25.06.2018
GARANT
Česká powermetalová parta prochází docela zásadními ..více

25.06.2018
GRAVE DIGGER
GRAVE DIGGER redukují sestavu - cesty kapely a bubeníka ..více

25.06.2018
VAN CANTO
Vydání novinkého alba "Trust In Rust" zpěváčků VAN ..více

25.06.2018
DERDIAN
Ukázka z alba "DNA", které italská symfo-powermetalová ..více

23.06.2018
MAXXWELL
Švácarská hard rocková parta MAXXWELL vydá 21.září ..více

23.06.2018
PANTERA
Zemřel bubeník Vinnie Paul. Tato smutná zpráva v ..více






This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tak je to názor, že. Osobně mám desky Theater ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Edguy coby potenciální pokračovatelé IM? Honzo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Tento měsíc tu z legend hráli i Scorpions. Já ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Adrian a ToPi: Stejně jako mladí, co tancujou v ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Nedávno jsem četl teorii, že po třicítce člo ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
ToPi: A jak jde tahle tvoje teorie dohromady s tim ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
V 80. letech byla hudba životním stylem. Být hu ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Já si myslím, že je to i trochu dobou...Dnes je ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Zadni druzi Iron Maiden uz nikdy nebudou. A fakt t ..

This Is The End aneb nahořklá příchuť obřích koncertů
Rammstein určitě, ale ti právě ohlásili, že ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2596x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1067x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
1037x

GHOST - Prequelle
985x

LOST DOMAIN - …In The Waiting Room Of Death
922x

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
921x



04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-

14.07.2018
NOKTURNAL MORTUM, SEKHMET, INFERNO, KURGHAALL, DARK FURY, APOCRYPHAL, NORNÍR, N..
Nýrsko-Areál pod sjezdovkou., začátek od:14:00, vstupné: 450Kč.Předprodej.

14.07.2018
POPPY SEED GRINDER, HORRIBLE CREATURES, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, DILIGENCE, ..
Česká Lípa Vodní hrad Lipý, začátek od:15:00, vstupné: 200



článků celkem: 6399
recenzí: 5196
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MAGNUM - Lost On The Road To Eternity

To, že aktuální deska legendárních Magnum vychází čtyřicet let po debutu „Kingdom Of Madness“, nebo že jde v pořadí o jubilejní dvacátou studiovku, je víceméně náhoda. Tony Clarkin je totiž – navzdory věku – mimořádně činorodý jedinec s (dle svých slov) neustálou inspirací, takže výročí nevýročí, deska „Lost On The Road To Eternity“ v podstatě jenom plynule navazuje na dvouletý interval, jenž dělil vydávání posledních příspěvků kapely, přičemž je reálné, že se Tonymu již nyní v hlavě velmi konkrétně rýsuje album s pořadovým číslem dvacet jedna.

Intenzivní sprcha vlastních nápadů ovšem neznamená, že by se Clarkin nenechal osvěžit také jinými inspiračními proudy, právě jako v tomto případě, kdy mu nejednou vypomohl nově příchozí klávesák Rick Benton (dalším čerstvým přírůstkem je bicmen Lee Morris), přičemž Rick samozřejmě bral ohledy zejména na svůj instrument, se kterým doplňuje, prostupuje, čechrá nebo rovnou vytváří všechny aktuální skladby, jejichž časový součet přesahuje hodinovou hranici a znamená tak nejdelší album v historii kapely. Jinak jde ovšem o příspěvek spíše tradiční, který udržuje slušně nastavenou laťku kvality Britů, zároveň však nijak nevybočuje a v několika okamžicích dokonce onu laťku přímým úderem shazuje.

Týká se to zejména refrénů písní „Peaches And Cream“ a „Without Love“, úplně nejzábavněji pak nedopadly ani ústřední časti songů „Show Me Your Hands“, „Ya Wanna Be Someone“ a „Forbidden Masquerade“. Přitom v ostatních aspektech všechny uvedené skladby fungují, ať jde o vokální okolí refrénů (zvláštní vypíchnutí zaslouží bridge „Ya Wanna Be Someone“), nebo instrumentaci časově prolínající osy sedmdesátých a osmdesátých let. Klávesy zaručují neustálou pestrost, Clarkinova kytara pak proplouvá od bluesových pramenů do progrockových meandrů, které zavoní jedinečným půvabem zejména při Tonyho sólových výletech. Rytmika oproti tomu nepřekračuje celkem úzkostlivě předepsaný rychlostní limit, většina skladeb si své odbyde ve středně svižném, potažmo pohodově šlapavém tempu. Nejde o velký problém, po britských důchodcích by ani nebylo vhodné vyžadovat nějakou extrémně rozvášněnou jízdu, nicméně více energie by k zahození nebylo, album se především ve svém závěru vleče a v případě kusu „Glory To Ashes“ i celkem uspává (obdobně unavený opus „King Of The World“ zachraňuje působivá finální gradace).

