RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Thrashmetalové novinky roku 2018 - část II. - kapely MURDER INC., BRONSON A.D. a HARMPIT

MURDER INC. - Umlčen navěky
Berounské těleso Murder Inc. vydalo debut „Umlčen navěky“, což není možné ponechat bez zmínky, zvlášť při vzpomínce na obstojné dva roky staré EP „Povolení zabíjet“. Na jeho anti-romantický obsah plně navazují tóny studiové prvotiny, a to ve velkém stylu, který nastolí intro „42-06-10“ (datum vypálení Lidic). To přitom vtipně klame hudebním tělem, když v něm propuknou čistokrevné deathové blast beaty, jež se přelijí do melody vyhrávek a nakonec i velmi návykové crossoverové hry. Tohle si nechám líbit, stejně jako rozjezd navazující střely „Rozsudek padl“, který okamžitě vtáhne dravě rozparáděnou rytmikou, do níž brzy vstoupí hbitě sólující kytara. Pak už se nám naplno připomene výše zmíněné EP, a to v brutální fúzi thrashe s deathem (zhruba v poměru 80 ku 20), přičemž někde na spodku neustále probublává crust a hardcore punk. Vše dohromady dokazuje instrumentální zručnost hudebníků, zpěvák a zároveň kytarista Pete do této žánrové směsice chroptí jakoby na místě vypálil karton startek, přičemž vzdáleně připomíná jakýsi mix mezi Štormem z Master´s Hammer a Berunem z V.A.R. Dominantním tempem se opět stává sebevražedná akcelerace, kterou občas variují změny temp či plnohodnotné zpomalení ve formě songu „Život jde dál“. Nejlépe se však pánům z Berouna daří v thrashově nazubených klepačkách, kterým na působivosti přidává několik vychytávek jako je black´n´rollové sólo v „Arcifuck“ nebo zvuk hutný jako bouřkově zatažené nebe nad baskervillskými močály. Intenzita si zde podává pokérovanou hnátu s agresí a výsledek - po loňské prvotině smečky Götterdämmerung - rozšiřuje sbírku povedených thrashových nahrávek made in Česká republika. A to jsou dále ve hře spolky Kaar a Exorcizphobia.
7/10
YouTube ukázka - IV. Druh

BRONSON A.D. - Warpath
Kdo by čekal, že se za poněkud divným názvem kapely a ještě více nejasným obalem studiovky „Warpath“ ukrývá těleso drhnoucí crossover thrash se značným náklonem do amerického hardcore punku? Stará newyorská škola je ve tvorbě Němců jasně patrná a její současná interpretace jim jde dobře od ruky, profesorské legendy S.O.D. ostatně pánové uvádějí jako jednu ze svých hlavních inspirací, přičemž tou další by soudě dle vstupního songu „After The Impact“ klidně mohli být Skotové The Exploited. Překvapení tím ale nekončí, s nástupem štychu „Horrortrip“ se totiž dočkáme nefalšovaného flirtu s rapem, který dále zazní také v anti-nazi položce „Eat Shit“, potažmo v titulním fláku „Warpath“. V tu chvíli je těžké nevzpomenout si na album „Rhythm Of Fear“, na kterém si s daným nemetalovým stylem zahrával Billy Milano a stvořil tím jednu z nejlepších nahrávek své party M.O.D. Němci sice úsečné hip-hopové fráze nesypou s neodolatelnou svůdností amerického tlouštíka, pánové mnohdy až příliš tlačí na pilu nebo zbytečně protahují repetici refrénových partů, i tak se ale jedná o slušnou zábavu, nemluvě o jedinečnosti, rap opravdu není něčím, co bychom v metalu slýchali často. K tomu přičtěme několik rychle vtahujících pasáží, jejichž nadupanost musí při živých vystoupeních fungovat jako voda, kterou nezkušená hospodyňka polije hořící pánvičku. Okamžité vzplanutí vroucí energie ve zcela nekontrolovatelné intenzitě. Němci Bronson A.D. nás na fošně „Warpath“ zvou na crossoverovou párty, a protože jde o kvalitní hostitele, není důvod jejich pozvání nepřijmout.
6,5/10
YouTube ukázka - Horrortrip

