Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




POP EVIL - Pop Evil

Přestože Pop Evil s každým dalším albem získávají lepší pozici na americkém trhu, z hlediska uměleckého jako kdyby se nad nimi začaly stahovat mraky. I když singl "Footsteps" z posledního alba „Up“ se zakousl do žebříčků a skončil na výborném devátém místě, jednalo se o skladbu vpravdě nezajímavou, která jen kopírovala trendy v rockové hudbě a stala se tak jasným prefabrikátem soudobého amerického rockového průmyslu. Jenže na to mládež za oceánem slyší a Evropa Pop Evil nikdy zvlášť nelákala. Tytam jsou doby slušných desek „War Of Angels“ nebo „Onyx“, které nabízely práskavé riffy, drajv a energii. Tedy všechno, co už minulé „Up“ začínalo chybět. A takový trend pokračuje i na bezejmenné novince. Proč bezejmenné? Má snad symbolizovat nový začátek, kterým Pop Evil už dočista odhazují své rock n`rollové kořeny a směřují více ke střednímu proudu, který snesou i komerční FM rádia?

Úvodní „Waking Lions“ sice zahřmí post-grungeovými riffy, ovšem i v ní je slyšet jasný příklon ke komerci. Následující „Colors Bleed“ a „Ex Machina“ nabídnou svižnější hudbu, ovšem nápadů se kapele už tolik nedostává. Po bezzubé raprockové „Art Of War“ se sice otevře nejzajímavější část desky, kdy „Be Legendary“ má silný refrén, jenž působí optimistickým dojmem a „Nothing But Thieves“ je pak určitě nejlepší položkou celé desky. Její tajemná atmosféra ve spojení se slušnými nápady z ní dělá jedinou skutečně zajímavou skladbu celé kolekce. A to není příliš lichotivé hodnocení.

Od „A Crime To Remember“ je už skutečně zle. Kapela definitivně rezignuje na jakoukoliv energii a směřuje do popových vod. Kytary náhle ustupují do pozadí, přednost dostává klavír a rapující Leight Kakaty. A to ještě kalich hořkosti nedopil posluchač do dna. „God`s Dam“ se vcelku nešikovně nadechne odéru klasického nirvanovského grunge a vrchol hrůzy přichází s „When We Were Young“. Tady Pop Evil sahají hodně nešikovně do popových vod a navíc podobné využití vícehlasů v refrénu už posluchač může znát z posledních Linkin Park, z těch nejhorších chvilek Nickelback nebo od řady dalších současných umělců, kteří se pohybuje někde mezi popem, rádiovým rockem a r`n`b. Navíc tady není ani zbla originality, jakéhokoliv nápadu, ničeho….

Konec alba je sice trochu smířlivější, když „Birds Of Pray“ nabídne docela slušné melodie a vypjatý Kakatyho hlas ukazuje, že tento chlápek nepřestal být slušným pěvcem, i když pro jeho rozptyl není u nových Pop Evil moc místa. Závěrečná „Rewind“ se zase znovu vrací do devadesátých let, do deštivého Seattlu, aby svou melancholickou náladou uzavřela desku vcelku slušným způsobem. Ovšem síla chybí i tady. Vše je stokrát přežvýkané, provařené, slyšené v mnohem lepší podobě.

Chválit rozhodně není co. Pokud chtěli tímto albem Pop Evil u svých fanoušků složit reparát za průměrnou „Up“, tak se to rozhodně nepovedlo. Kapela čím dál více zabředává do popového balastu a nezdá se, že by znala cestu kudy odsud vyváznout a vrátit k plnohodnotnější tvorbě minulých let. Možná je za tím účel, zkouška oslovení nových posluchačů, ale v tomto případě Kakaty a spol. docela dost riskují, že ztratí ty staré. Ona ani americká konzumní společnost nebere úplně všechno, co se jí nabízí. Jen aby se z Pop Evil v dalších letech nestalo skutečné „popové zlo“.

Jan Skala             


www.popevil.com

YouTube ukázka - Waking Lions

Seznam skladeb:
1. Waking Lions
2. Colors Bleed
3. Ex Machina
4. Art Of War
5. Be Legendary
6. Nothing But Thieves
7. A Crime To Remember
8. God`s Dam
9. When We Were Young
10. Birds Of Prey
11. Rewind

Sestava:
Leigh Kakaty - zpěv
Nick Fuelling - kytara
Dave Grahs - kytara
Matt DiRito - baskytara
Hayley Cramer - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 44:24
Label: eOne Music
Země: USA
Žánr: hard rock/pop rock

Diskografie:
2004 - War Of The Roses
2008 - Lipstick On The Mirror
2011 - War Of Angels
2013 - Onyx
2015 - Up
2018 - Pop Evil

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.03.2018
Přečteno: 2012x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09563 sekund.