RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




REVEAL - Timeline

Budete-li zkoumat životopis kytaristy Constantina Hevia Torana (v metalových kruzích známějšího pod jménem Tino Hevia), dopočítáte se nejprve tří alb v řadách dávno již neexistujících španělských powermetláků Nörtwind, poté dojde na sedmičku desek pod vlajkou stylově i zemí původu spřízněných Darksun a svoji diskografii Tino na konci loňského roku doplnil o první zářez na pažbě kapely Reveal. Ta pochopitelně stylově není příliš vzdálená dosavadní Tinově profilaci (však je taky Tino výhradním autorem všech skladeb) a možná chtěl principál i trochu zavzpomínat na staré časy v Darksun, protože vyjma tlustých strun a mikrofonu tvoří sestavu Reveal právě současní i bývalý členové této kapely. Ty doplňuje basák Jorge Ruiz, křikloun Rob Lundgren, kterého by tuzemští metaloví fanoušci mohli důvěrně znát z posledního alba kapely Epilog a pár hostí, jejichž jména mají potenciál přitáhnout ještě silnější pozornost posluchačů.

Podstatou tvorby Reveal jsou melodie, energie, harmonie a chytlavost, prostě všechny ty základní elementy, na kterých je postaven power metal, jehož tradic i kořenů se Reveal drží, neopouštějí je, nepřináší do nich nic nového, ale přitažlivým způsobem je využívají v plné šíři. O všech devíti skladbách tak lze říci, že v nich narazíte na zapamatovatelnou melodii, chytlavě zpěvný refrén, snadno klouzající do uší, spolehlivý pěvecký výkon Roba Lundgrena (dostatečně osobitého, nicméně – ona tomu nahrává i samotná atmosféra skladby – třeba ve vláčně důrazné „Dark Angels“ hodně se blížícího projevu Zaka Stevense), povedené hráčské výkony, v nichž občas o chlup důležitější roli mají černobílé klapky před kytarami, a to i přes to, že Reveal lákají i na jména hostujících kytaristů Marcuse Siepena (Blind Guardian) a Toma Naumana (Primal Fear, Sinner). Jméno třetího hosta Marcuse Rodrigueze (Rage) se nakonec z celé hostující trojice jeví jako nejdůležitější, a to z toho důvodu, že Marcos se (kromě kytarového sóla ve skladbě „300“ a masteringu) v bonusové předělávce nejvydařenější skladby alba, velmi živé a téměř divoce splašené „Blood And Sand“, která v podání Roba Lundgrena má explozivní a strhující energii, chopí kromě kytary i mikrofonu. A svým hlasem, snadno zaměnitelným s raným projevem Hansiho Kürsche či Jense Carlssona, do skladby i za vydatné podpory sborových vokálů stříkne pořádnou dávku espritu Blind Guardian a dokáže z ní (paradoxně) vymáčknout ještě větší zážitek, než Rob Lundgren.

„Timeline“ je takové univerzální power metalové album. Najdete na něm v potřebné kvalitě vše, co od takto stylově striktního počinu můžete očekávat, nicméně deska nenabídne natolik zásadní materiál, o kterém by se dlouho mohlo dát mluvit v superlativech (i když bonusová položka je tomu velice blízko). Ale minout tohle album by rozhodně byla škoda.

Savapip             


www.revealband.com

YouTube ukázka - Blood and Sand

Seznam skladeb:
1. Reveal
2. You Will Rise
3. Wishes
4. Dark Angels
5. Blood and Sand
6. Undercontrol
7. Timeline
8. The Truth in Your Eyes
9. 300
10. Blood and Sand

Sestava:
Rob Lundgren - zpěv
Tino Hevia - kytara
David Figuer - kytara
Jorge Ruiz - baskytara
Elena Pinto - klávesy
Daniel Cabal - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 43:42
Label: FC Metal
Země: Španělsko

Diskografie:
2017 - Timeline

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.01.2018
Přečteno: 1955x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09486 sekund.