HARMPIT - Psychowarriors of Jupiter
Na širším žánrovém území se rozkročila také španělská sebranka Harmpit, a to až do té míry, že její hudbu mnohdy není snadné obecně podchytit konkrétními škatulemi. Jako příklad vhodně poslouží úvodní titulka, která začíná proslovem v rodné řeči, poté následuje mohutná palba ve stylu Testament nebo např. posledních fošen Němců Accuser, do hry se brzy zapojí sjízdné riffy a blast beaty se spíše podprahově vnímanými popěvky, aby variabilitu výsledného mixu dotvořily pasáže s melodickými zpěvy. Na první dojmy je to možná lehce zmatečné, na druhou stranu si člověk nemůže stěžovat na nedostatek nových podnětů, zvlášť když jsou technicky dobře zvládnuté, včetně zvukové produkce. Na čistokrevnější thrashovou notu zahraje navazující jízda „The Apocalypse Lords“, při nájezdu na refrén nicméně dojde na špásování s punkem, které se posléze naplno rozvine v písni „D-beat From Planet Insektia“, k tomu se přidá naspídovaná, až blackově vyuzená rytmika a další várka neurotických blast beatů. Když se pak v kompozici „Spaceborne Barracuda“ dočkáme hutného heavíkového zápřahu a bezmála powermetalového sóla s orientálním přívlastkem, začne být jasné, že tihle Španělé se svojí hudbou především baví a pranic nedbají na žánrové vyhranění. Thrash je sice dominantní (viz také palby „Wristbusters“ nebo „Wasped For Luv 2nite“), dalších vlivů je však mnoho, k těm již vyjmenovaným můžeme dále přičíst inudstrial ve stylu Ministry („Battlezone #666“) nebo srandičky ve formě hravých sól či estrádního pochodu robo-švábů, jenž zazní v opusu „The March Of Robocockroaches“. Španělé Harmpit prezentují malinko odlišný thrash, chvílemi možná trochu stylově roztěkaný, každopádně však osobitý a dostatečně zábavný.
7/10
YouTube ukázka - Psychowarriors of Jupiter

Petr Štěpnička             


MURDER INC.

BZ MURDER INC.

Seznam skladeb:
1. 42-06-10
2. Rozsudek padl
3. Na kusy roztrhán
4. IV. Druh
5. Život jde dál
6. Arcifuck
7. PxPxSx
8. Podříznout a zakopat
9. Smrtihlav
10. Umlčen navěky

Sestava:
Petr "Pete" Janovský - zpěv, kytara
Lukáš "Mandéz" Mandík - kytara
Benjamin "Beny" Jusufi - basa, vokály
František "Řezníků" Čepela - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 33:27
Produkce, mix, mastering: Otyn
Label: Support Underground
Země: Česká republika
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2018 - Umlčen navěky

Související články

--------------------------------------------------------------

BRONSON A.D.

FB BRONSON A.D.

Seznam skladeb:
1. Harbinger Of Death
2. After The Impact
3. Horrortrip
4. Nuclear Generation
5. Eat Shit
6. Warpath
7. For The Weak
8. New World Depression
9. Culture
10. Maikäfer Flieg

Sestava:
Mucho - zpěv
Hendrik - kytara
Dominik - baskytara
Marc - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 32:22
Label: Bastardized Recordings
Země: Německo
Žánr: crossover (thrash, hardcore, rap)

Diskografie:
2013 - Bandgründung
2015 - Split mit Burning Fight
2018 - Warpath

--------------------------------------------------------------

HARMPIT

FB HARMPIT

Seznam skladeb:
1. Psychowarriors of Jupiter
2. The Apocalypse Lords
3. D-beat from Planet Insektia
4. Spaceborne Barracuda
5. Wristbusters
6. Wasped for Luv 2nite
7. Battlezone #666
8. Die in a Thousand Pains
9. Tetrakarburator
10. The March of the Robocockroaches

Sestava:
Javier Fernández
Christopher B. Wildman

Rok vydání: 2018
Čas: 37:41
Label: Spleen & Clerch
Země: Španělsko
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2015 - Prepare for the Atoms
2018 - Psychowarriors of Jupiter

Související články - Thrashmetalové novinky roku 2018


Vydáno: 23.03.2018
Přečteno: 1999x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09245 sekund.