19.02.2018
THE WHO
Padesát let od slavného koncertu v newyorské hale Filmore ..více

19.02.2018
ROBERT PLANT
Někdejší zpěvák Led Zeppelin nabízí svým fanouškům ..více

19.02.2018
OST+FRONT
Industriální formace z Berlína, která se považuje za ..více

19.02.2018
TRAITORS
Deathcorová parta z americké Tampy získává v extrémně ..více

19.02.2018
AVIDITY FOR...
Plzeňská metalová smečka Avidity For… v těchto dnech ..více

18.02.2018
R.E.T.
2. března se po 22 letech od původního vydání na CD ..více






SLAUGHTER - Revolution
Správně Kiss! To je otázka... Tady už články ..

BLACK LABEL SOCIETY - Grimmest Hits
Výborný album. BLS sú v podstate istota. S bala ..

THAUROROD - Anteinferno
Zatim mě teda neoslnilo, spíš naopak. Ale zapos ..

SLAUGHTER - Revolution
A co třeba Kiss?To by byla výzva nemyslíš? ..

THAUROROD - Anteinferno
Nove album je vynikajici! ..

BLACK LABEL SOCIETY - Grimmest Hits
Mě tam asi nejvíc sedí, že se Zakk vcelku zkli ..

BLACK LABEL SOCIETY - Grimmest Hits
Tak pro mě nejlepší deska od Blessed! Vzácně ..

SLAUGHTER - Revolution
Seriály minimálně u prvních třech tebou jmeno ..

ANVIL - Pounding The Pavement
Anvil = kult jak hovado a nová deska se fakt pove ..

SLAUGHTER - Revolution
Chybí tu třeba Great White,Ratt,Tesl a,Britney Fo ..




Za poslední měsíc:
SEBASTIEN - Act Of Creation
1796x

Redaktorská bilance roku 2017 (Veronika)
1085x

RAMCHAT - Nepočaria!
1015x

SAXON - Thunderbolt
1000x

Redaktorská bilance roku 2017 (Ray)
960x

Redaktorská bilance roku 2017 (Savapip)
924x



26.02.2018
MARCO MENDOZA BAND, PETR HENYCH & G-BOD..
Klub Vagon, pasáž Metro, Národní 25, začátek od:21:00, vstupné: 350,-

16.03.2018
TERRESTRIAL CHAOS, DYSANCHELY, ANIMAL HATE, NARCHOST..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:30, vstupné: 100,-

16.03.2018
ZNOUZECTNOST, BOD VARU...
Velké Meziříčí - Depo Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150



článků celkem: 6150
recenzí: 4973
reportů: 517
rozhovorů: 343













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


CHILDREN OF BODOM - Blooddrunk

„Pokaždé se snažíme být více extrémní, agresivní. A myslím, že se nám v tomto ohledu povedlo odvést skutečně dobrou práci.“ Tak se vyjádřil Alexi Laiho k šesté desce „Blooddrunk“ brzy po jejím vydání. Zároveň mluvil o luxusu dlouhé čtyřměsíční doby přípravy alba (oproti polovičnímu času při tvorbě předešlé řadovky), stejně jako pohodlnému zázemí ve studiu Petrax, jež se nachází uprostřed finských lesů a ve kterém hudebníci strávili rovných šest týdnů. Alexi navíc dodává: „Byli jsme daleko od všech obvyklých sraček, se kterýma jsme nucený se obvykle potýkat, takže jsme se mohli přípravě novinky věnovat naplno.“ A přece to všechno nestačilo, fošna „Blooddrunk“ naopak vypadá jako spíchnutá horkou jehlou a stala se nejslabším zářezem v celé dosavadní historii kapely.

