18.11.2017
AC/DC
Zemřel Malcolm Young. Po dlouhé psychické nemoci, která ..více

18.11.2017
MANOWAR
U amerických truemetalistů, kteří už uzavírají svou ..více

18.11.2017
TOTO
Jedna z nejslavnějších rockových kapel všech dob si ..více

18.11.2017
KING`S X
Kytarista Ty Tabor využívá momentální nečinnosti ..více

18.11.2017
FATES WARNING
Letití progresivisté se chystají na vydání reedic ..více

18.11.2017
LIPSTICK
Američtí hairmetalisté, kteří tvrdí, že se svou ..více






BLOODBOUND - War Of Dragons
Vynikající powerspeedový kýč! Možná to dík ..

ANNIHILATOR - For The Demented
Na Mean Machine a Faceless World od U.D.O. byl v b ..

ANNIHILATOR - For The Demented
to Demonick: Z těch alb, co jsi vyjmenoval, je na ..

ANNIHILATOR - For The Demented
Novinku ešte doma nemám, ale ten úsporný štý ..

Libor MATEJČIK (MOTORBAND) - Současná sestava? Excelentní muzikanti a skvělí kluci!
Ten zpěv to hazi do vesnického bigboše ..

Libor MATEJČIK (MOTORBAND) - Současná sestava? Excelentní muzikanti a skvělí kluci!
Hudebne je "V" dobra deska, kazi to ale spatny zpe ..

...A nad duhou ční hlava Černého Richarda...
Pokud se nemýlím, za zrušením Švihova stálo ..

...A nad duhou ční hlava Černého Richarda...
jen aby nebyl dalsi Švihov :-D ..

WITHIN SILENCE - Return From The Shadows
Myslím, že ta debata je značně vyhrocená. Ka ..

ANNIHILATOR - For The Demented
Demonick: To se tedy nepletu kámo! Minimálně na ..




Za poslední měsíc:
Lukáš BENEŠOVSKÝ, VAVŘA (SAGE) - Chtěl bych jen vzkázat všem, že naše hudební živá scéna jde úplně do hajzlu.
3599x

EUROPE - Walk The Earth
1057x

SERENITY - Lionheart
1002x

GODS OF SILENCE - Neverland
941x

SONS OF APOLLO - Psychotic Symphony
906x

THRESHOLD – Wounded Land
804x



24.11.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, SECRET OF DARKNESS, DISOLATION..
Třinec - Barrocko, začátek od:19:00, vstupné: 100

25.11.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, SECRET OF DARKNESS, SHOO-IN..
Šumperk - H-club, začátek od:20:00, vstupné: 100

01.12.2017
DUKLA VOZOVNA, ZATÍM NIC, POZOR MAMUT...
Velké Meziříčí - Depo club, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 5955
recenzí: 4801
reportů: 512
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ANNIHILATOR - For The Demented

Může to být tím, že se lídr kanadských Annihilator Jeff Waters nově obklopil mladými spoluhráči, každopádně má tento padesátník energie na rozdávání. Letos již přišel s kompilačním živákem „Triple Threat“ a už nám servíruje další plnohodnotný zářez, to vše pouhé dva roky po předešlé studiovce „Suicide Society“. Jeff zároveň mluví o stovce kytarových motivů, které měl pro novinku připravené, přičemž mu je zásadně zredukoval baskytarista Rich, dohromady pak tato dvojice strávila ve studiu měsíc a vytvořila údajně „jakýsi mix moderních vlivů se starým duchem Annihilatoru“.

To zní – minimálně z pohledu tradičního fanouška – velmi nadějně, realita je ovšem malinko jiná. Osobně v nových písních neshledávám nic zásadně odlišného od předešlých řadovek, včetně těch, na kterých ještě účinkoval Dave Padden. Mnoho riffů mi připomnělo fošnu „Metal“, která po letech paběrkování obnovila zájem o kapelu, zároveň opět zaslechneme řadu okamžiků, jež výrazně připomenou jiné interprety. Jeff se ostatně netají tím, že přímo čerpá inspiraci od slavnějších kolegů, takže okopírovaný riff z hitu „One“ od Metallicy v úvodním songu „Twisted Lobotomy“ vlastně ani nepřekvapí (zvlášť po zkušenosti z minulé desky, kde proběhla čórka z kusu „Damage Inc.“ od stejné kapely). Zajímavostí je, že ke skladbě byl stvořen videoklip, pod nějž ovšem nelze na YouTube přidávat komentáře. Že by obava z hlášek posluchačů, kteří by na tuto skutečnost zákonitě poukazovali? Jeff nicméně onen důvěrně známý sekaný riff natahuje na několik minut, postupně jej rozvíjí o vlastní nápady a celé se to náramně dobře poslouchá. Poté si však neodpustí malinko chaotické sólo (neboli další typický prvek ve své tvorbě), což je trochu škoda, nicméně i tak platí, že startovní štych patří mezi nejlepší položky nového alba, jakkoli významnou zásluhu na tom paradoxně mají autoři z jiné kapely.