K vrcholům desky můžeme počítat kompozici „Storm Baby“, jejíž skvostný vokální úvod (Catley je pořád v dobré formě) postupně přidává na rockových grádech, nechybí tklivé klavírní preludium, celková lehkost a samozřejmě brilantní sólo. Stejně dobře si vede navazující položka „Welcome To The Cosmic Cabaret“, v níž se dočkáme atmosférických syntetických hrátek, které prokládají šmrncovní „tleskavé“ rytmy. Největší překvapení nahrávky následuje hned poté, když v titulní písni vypuknou zvukomalebné orchestrace prezentované živým orchestrem Wolfa Kerscheka, za které by se nemusela stydět ani metalová opera Avantasia, její principál Tobias Sammet si zde ostatně zahostoval, což lze brát jako sympatickou „protislužbu“ za Catleyho pravidelné účinkování v Sammetově zmíněné mega-kapele. Čtvrtým vrcholem alba se stává kus „Tell Me What You´ve Got To Say“, ve kterém na jemném klávesovém podkladu vykvétají voňavé instrumentální rostlinky s příjemnými refrénovými plátky.

Dvacátá studiovka britských bardů dokazuje jejich neutuchající formu a v letité diskografii kapely nachází plnohodnotné místo. Stejně tak ovšem nejde o nic extra výjimečného, a i když budeme brát v úvahu pouze novodobá alba, pak má novinka celkem daleko k celoplošné lehkosti počinu „Into The Valley Of The Moonking“, ještě vzdáleněji se pak jeví bezprostřední chytlavost skladeb jako „When We Were Younger“ nebo „Desperate Times" (obě "Princess Alice and the Broken Arrow"). "Lost On The Road To Eternity" znamená poctivou a jistě dobrou hard´n´progrockovou práci, kterou však v nejednom okamžiku relativizují momenty průměrné a nijak zvlášť zábavné.

Pagan             


www.magnumonline.co.uk

YouTube ukázka - Without Love

Seznam skladeb:
1. Peaches And Cream
2. Show Me Your Hands
3. Storm Baby
4. Welcome To The Cosmic Cabaret
5. Lost On The Road To Eternity
6. Without Love
7. Tell Me What You´ve Got To Say
8. Ya Wanna Be Someone
9. Forbidden Masquerade
10.Glory To Ashes
11. King Of The World

Sestava:
Bob Catley – zpěv
Tony Clarkin – kytara
Al Barrow – baskytara
Rick Benton – klávesy
Lee Morris – bicí

Hosté:
Tobias Sammet – zpěv

Rok vydání: 2018
Čas: 1:06:53
Label: Steamhammer Records/SPV
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock/prog rock

Diskografie:
1978 - Kingdom of Madness
1979 - Magnum II
1982 - Chase the Dragon
1983 - The Eleventh Hour
1985 - On a Storyteller´s Night
1986 - Vigilante
1988 - Wings of Heaven
1990 - Goodnight L.A.
1992 - Sleepwalking
1993 - Keeping the Nite Light Burning
1994 - Rock Art
2002 - Breath of Life
2004 - Brand New Morning
2007 - Princess Alice and the Broken Arrow
2009 - Into the Valley of the Moonking
2011 - The Visitation
2012 - On the 13th Day
2014 - Escape from the Shadow Garden
2016 - Sacred Blood "Divine" Lies
2018 - Lost On The Road To Eternity

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.03.2018
Přečteno: 689x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To já jsem s...4. 03. 2018 9:25 ToPi
Je dobře že...3. 03. 2018 11:15 JonathanGray
Já to vidím tak,...2. 03. 2018 16:08 Supermartonátor


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19594 sekund.