22.06.2018
DESTINIA
Projektu japonského hudebníka Nozomu Wakaie vyjde 13. ..více

22.06.2018
ACCEPT
Živé album chystají ACCEPT - album "Symphonic Terror - ..více

22.06.2018
KING COMPANY
Finové KING COMPANY vydají své druhé album "Queen Of ..více

22.06.2018
FORGOTTEN SILENCE
FORGOTTEN SILENCE natočili lyric video k titulní skladbě ..více

21.06.2018
AUTOGEN
Zemřel zakládající člen této heavymetalové kapely ..více

21.06.2018
EAGLEHEART
Česká power-progmetalová kapela propaguje aktuální ..více






REFUGE - Solitary Men
Tyhle revivaly... :D ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
fenomenální koncert. Zvukově naprostá extrakla ..

REFUGE - Solitary Men
tohle je velmi příjemné překvapení. A zvláš ..

REFUGE - Solitary Men
páni, ani mi to nedalo moc práce z Manniho uděl ..

REFUGE - Solitary Men
souhlas s předchozím příspěvkem, taky jsem na ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Předkapeli o ničem ale Iron Maiden to byla napro ..

REFUGE - Solitary Men
Za mě trochu zklamání...Pe avy mohl odlišit Ref ..

REFUGE - Solitary Men
sorry šotek se připletl ....i když je možná t ..

REFUGE - Solitary Men
Musím nesouhlasit s hodnocením. Deska je parádn ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Dokonalý zážitek ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2086x

THERION - Vovin
1465x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
995x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
983x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
953x

GHOST - Prequelle
933x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6391
recenzí: 5189
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


THE POODLES - Prisma

I přesto, že The Poodles působí na scéně už více než deset let, na své konto si připsali šestici autorských alb a v jistých kruzích mají status rockových hvězd, nedokázali nikdy úplně nadchnout a na celé čáře přesvědčit o svých kvalitách. Nedá se tvrdit, že by jejich poslední desky „Tour De Force“ nebo „Devil In The Details“ svou kvalitu neměly, ale přece jen jejich mix hair metalu s klasickým heavy metalem a dokonce s euro-powermetalovými postupy nebyl ničím zhola novým pod sluncem a na scéně vždycky působily kapely, které přesně tohle hrály v lepším balení. Jenže The Poodles jsou vytrvalci a fakt, že nevyprodávají velké sály nebo dokonce stadiony je nemůže odradit.

Fakt je, že The Poodles jsou výteční muzikanti. I proto se také o jejich členy popraly větší kapely a postupně kytarista Pontus Norgren odešel k Hammerfall a basista Pontus Egberg dokonce k samotnému Kingu Diamondovi. Kapelu to nepoložilo a podle různých prohlášeních ji právě výměny na zmíněných postech zocelili. I když bylo kolem nich od roku 2015, kdy vyšla poslední deska „Devil In The Details“, vcelku ticho, sem tam přece jen proklouzla zpráva o tom, že tahle čtveřice chystá album s názvem „Prisma“. Víc se ale o této kolekci nemluvilo. Detaily chyběly. Jen nedlouho přes vydáním najednou probleskla zpráva, že „Prisma“ nebude další řadová deska, ale „jen“ album coververzí. Takže zase další předělávky klasik od Iron Maiden, Judas Priest nebo Motörhead bez jakéhokoliv nápadu či kousku invence, pomyslel by si skeptik. Skalní fanoušek by asi jen tak zdvořile pokýval hlavou a nic moc světového by nečekal.

Ovšem mýlka nemohla být v případě „Prisma“ větší. Člověk, přiotráven stovkami coverových alb, mohl tuhle deska se zívnutím odložit, ale už při přečtení tracklistu je jasné, že tohle dílo je od podobně koncipovaných velmi odlišné. Žádné „Run To The Hills“, „Breaking The Law“, žádné „Ace Of Spades“. The Poodles vsadili na úplně jinou kartou, když ze všech deseti zde prezentovaných skladeb má něco málo se světerm hard rocku společného jediná a to závěrečná, i tak netradičně pojatá „Soldier Of Fortune“ od Deep Purple. V ostatních devíti se The Poodles vydávají do absolutně odlišných vod, kdy čerpají z hitů světové pop music ale nebojí se v případě „Don`t You Worry Child“ zabrousit ani do repertoáru techno/house průkopníků Swedish House Mafia. A to už zní zajímavě.

The Poodles samozřejmě všem coververzím dali slušivý rockový kabátek. U některých to bylo snadné, jako třeba u startovní „Crazy Horses“ od The Osmonds, což je ve své podstatě rocková věc, ale zde působí jen jako jakési nadechnutí. Po ní už přijde už první vrchol v podobě slavné „Maniacs“ od Michaela Sembella. Z té The Poodles dokázali udělat obrovskou věc pop metalového stadionového střihu. A i když v následujících „Love Is Gone“ od francouského dýdžeje Davdia Guetty a především v jinak naprosto dokonalé „It`s No Good“ z dílny Depeche Mode (její kouzlo se zde docela často ztrácí) kapela trochu pokulhává, zmíněná „Don`t You Worry Child“ nebo další tutovka „Call Me“ od Blondie jsou opět trefami do černého. A to nemluvě o skvěle předložené „Set Fire To The Rain“, majstrštyku z repertoáru zpěvačky Adele. Právě v této skladbě dokazuje zpěvák Jakob Samuel že je opravdu výtečným pěvcem, který se může směle zařadit mezi rockovou pěveckou smetánku.

Díky bezchybné interpretaci i zásluhou výběru skladeb, které The Poodles předělali do svého stylu, je možné tuhle desku zahrnout přívalem superlativů. Ano, tohle je jedna z mála coverových desek, kterou má smysl dělat. Nabízí toho totiž mnoho nového, zajímavého a vzrušujícího. Smutnější na celé věci je, že „Prisma“ tak ční na všemi autorskými alby této sympatické švédské čtveřice.

Pepsi Stone             


www.poodles.se

YouTube ukázka - It`s No Good

Seznam skladeb:
1. Crazy Horses
2. Maniac
3. Love Is Gone
4. It`s No Good
5. Don`t You Worry Child
6. Goodbye Yellow Brick Road
7. Call Me
8. Go Your Own Way
9. Set Fire To The Rain
10. Soldiers Of Fortune

Sestava:
Jacob Samuel - zpěv
Henrik Bergqvist - kytara
Germain Leth - baskytara
Christian Lundqvist - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 36:33
Label: Gain Music
Země: Švédsko
Žánr: hard rock/pop metal

Diskografie:
2006 - Metal Will Stand Tall
2007 - Sweet Trade
2009 - Clash Of The Elements
2011 - Performocracy
2013 - Tour De Force
2015 - Devil In The Details
2018 - Prisma

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.03.2018
Přečteno: 680x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13403 sekund.