RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEATHLESS LEGACY - Rituals Of Black Magic

Budete-li se pídit po historických kořenech horrorové party Deathless Legacy, dopátráte se až do začátku druhé pětiletky tohoto století, ve kterém (tehdy ještě jako Deathless) se tihle Italové zformovali s cílem jako tributní kapela se přiživit na úspěchu kultovních krajanů Death SS. Vydrželo jim to až do roku 2013, kdy si jednak zaktualizovali svůj název a jednak se vrhli na vlastní tvorbu, se kterou v posledních třech letech nabrali hodně intenzivní tempo (co rok – to nová deska). Ale koneckonců proč ne, když s každým dalším albem lze říci, že jejich nabubřelý horrorový přístup a nekomplikovaně chytlavé melodie jsou vždy o chlup lepší.

Pravdou však je, že album „The Gathering“, kterým před dvěma lety Deathless Legacy odstartovali každoroční sérii, nebylo žádný zázrak, takže prostor pro zlepšování byl poměrně široký. Aktuální „Rituals Of Black Magic“, jehož koncepční téma je, jak titul napovídá, věnováno rituálům černé magie, je jednoduše řečeno zábavné. Deathless Legacy jsou v první řadě teatrálně strašidelní (asi jako kdyby se Powerwolf chtěli pustit do předělávek skladeb Candlemass), s výrazným žolíkem v podobě sympaticky afektované zpěvačky Stevy, která atmosféru skladeb dokáže svým lehce nakřáplým hlasem velmi přirozeným způsobem (jak vidno, i teatrálnost lze podat tak, že nemáte pocit nějaké uměle vytvořené podbízivosti) vyhrotit a zhustit. Melodie Deathless Legacy jsou velmi přístupné, nedojde na žádné složitosti, ale vezmete-li třeba jednu z nejpovedenějších položek alba, divokou a proměnlivou „Vigor Mortis“ s jedovatě znějícím pochmurným piánem a živočišnou Stevou, je jasné, že jakákoliv snaha o zbytečné komplikování by šla proti samotné podstatě kapely. A když Deathless Legacy (a samozřejmě má na tom i obrovskou zásluhu živelná Steva) do intenzivní atmosféry stříknou prostřednictvím ostrých kytar, živé rytmiky i neposedně akčních a bohatých kláves (ty jsou dalším výrazným poznávacím znamením) slušnou porci agrese jako v „Ars Goetia“, vychází jim z toho hodně divoký vír pocitů. Využití chrámových varhan v instrumentálce „Read The Bones“ je pak dalším bodem, který sice plně zapadá do nálady alba, ale přece jen díky využití pro metal nezvyklého nástroje si v jinak hodně podobných postupech řekne o pozornost (a ano, právě v těchto momentech z toho ta teatrálnost sálá na plné pecky).

Dramatický power metal se slušnou dávkou gotiky, u kterého když se zaměříte na detaily, tak zjistíte, že (vyjma kláves a nespoutané Stevy) je „Rituals Of Black Magic“ poměrně předvídatelné album. Jenže ty dvě výjimky spolehlivě stačí na to, aby díky uvěřitelné atmosféře tahle deska zněla vskutku zábavně.

Savapip             


www.deathlesslegacy.it

YouTube ukázka - Dominus Inferi

Seznam skladeb:
1. The Grimoire
2. Rituals of Black Magic
3. Abyss
4. Vigor Mortis
5. Bloodbath
6. I Summon the Spirits
7. Homunculus
8. Ars Goetia
9. Hex
10. Read the Bones
11. Litch
12. Haruspex
13. Dominus Inferi

Sestava:
Steva - zpěv
Stg. Bones - kytara
C-AG1318 - baskytara
Alex Van Eden - klávesy
Frater Orion- bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 1:01:47
Label: Scarlet Records
Země: Itálie

Diskografie:
2013 – Rise From The Grave
2016 – The Gathering
2017 – Dance With Devils
2018 – Rituals Of Black Magic

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.04.2018
Přečteno: 1409x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08845 sekund.