RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PANORAMA - Around The World

Když Sammy potkal Christiana…, začal se pomalu vyvíjet zárodek seskupení Panorama, které aktuálně vydává své první album. Tehdy před deseti lety kytarista Sammy Lasagne (Gods Of Silence, ex-Kirk, ex-Godiva) v řadách poslední jmenované kapely předskakoval v programu kapely Adagio a potkal se na jednom pódiu s jejich tehdejším zpěvákem Christianem Palinem (Random Eyes). Už tehdy se prý kluci dohodli, že jednou spolu něco spáchají a tuhle myšlenku začali realizovat v roce 2015. Finální podobu jejich autorské spolupráce s názvem „Around The World“ jim pomohli realizovat Dennis Ward (Pink Cream 69, Unisonic) v roli basáka a producenta, Sammyho parťák z Gods Of Silence Philipp Eichenberger za bicí soupravou a kytarista Ben Varon (Amoral). A pokud vás napadlo, že by tohle zajímavé personální spojení mohlo přinést i podobně jiskřivou muziku, trefili jste hřebík na hlavičku.

Asi nikoho nepřekvapí fakt, že Panorama se důsledně drží mantinelů melodického, zpěvného, a velmi jemně agresivního hard rocku (otírajícího se o vstřícnost AOR), a její hlavní devizou tak není originalita, ale preciznost, uvolněnost, muzikantství a hmatatelná radost ze společného muzicírování. Kompletní album ve všech svých jedenácti položkách nabídne ohromnou šťávu, maximální harmoničnost, cit pro hravě melodické výrazné refrény, přirozenou chytlavost, decentní rockovou nabroušenost, spoustu přitažlivých detailů, přirozeně vygradovaný děj písní…, prostě všechno, proč můžete mít rádi třeba House Of Lords, Gotthard, Shakra, Jaded Heart, či většinu z bývalých či současných působišť členů Panorama. Přesto do velmi soudržné a náladově podobné kolekce Panorama dokázali dostat pár vyčnívajících háčků – houpavě syrový bigbít do „Jammin In The Jungle“, dramatičnost a proměnlivost, postupně klouzající do sladké načančanosti v barevné „One For All“, kousavé riffy v ukřičené přímočarce „Shout It Out“, živočišnou kombinaci emotivnosti a agresivity (v hlavní roli Christian Palin) v „Gates Of Babylon“, mém soukromém tipu na nejsilnější zážitek z alba, či energičnost a dynamiku v klasicky hard rockové titulní stadionovce.

„Around The World“ je deska, která nepřekvapí. Od muzikantů, kteří tvoří Panorama, se dá očekávat právě tenhle styl hudby, stejně jako skutečnost, že jej zahrají naprosto mistrovsky a s chutí. A přesně takhle to dopadlo, takže i když vám některé momenty můžou připadat povědomé, stejně i při kdovíkolikátém poslechu zní „Around The World“ stále (a možná stále intenzivněji) svěže a přitažlivě. Dobrá nálada a velmi příjemný pocit zaručeny!

Savapip             


www.panorama-band.com

YouTube ukázka - Heart Has Been Broken

Seznam skladeb:
1. Around The World
2. Standing My Ground
3. The Glory Within
4. Gates Of Babylon
5. The Highest Mountain
6. Jammin In The Jungle
7. One For All
8. The Other Side
9. Heart Has Been Broken
10. Shout It Out
11. World On Fire

Sestava:
Christian Palin - zpěv
Sammy Lasagni - kytara
Ben Varon - kytara
Dennis Ward - baskytara
Philipp Eichenberger - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 45:35
Label: ROAR ! Rock Of Angles Records
Země: Švýcarsko, Finsko, USA

Diskografie:
2018 – Around The World

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.04.2018
Přečteno: 1598x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09181 sekund.