ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IGNITOR - Haunted By Rock & Roll

Zpěvák Jason McMaster je v poslední době na roztrhání. I když jeho domovští Dangerous Toys jsou činní v podstatě jen sporadicky (na studiové bázi usnuli v roce 1995), stále je ještě díky koncertním aktivitám lze počítat za fungující kapelu, jeho druhá parta Broken Teeth vydala loni své album „4 On The Floor“, které podpořila masivní koncertní šňůrou. Proto bylo trochu překvapivé, když se k životu po pěti letech na sklonku loňského roku probudila jeho třetí kapela Ignitor. Není to trochu moc aktivit najednou? Možná ani ne, protože McMaster u Ignitor působí jen jako zpěvák a frontman a skladatelské břímě leží spíše na jeho spoluhráčích.

Dá se říct, že Ignitor toho se světem jak Dangerous Toys, tak Broken Teeth nemají moc společného. Zaměřují se totiž na klasický heavy metal, který čerpá z tradic Nové vlny britského heavy metalu (místy zde slyšíte Iron Maiden, jinde Judas Priest, někde i názvuky Venom), ovšem někde přesahuje až do thrashe a tam je McMaster hlasově docela podobný Blitzovi Elsworthovi z Overkill. Takže vlastně nic originálního pod žhavým texaským sluncem… Nebylo tomu tak ani v dobách, kdy Ignitor vydávali svůj debut „Take To The Sky“ (to ještě měli ve svém středu zpěvačku Eriku Tandy), není tomu ani o třináct let později, kdy přichází na svět album „Haunted By Rock & Roll“.

Novinka je pro Ignitor celkově pátou deskou a třetí pro McMastera. Ten se už s hudbou této kapely sžil (což může být dané i progresivně thrashovými začátky v osmdesátých letech u Watchtower) a na rozdíl od Dangerous Toys nebo australskými ikonami AC/DC zhusta inspirovanými Broken Teeth je zde jasným metalovým frontmanem. Disponuje velice slušným ječákem, dokaáže si poradit i s pořádně nářezovými věcmi a celkově tak je pro tuto kapelu oporou. Ovšem skoro jedinou. Stejně jako tomu bylo u minulých alb Ignitor, tak i „Haunted By Rock & Roll“ obsahuje jen velmi, velmi lehce nadprůměrnou hudbu, kde se nijak nehýří skladatelskou invencí. Instrumentální výkony jsou samozřejmě v pořádku, zpěv je velmi kvalitní, ovšem to je tak nějak věc, která se čeká samozřejmě.

Tahle deska zkrátka ničím nepřekvapí. Jako samostatné kompozice může titulní „Haunted By Rock & Roll“, tvrdá „Heavy Is The Head That Wears The Crown“ nebo epičtěji a progresivnějši pojatá šestiminutová „Nomad“ působit vcelku sympaticky, ovšem jako celek je deska vcelku ubíjejícím kusem. Ten je pevně zasazený do osmdesátých let, které z kapely čouhají na sto honů, což ale v tomto případě není až tak úplně ku prospěchu věci. Rozhodně by neškodil byť jen sebemenší progres a snaha se vymanit z osidel, na které se už někdy kolem roku 1988 poukazovalo jako na přežité.

I když kapele věří David Ellefson, který je vzal pod křídla své společnosti EMP Label Group, i když deska nepostrádá stylový obal (s výjimkou příšerného loga) a i když po stránce formální vlastně není tomuto albu co vytknout, zůstává Ignitor na stejném místě jako tomu bylo u předchozích desek. I „Haunted By Rock & Roll“ je totiž albem jen a výhradně pro zapřísáhlé milovníky starých pořádků osmdesátých let.

Jan Skala             


www.ignitorband.com

YouTube ukázka – To Brave The War

Seznam skladeb:
1. To Brave The War
2. Haunted by Rock & Roll
3. Heavy Is The Head That Wears The Crown
4. Hatchet (The Ballad Of Victor Crowley)
5. Leather Forever
6. Nomad
7. No Sanctuary
8. Throw Them From The Cliff
9. Hung, Drawn, And Quartered

Sestava:
Jason McMaster - zpěv
Batlord - kytara
Robert Williams - kytara
Billy Dansfiell - baskytara
Pat Doyle - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 44:18
Label: EMP Label Group
Země: USA
Žánr: heavy metal

Diskografie:
2004 - Take To The Sky
2007 - Road Of Bones
2009 - The Spider Queen
2012 - Year Of The Metal Tiger
2017 - Haunted By Rock & Roll

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.01.2018
Přečteno: 1303x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13338 sekund.