DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




EVIL DRIVE - Ragemaker

Evil Drive leckdo přirovnává k partě Arch Enemy, což je spojitost vcelku trefná, ať už se tomu členové této finské kapely jakkoli brání. Pravdou je, že se zde možná jede o něco více na heavíkovou podstatu, bez výraznějších deathových odboček. Kdyby za mikrofonem nechroptila sličná dračice Viktoria Viren, smrtící škatule by vlastně zcela vymizela a šlo by toliko o thrash´n´heavy metal s občasným náklonem do jemnějších odnoží, jako je např. power. Album „Ragemaker“ se totiž honosí mohutným počtem melodických vyhrávek, které číhají téměř za každým notovým rohem.

Pokud se dva roky starého debutu s titulem „The Land Of The Dead“ týká, nebyli s ním autoři téměř v žádném ohledu spokojeni. Otevřeně to přiznávají v rozhovorech s tím, že na aktuální desce se již vše odehrálo v pořádku a podle jejich představ. A skutečně, zvuk má správné grády, pochvalně je nutné mluvit také o nadmíru povedeném (a zrakové smysly lehce prověřujícím) art-worku. Pokud se invenční síly týká, slušnou úroveň naznačí již uvítací položka „Intro (Rage Is Rising)“, která by mohla otvírat lecjaké powermetalové album. Stejně tak rozjezd skladby „Anti-Genocide“ celkem věrně kopíruje tradiční linie tohoto melodického žánru, k deathu se posuneme až s nástupem Viktoriina growlingu, jenž má pořádné koule a kvalitou v pohodě dohání (vlastně i dost připomíná) jak Alissu z Arch Enemy, tak třeba Lady Owl z ruských Pokerface nebo Brittu od Němců Cripper. Nutno dodat, že sami hudebníci z Evil Drive přiznávají v obsazení pohledné Viktorie jistý kalkul, jelikož by „s chlapem za mikrofonem prostě nikdy nemohli vzbudit takový zájem“. Nicméně jak bylo zmíněno, hlasový projev je zde naprosto v pohodě, takže jde o klasickou „win-win“ situaci.

Na druhou stranu, pokud se Viktorie pustí do čistého zpěvu, jako např. v rockově uvolněné písni „Legends Never Die“, je znát, že má přece jenom své limity a že se daleko jistěji cítí v drsnější poloze. Daný song zároveň dokládá snahu autorů osvěžit aktuální playlist jinými, nežli dravě metalovými kusy (podobně vyklidněných temp se dočkáme ještě v příspěvku „Run Through The Dark“). Což je jenom dobře, jelikož tyto položky postupem času vykazují celkem tuhé schéma, ve kterém se opakují riffy s thrashovým přívlastkem, šlapavá či svižná rytmika a již zmíněné melodické vyhrávky. Samostatně většina songů v pohodě obstojí (na první místa pasuji celkově nejpřitažlivější šlehy „The System Is Dead“, „Ragemaker“, „Fire Is Her Name“ nebo „There Is No God" se zřejmě nejchytlavějším refrénem), v rámci alba se ale jejich síla postupně snižuje a otupuje. Chtělo by to cosi navíc (možná špetku orchestrací, případně častější akcelerační nakopnutí), v současné podobě si kupříkladu neumím Evil Drive představit coby koncertního headlinera, naopak jako předkapela na rozehřátí by Finové svoji funkci splnili spolehlivě. Raději by se to však nemělo odehrávat před podobnými interprety (ano, např. Arch Enemy), aby se celý koncert neshlukl v jednolitou a těžko rozlišitelnou hudební masu.

Petr Štěpnička             


FB EVIL DRIVE

YouTube ukázka - Fire Is Her Name

Seznam skladeb:
1. Intro (The Rage Is Rising)
2. Anti-Genocide
3. The System Is Dead
4. Fight to Die
5. Legends Never Die
6. Ragemaker
7. Fire Is Her Name
8. There Is No God
9. Run Through the Dark
10. Suicide Nation
11. Killed by Death

Sestava:
Viktoria Viren - zpěv
Ville Wiren - kytara
J-P Pusa - kytara
Marko Syrjala - baskytara
Juha Beck - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 41:21
Label: Reaper Entertainment
Země: Finsko
Žánr: melodeath/thrash/heavy metal

Diskografie:
2016 - The Land of the Dead
2018 - Ragemaker

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.04.2018
Přečteno: 1654x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Ne kdyz uz, ale kdy...27. 04. 2018 8:28 adrian
Muzika vyborna, ale...27. 04. 2018 8:16 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.101 sekund.