria For A Black Widow
2001 - Carnival Diablo
2002 - Walking The Fury
2004 - All For You
2005 - Schizo Deluxe
2007 - Metal
2010 - Annihilator
2013 - Feast
2015 - Suicide Society
2017 - For The Demented

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.11.2017
Přečteno: 1413x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Mě Dave Padden...7. 12. 2017 13:52 htaedas
No, tak to už ja...19. 11. 2017 13:25 Demonick
technoTen seznam alb...19. 11. 2017 5:47 mr.deadhead
Na Mean Machine a...18. 11. 2017 20:30 orre
Bubenícito Demonick: Z...18. 11. 2017 17:16 mr.deadhead


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15703 sekund.