Navazující kus „One To Kill“ nabízí výše zmíněnou tradiční tvář Annihilatoru, s funkčním rychlejším tempem, ve kterém se kmitají riffy načichlé groovy metalem i jemným industriálem (samozřejmostí je strojově precizní sound), sólovou část opět zauzlí progové prvky, skladbě však nechybí drajv, na což má velký vliv Watersův výborný zpěv. Také do titulní věci vteklo vícero žánrových proudů, nechybí instrumentální vrstvy či hravé riffy, přesto mi tato kompozice ani po několika posleších nepřijde dvakrát zábavná. To samé platí i pro příspěvek „Phantom Asylum“, který dojíždí zejména na ubíjející refrén, na druhou stranu píseň okoření alespoň líbivé melodické sólo. Smíšené pocity vzbuzuje také skladba „The Way“, což je čistokrevná rock´n´rollová jízda, jejímž úkolem zřejmě bylo odlehčení playlistu, song však vyznívá ve své rozjuchanosti až příliš nepatřičně.

Jisté známky podivného, avšak tentokrát nikoli "mimózního" smyslu pro humor, lze rovněž spatřit v kompozici „Pieces Of You“, která textově pojednává o kanibalismu, hudebně se však pohybujeme na baladickém území. Vznikl tím zvráceně podmanivý mix, v němž se Waters autorsky vytáhl a dokázal nabídnout silné motivy, přestože se ani tentokrát nevyhneme hudebním reminiscencím, v jistém ohledu bychom totiž mohli skladbu nazvat jako setkání pomalé Metallicy s Panterou. Vokální postupy v příspěvku „The Demon You Know“ zase evokují Dave Mustainea, tedy dalšího Jeffova mega oblíbence. Aktuální skladby Annihilator jsou tedy spíše mixem typických riffů kapely, které neskrývají vnější inspirace, zároveň nepostrádají jistý švih a energii, přesto – stejně jako v případě minulých studiovek – jim cosi schází k tomu, aby mohlo být dílo hodnoceno jako kvalitativně kompaktnější a hlavně přitažlivější.

Pagan             


www.annihilatormetal.com

YouTube ukázka - Twisted Lobotomy

Seznam skladeb:
1. Twisted Lobotomy
2. One to Kill
3. For the Demented
4. Pieces of You
5. The Demon You Know
6. Phantom Asylum
7. Altering the Altar
8. The Way
9. Dark
10. Not All There

Sestava:
Jeff Waters - zpěv, kytara
Aaron Homma - kytara
Rich Hinks - baskytara
Fabio Alessandrini - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 48:10
Label: Silver Lining Music
Země: Kanada
Žánr: melodický-progresivní thrash metal

Diskografie:
1989 - Alice In Hell
1990 - Never Neverland
1992 - Set The World On Fire
1994 - King Of The Kill
1996 - Refresh The Demon
1997 - Remains
1999 - Criteria For A Black Widow
2001 - Carnival Diablo
2002 - Walking The Fury
2004 - All For You
2005 - Schizo Deluxe
2007 - Metal
2010 - Annihilator
2013 - Feast
2015 - Suicide Society
2017 - For The Demented

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.11.2017
Přečteno: 594x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Na Mean Machine a...18. 11. 2017 20:30 orre
Bubenícito Demonick: Z...18. 11. 2017 17:16 mr.deadhead
Novinku ešte doma...18. 11. 2017 14:46 Demonick
Demonick: To se...16. 11. 2017 15:05 orre
orre: Ale veď...15. 11. 2017 17:42 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14427 sekund.