25.04.2018
ADLER`S APPETITE
Bývalý bubeník Guns N`Roses Steven Adler opět oživuje ..více

25.04.2018
LINKIN PARK
Další osud této hvězdné kapely je po loňské ..více

25.04.2018
SEBASTIAN BACH
Někdejší frontman Skid Row pracuje na čtvrté sólovce. ..více

25.04.2018
U.D.O.
Kapelu bývalého zpěváka Accept Uda Dirschneidera opustil ..více

25.04.2018
LES BINKS` PRIESTHOOD
Bývalý bubeník Judas Priest, který s britskou legendou ..více

24.04.2018
ALIA TEMPORA
ALIA TEMPORA vydala letos již druhý singl, tentokrát ve ..více






THE DEAD DAISIES - Burn It Down
Deen s Dougem spolu hrajou v Revolution Saints, ta ..

THE DEAD DAISIES - Burn It Down
Za mne 8,5. Jsou to TDD, a to od nich chci. Na jin ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Taky jsem byl v sektoru pod pódiem, ale spíše n ..

THERION - The Beloved Antichrist
bohužel nyní nedoceněné a nepochopené dílo, ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Já to vidím podobně jako v recenzi. Byl jsem v ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Pepsi viděl jsem to dost podobně jako Ty.Výborn ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Ta kritika, myslím, mířila hlavně na to, že j ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Mě překvapila i kritika Jense, kterou jsem někd ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Kromě dvou reportáží, v MF Dnes a na Lidovkác ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Romero to nezachrání! Kapela je tak dobrá, jak ..




Za poslední měsíc:
BON JOVI - Keep The Faith
950x

Jon BON JOVI - Blaze Of Glory
932x

Richie SAMBORA - Stranger In This Town
850x

TEMPERANCE - Of Jupiter And Moons
838x

PRIMAL FEAR - New Religion
806x

BON JOVI - These Days
668x



27.04.2018
MELANCHOLY PESSIMISM, INNERSPHERE, KOLLOS, PURNAMA, FROM BEYOND..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:00, vstupné: 180

28.04.2018
NOVOVESKA, BRAK, ILLNESS, ABSOLUTE ZERO...
Chata Hubertka - Okrouhlička u Havl. Brodu, začátek od:20:00, vstupné: 100

03.05.2018
05.05.2018 FECALIZER-goreg rind (Mexiko), TOP SECRET - grind (Cz) , TRANSONIC ..
Klubovna Jeden Tag,OSTRAVA, začátek od:18:00, vstupné:



článků celkem: 6272
recenzí: 5080
reportů: 521
rozhovorů: 348













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


MIDNIGHT SCREAM - Dark Blood

Slovenští Midnight Scream pokračují ve svém víceméně tradičním rytmu vydávání řadových alb (byť v roce 2011 jej dodrželi jen díky tomu, že přišli s albem „Covers“, plným předělávek od slavnějších kolegů) a koncem loňského roku tak představili album „Dark Blood“. Midnight Scream na něm pokračují v těch svých tradičně technicky dobře zmáknutých power-thrashových a poměrně houževnatých kolejích, které se natahují po nikterak složitých a nepříliš šťavnatě vykroucených melodiích a znovu spíš upřednostňují přímočarou agresivitu a tlak, než nějaké košaté postupy.

Díky tomu má osmička aktuálně představených skladeb poměrně rychlý efekt - strašně snadno chytne za uši - a zároveň velmi rychlý poločas rozpadu - žádný z jednotlivých dílů kolekce nenabídne v celkovém součtu tak přitažlivou nálož, která by navnadila k častým návratům k „Dark Blood“. Pokud vám tedy ke spokojenosti nestačí fakt, že že Midnight Scream jsou technicky velmi zdatní, zvukově značně důrazní, případně že průběžně a vytrvale přicházejí s poměrně chytrými nápady a vydařenými pasážemi, které se však dříve nebo později pravidelně utahají v jakési syrové houževnatosti.

Asi čestnou výjimkou (byť ne v úplně plném rozsahu) je skladba „Giant“, která díky vzdušné vokální lince (možná to je to hlavní odlehčení, které „Obra“ posunuje do popředí) působí hodně uvolněně, její zatěžkanější a upracovaná pasáž (byť s hodně chytlavým sekaným riffem) netrvá natolik dlouho, aby stačila tenhle nádech výrazněji utlumit a následné sklouznutí do heavíkově svižné lehkosti (zdůrazňovat šikovnost obou kytaristů je asi zbytečné) i finální nápěv jsou jednoduše bezprostředně přitažlivé. Opačné spektrum pak asi nejlépe charakterizuje motorkářská „Armorius“, které sice nelze upřít melodičnost, byť velmi průhlednou, tu navíc ještě sráží schématická vokální linka (jejíž neohrabanost navíc zdůrazňuje i obsahově za uši tahající ojediněle využitá slovenčina).

Zbývající skladby jsou prostě typičtí Midnight Scream – energie, šťouchání do melodií, dobře zvládnuté řemeslo a rutina. Pokud vám tvorba kapely v předchozích osmnácti letech již zavoněla, nejspíš se „Dark Blood“ stane (nijak vyčuhující) součástí vaší sbírky. Pokud se tak dosud nestalo, s vcelku průměrným „Dark Blood“ se to nejspíš nezmění.

Savapip             


FB MIDNIGHT SCREAM

YouTube ukázka - Palindrome

Seznam skladeb:
1. Dark Blood
2. Born In Bitterness
3. The Ma`at
4. Lesson Learned
5. Giant
6. Hanged God
7. Armorius
8. Palindrome

Sestava:
Jaro Šajgalík - zpěv
Pali Ďuriš - kytara
Michal Černák - kytara
Martin Kliment - baskytara
Renáto Sanda - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 42:16
Label: Slovak Metal Army
Země: Slovensko

Diskografie:
2002 – My Girlfriend Death
2004 – The Storm Is Just Coming…
2007 –Shadowplay
2009 – Was Never Changes
2011 – Covers
2014 – Flammarion
2017 – Dark Blood

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.01.2018
Přečteno: 322x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14424 sekund.