Důvody tohoto nezdaru mohou být různé, Laiho si kupříkladu v lednu roku 2007 vinou nezvládnutého manévru řidiče nepěkně zlomil pár žeber a rameno, které se již nikdy plně nezahojilo, nicméně na techniku jeho hry to údajně nemá vliv. Ono jde také spíše o změnu mentální, nežli fyzickou, Alexiho ústup z melodické průraznosti úvodní trojice alb postupně gradoval na dalším triu studiovek, z nichž „Blooddrunk“ zachází v této anti-chytlavosti nejdál. Malinko laciné by bylo svalovat vinu na chlast, kterým si Laiho pravidelně proléval vnitřnosti, jenže únava materiálu k tomu vyloženě svádí. Takové tvrzení ovšem není možno doložit konkrétními důkazy, a tak setrváme u konstatování, že lídr bodomských sígrů zkrátka definitivně přestal psát originální a jedinečné skladby, co je však horší, že byl s tímto stavem spokojený a vůbec jej nebral jako nějaký autorský útlum. A proč by také měl, když množinu nespokojených fanoušků stále překrývaly ohlasy pozitivní a obdivné? Nutno však dodat, že šlo většinou o jedince, kterým první trio alb tolik nevonělo a více se jim zamlouval právě až novodobý ksicht kapely.

„Blooddrunk“ pro mě znamenal stejné zklamání, jaké jsem zažíval u předešlé placky „Are You Dead Yet?“ s tím, že tentokrát již zápory jednoznačně převažují. Šestá studiovka kapely působí jako třikrát vylouhovaný pytel čaje nebo dvakrát prolitý lógr, kdy výsledek znamená prachbídný a spíše odpudivý odvar původní chuti. Matné povědomí vzbuzují některé rychlé pasáže, kterým stále neschází určitá chytlavost (např. „Done With Everything, Die For Nothing“), obstojný dojem ale vždy rychle přehluší nevýrazně se táhnoucí momenty, jež nejvíce zasahují sólové party, tedy oblast, ve které dříve kapela přímo zářila.

Ty časy ale byly v roce 2008 dávno pryč a Laiho se čím dál více stával autorskou karikaturou sebe sama. Co naplat, že zvuk ze zmíněného studia Petrax a následně i Finnvox je výborný, nebo že k podpoře alba byly nahrány rovnou tři videoklipy, když hudba zasmrádá kompoziční vyčpělostí a do recenze v podstatě není možné uvést cokoli zajímavého, neřkuli jedinečného. Pro zlepšení nálady je lepší si pustit některou ze tří raných desek, které byly v roce 2008 zremasterovány (plus ještě živák „Tokyo Warhearts") a doplněny o několik bonusů. Krom toho vycházelo v daném období hafo EP, singlů, videí a kompilací, jako třeba „Skeletons In The Closet“ (2009), jehož obsahem byl souhrn nejrůznějších coververzí, díky kterým zůstávala finská parta alespoň trochu originální. Osobně v tom ovšem spatřuji malinko lacinou snahu zaujmout širší posluchačskou obec (věhlasná předělávka songu "Ooops!...I Did It Again" od popové kurtizány Britney Spears mě kupříkladu nikdy nebavila). Zkrátka bodomské děti - dle svých slov - dospěly, a jak už to tak někdy bývá, zábava byla najednou ta tam.

Pagan             


www.cobhc.com

YouTube ukázka - Blooddrunk

Seznam skladeb:
1. Hellhounds on My Trail
2. Blooddrunk
3. LoBodomy
4. One Day You Will Cry
5. Smile Pretty for the Devil
6. Tie My Rope
7. Done with Everything, Die for Nothing
8. Banned from Heaven
9. Roadkill Morning

Sestava:
Alexi Laiho - zpěv, kytara
Roope Latvala - kytara
Henkka T. Blacksmith - baskytara
Janne Warman - klávesy
Jaska Raatikainen - bicí

Rok vydání: 2008
Čas: 36:46
Produkce, mix: Mikko Karmila
Mastering: Mika Jussila
Label: Spinefarm Records
Země: Finsko
Žánr: groove metal

Diskografie:
1997 - Something Wild
1999 - Hatebreeder
2000 - Follow the Reaper
2003 - Hate Crew Deathroll
2005 - Are You Dead Yet?
2008 - Blooddrunk
2011 - Relentless Reckless Forever
2013 - Halo of Blood
2015 - I Worship Chaos

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.02.2018
Přečteno: 458x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Rovněž souhlas,...16. 02. 2018 14:00 peavy
4/10Tak tentokrát s...15. 02. 2018 22:06 Anonim
Halo Of Blood bude...15. 02. 2018 8:24 Pagan
Tento album nemám...15. 02. 2018 6:45 Sanntrik
SouhlasAni se k ty desce...15. 02. 2018 5:29 rainmaker


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15136 sekund.