23.06.2018
MAXXWELL
Švácarská hard rocková parta MAXXWELL vydá 21.září ..více

23.06.2018
PANTERA
Zemřel bubeník Vinnie Paul. Tato smutná zpráva v ..více

23.06.2018
BACKYARD BABIES
Comeback má pokračování. Přestože před pár lety to ..více

23.06.2018
COHEED AND CAMBRIA
Vyznavači progresivního rocku mají hotové ambiciózní ..více

23.06.2018
KILLSWITCH ENGAGE
Respektovaní metalcoristé, kteří jsou v současné době ..více

23.06.2018
WILSON
Alternativci z Detroitu si připíší třetí zářez do ..více






This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Zadni druzi Iron Maiden uz nikdy nebudou. A fakt t ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Rammstein určitě, ale ti právě ohlásili, že ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Všichni ti vypsaní plní největší arény prot ..

REFUGE - Solitary Men
Stará sestava se nevrátí! Mají to jen jako hob ..

Don AIREY - One Of A Kind
Opravdu špičková záležitost. ..

REFUGE - Solitary Men
Rage jsem kdysi hodně poslouchal, ale časem mě ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Mě vždycky přišlo, že jednu píseň desetkrá ..

REFUGE - Solitary Men
to Metamorphic Dreamer: těžko říct, na stránk ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Sabaton, Battle Beast a Powerwolf mají alespoň d ..

REFUGE - Solitary Men
No já na oficiálních stránkách Rage našel da ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2421x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1050x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
1022x

GHOST - Prequelle
970x

LOST DOMAIN - …In The Waiting Room Of Death
893x

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
830x



04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-

14.07.2018
NOKTURNAL MORTUM, SEKHMET, INFERNO, KURGHAALL, DARK FURY, APOCRYPHAL, NORNÍR, N..
Nýrsko-Areál pod sjezdovkou., začátek od:14:00, vstupné: 450Kč.Předprodej.

14.07.2018
POPPY SEED GRINDER, HORRIBLE CREATURES, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, DILIGENCE, ..
Česká Lípa Vodní hrad Lipý, začátek od:15:00, vstupné: 200



článků celkem: 6396
recenzí: 5193
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


IGNITOR - Haunted By Rock & Roll

Zpěvák Jason McMaster je v poslední době na roztrhání. I když jeho domovští Dangerous Toys jsou činní v podstatě jen sporadicky (na studiové bázi usnuli v roce 1995), stále je ještě díky koncertním aktivitám lze počítat za fungující kapelu, jeho druhá parta Broken Teeth vydala loni své album „4 On The Floor“, které podpořila masivní koncertní šňůrou. Proto bylo trochu překvapivé, když se k životu po pěti letech na sklonku loňského roku probudila jeho třetí kapela Ignitor. Není to trochu moc aktivit najednou? Možná ani ne, protože McMaster u Ignitor působí jen jako zpěvák a frontman a skladatelské břímě leží spíše na jeho spoluhráčích.

Dá se říct, že Ignitor toho se světem jak Dangerous Toys, tak Broken Teeth nemají moc společného. Zaměřují se totiž na klasický heavy metal, který čerpá z tradic Nové vlny britského heavy metalu (místy zde slyšíte Iron Maiden, jinde Judas Priest, někde i názvuky Venom), ovšem někde přesahuje až do thrashe a tam je McMaster hlasově docela podobný Blitzovi Elsworthovi z Overkill. Takže vlastně nic originálního pod žhavým texaským sluncem… Nebylo tomu tak ani v dobách, kdy Ignitor vydávali svůj debut „Take To The Sky“ (to ještě měli ve svém středu zpěvačku Eriku Tandy), není tomu ani o třináct let později, kdy přichází na svět album „Haunted By Rock & Roll“.

Novinka je pro Ignitor celkově pátou deskou a třetí pro McMastera. Ten se už s hudbou této kapely sžil (což může být dané i progresivně thrashovými začátky v osmdesátých letech u Watchtower) a na rozdíl od Dangerous Toys nebo australskými ikonami AC/DC zhusta inspirovanými Broken Teeth je zde jasným metalovým frontmanem. Disponuje velice slušným ječákem, dokaáže si poradit i s pořádně nářezovými věcmi a celkově tak je pro tuto kapelu oporou. Ovšem skoro jedinou. Stejně jako tomu bylo u minulých alb Ignitor, tak i „Haunted By Rock & Roll“ obsahuje jen velmi, velmi lehce nadprůměrnou hudbu, kde se nijak nehýří skladatelskou invencí. Instrumentální výkony jsou samozřejmě v pořádku, zpěv je velmi kvalitní, ovšem to je tak nějak věc, která se čeká samozřejmě.

Tahle deska zkrátka ničím nepřekvapí. Jako samostatné kompozice může titulní „Haunted By Rock & Roll“, tvrdá „Heavy Is The Head That Wears The Crown“ nebo epičtěji a progresivnějši pojatá šestiminutová „Nomad“ působit vcelku sympaticky, ovšem jako celek je deska vcelku ubíjejícím kusem. Ten je pevně zasazený do osmdesátých let, které z kapely čouhají na sto honů, což ale v tomto případě není až tak úplně ku prospěchu věci. Rozhodně by neškodil byť jen sebemenší progres a snaha se vymanit z osidel, na které se už někdy kolem roku 1988 poukazovalo jako na přežité.

I když kapele věří David Ellefson, který je vzal pod křídla své společnosti EMP Label Group, i když deska nepostrádá stylový obal (s výjimkou příšerného loga) a i když po stránce formální vlastně není tomuto albu co vytknout, zůstává Ignitor na stejném místě jako tomu bylo u předchozích desek. I „Haunted By Rock & Roll“ je totiž albem jen a výhradně pro zapřísáhlé milovníky starých pořádků osmdesátých let.

Pepsi Stone             


www.ignitorband.com

YouTube ukázka – To Brave The War

Seznam skladeb:
1. To Brave The War
2. Haunted by Rock & Roll
3. Heavy Is The Head That Wears The Crown
4. Hatchet (The Ballad Of Victor Crowley)
5. Leather Forever
6. Nomad
7. No Sanctuary
8. Throw Them From The Cliff
9. Hung, Drawn, And Quartered

Sestava:
Jason McMaster - zpěv
Batlord - kytara
Robert Williams - kytara
Billy Dansfiell - baskytara
Pat Doyle - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 44:18
Label: EMP Label Group
Země: USA
Žánr: heavy metal

Diskografie:
2004 - Take To The Sky
2007 - Road Of Bones
2009 - The Spider Queen
2012 - Year Of The Metal Tiger
2017 - Haunted By Rock & Roll

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.01.2018
Přečteno: 370x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14883 sekund.