TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BIKKINYSHOP - Posh

„Hudebně se vyvíjet. Nestagnovat. My chtěli vždycky přijít s něčím novým. Ne nutně novým z hlediska stylového průkopnictví, ale novým pojetím nás samých“. Pokud tato slova pronesete na adresu svého nového alba, tak jak to udělal křikloun crossoverových BikkinyShop Tomáš Čeřovský, dá se předpokládat, že některé stopy, zanechané na hudební scéně prostřednictvím předchozích nahrávek, krátkometrážního EP „How I Met Your Murder“ a alba „King´s Court“, nemusí být na aktuálním albu „Posh“ až tak úplně dohledatelné. Proto nepřekvapí, že tentokrát zvuku kapely výrazně dominuje elektronika a samply, spojnici s minulostí lze snadno objevit v křížení čistého zpěvu a řevu, výbušného výronu emocí i maximálně energické intenzitě (jež tentokrát může trochu zastřít poměrně snadnou přístupnost lehkých melodií), kterou BikkinyShop do svých skladeb (bez výjimky) vkládají.

Matrice, na které BikkinyShop staví své skladby, je poměrně konstantní, takže po kompletní náloži jedenácti skladeb, ve které není úplně nejsnadnější orientace, se můžete cítit docela masivně umlácení. Jako reprezentativní položku alba lze vybrat prakticky cokoliv, v podstatě kterákoliv ze skladeb nabídne uvolněné i vyhrocené pasáže, smysluplnou kombinaci kontrastních vokálů (škoda nemalého prohánění čistého hlasu přes mašinky), záplavu elektroniky, změny výrazu i nálad, povedené melodické výkruty. Je pak pochopitelné, že do uší nejsnáz zaplují momenty, kde BikinnyShop přisypou trochu odlišného koření – ať už je to jemný vokální příspěvek Ester Pavlů v „Left Behind The Wall“, velmi chytlavá melodie v agresivní „Misfit“, či nejsilnější vzpomínka na dávnou melodickou melancholii v „Extraordinary“.

BikkinyShop prostě znějí zase o kus jinak (pro mě osobně o něco méně zábavněji – pozor, rozhodně nezaměňovat s pojmem nudněji, na to v žádném případě nedojde). Jejich aktuální posun, při kterém předchozí melancholičnost výrazně nahradila jakási útočnost a neústupnost, je z dosavadní nabídky asi nejhůř prostupný a stravitelný (nebude platit pro ty, kterým silně voní dominance elektroniky a corové agresivity). Zároveň BikkinyShop zvážněli i textově (zejména v porovnání s hravým vtipkováním na „H.I.M.Y.M.“) a jejich účtování s falší, navoněnou bídou, maskami a virtuální identitou na sebe vcelku přirozeně navléká vážnější výraz. Není divu, že „Posh“ zní velice dospěle, nátlakově, moderně a že z mohutného výronu emocí můžete být ve finále až zpocení.

Savapip             


Bandzone BIKKINYSHOP

YouTube ukázka - Seven Days

Seznam skladeb:
1. Fox in a mask
2. Seven Days
3. Burn this place
4. Left behind the wall
5. Misfit
6. Nineties
7. Extraordinary
8. Father
9. Getaway
10. Sparrow
11. Fake

Sestava:
Tomáš Čeřovský - zpěv
Štěpán Korba - kytara
Martin Prokš - baskytara
Michal Prokš - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 38:30
Země: Česká republika

Diskografie:
2006 – Land Of The Lost Fishemen
2013 – King´s Court
2017 - Posh

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.01.2018
Přečteno: 2296x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08929 sekund.