20.06.2018
THERAPY?
Jedná z nejznámnějších severoirských kapel rozšíří ..více

20.06.2018
L.A. GUNS
Personální rošády u těchto kalifornských ..více

20.06.2018
SUNFLOWER DEAD
K alternativcům z kalifornské Long Beach se připojil ..více

20.06.2018
SKULL PIT
Jak to vypadá, když spojí síly zpěvák kultovních ..více

20.06.2018
THE APOCALYPSE BLUES REVUE
Projekt, který postavili členové Godsmack bubeník ..více

20.06.2018
TYSTNADEN
Italští gothic-melodeathaři avizují, že do jejich řad ..více






HYPERION - Dangerous Days
Tady se přidávám s díky za výborný tip. Tohl ..

LINKIN PARK - One More Light
Na poslech Post Traumatic se chystám o víkendu. ..

HYPERION - Dangerous Days
to b.wolf: rádo se stalo ;-) ..

LINKIN PARK - One More Light
Tak co? Bude Post Traumatic od Mika recenze zase s ..

HYPERION - Dangerous Days
za parádní tip! Tak solidně našlapaná fošna ..

STORMWITCH - Bound To The Witch
... ..

GHOST - Prequelle
Prakticky návazně jsem vstřebal na YT skladbu D ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Judas Priest měli zvuk lepší,ale taky to nebylo ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Letos ne, ale už o něm uvažuju delší dobu. ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Nevypadá to na seriál? Přeci jen kapel s 50 mil ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
1791x

THERION - Vovin
1331x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
941x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
916x

GHOST - Prequelle
899x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
863x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6387
recenzí: 5186
reportů: 524
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ALGHAZANTH - Eight Coffin Nails

Na základě pilotní klipovky „Facing the North“ jsem se na novinku – která je prohlášená za rozlučkovou desku Alghazanth – těšila. Přestože skladba nepředvedla nic převratného, sálala z ní uspokojivě mrazivá atmosféra a procházela jí velice příjemná melodická linka, což mi leckdy ke štěstí i postačí. Ve srovnání s poněkud nudným předchůdcem „The Three-Faced Pilgrim“ budila totiž „Facing the North“ dojem zlepšení. Proč v něj taky nevěřit, vždyť pětiletý odstup mezi alby je dostatečně velký prostor k tomu, aby kapela načerpala novou inspiraci a přišla s něčím strhujícím.

Jestliže mezi řádky cítíte, že se tak nestalo, máte pravdu. Přestože se Finové řadí k symfonickému black metalu (ačkoli nyní uvádějí jen melodický black metal), v případě Alghazanth nejsou orchestrace ani klávesy tím, co by odpuzovalo. Na rozdíl od současných Dimmu Borgir používají symfonické věci spoře, a dokonce by se dalo říci, že pokud by se s nimi nakládalo tímto způsobem i jinde, odpor k této blackmetalové větvi by nejspíš opadl. Stinné stránky Alghazanth hledejme jinde, a sice v naprosto tragicky prázdném zásobníku nápadů (a možná právě proto kapela končí).

Všechny skladby (tedy až na tu jednu zmiňovanou) tvoří skvěle jednolitý celek, z něhož nelze vypíchnout vyčnívající kousky. Předchozí věta je plnotučné klišé, jímž se obvykle ověnčují desky uspokojivé, ono se ale hodí i v opačném případě. O „Eight Coffin Nails“ se nedá ani hovořit jako o desce přespříliš rozvleklé, ve které by se skvělé momenty utápěly. Nedá se to tvrdit z toho důvodu, poněvadž tam žádné skvělé momenty zkrátka nejsou. Vzhledem k tomu, že se všechny pozoruhodnosti v podobě těch nejohranějších riffů vyloží hned při prvním poslechu, na překvapení šéfkuchaře při dalším poslechu nečekejte. Nic jiného než omáčka fakt nepřijde.

Opravdu se mi dlouho nestalo, aby mne blackmetalové kytary nudily takovým způsobem, jakým se to děje u novinky Alghazanth. Dobře, z této hudby vám osypky nenaskáčou, a ani nebudete pohoršeně skřípat zuby (no, i když z těch stokrát ohraných riffů možná ano), místo toho se však ukoušete ukrutnou nudou. Fakt, že je tato deska už osmým zářezem v diskografii a navíc jí předcházela víceletá odmlka, se jaksi neslučuje s očekáváním. Finové se tedy po více jak dvaceti letech na scéně (první demo vydali v roce 1996) loučí šedivě průměrným a naprosto vyčpělým melodickým black metalem.

Peťulín             


www.alghazanth.com

YouTube ukázka – Facing the North

Seznam skladeb:
1. Self-Exiled
2. Facing the North
3. Aureate Water
4. The Upright Road
5. At Their Table
6. The Foe of Many Masks
7. Twice Eleven
8. Pohjoinen
9. To Flames the Flesh

Sestava:
Thasmorg – zpěv, baskytara
Mordant – kytara
Vexd – kytara
Trollhorn – klávesy
Gorath Moonthorn – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 51:17
Label: Woodcut Records
Země: Finsko
Žánr: symfonický/melodický black metal

Diskografie:
1999 – Thy Aeons Envenomed Sanity
2000 – Subliminal Antenora
2001 – Osiris – Typhon Unmasked
2004 – The Polarity Axiom
2008 – Wreath of Thevetat
2011 – Vinum Intus
2013 – The Three-Faced Pilgrim
2018 – Eight Coffin Nails

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.03.2018
Přečteno: 360x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
První alba téhle...30. 03. 2018 8:23 Zdenda


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1403 sekund.