RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IMPERIUM - Beyond The Stars

Imperium je projektem finského hudebníka jménem Mika Brushane, jinak také bicmena heavíkové party Strike. Mika má ale kromě metalu zálusk také na jiné žánry, konkrétně melodický rock, což spolehlivě doložil již na dva roky starém debutu „Dreamhunter“. Na něm byl ke slyšení sytý „romantic-friendly“ obsah, kterému k dobrému výsledku dopomohla účast několika hostujících vokalistů, stejně jako producentská práce Miky Jussily, jenž s obdobnou grácií ozvučil také aktuální příspěvek s všeříkajícím titulem – a také líbivým coverem – „Beyond The Stars“.

Obměna nastala na vokálních pozicích, kde borce jako je Markku Kuikka (Kenziner) nebo Pasi Rantanen (Thunderstone, Strike) nahradila trojice nových zpěváků (Pasi se nicméně „mihne“ v songu „King Of The World“). Zvučnost jejich jmen je přitom ještě důraznější, vždyť tentokrát zaslechneme Anttiho Railia (ex-Celesty) a hlavně známého borce Dennise Warda, jenž svůj otisk zanechal ve spolcích jako Unisonic, Pink Cream 69, Place Vendome a řadě dalších (třetí a poslední část hlavního pěveckého trojlístku tvoří Rob Lundgren). Další hostující množinu zastává trojice kytaristů, zbývajících úloh se pak zhostil sám Mika, který krom komponování zvládá rovněž obsluhu kláves, bicích, baskytary a do toho si ještě občas střihne doprovodné vokály.

Album načíná lahodná titulka se všemi tradičními znaky, které jen může dobrý stylový song nabídnout. Dočkáme se svěže nadýchané rytmiky s všeobjímající podporou kláves, jejichž osmdesátkový feeling okamžitě startuje retro-atmosféru plnou pohodové letní nálady. K tomu příjemně naříkající kytary nebo libozvučný refrén těžící ze vstřícnosti Wardova projevu a o jednom z vrcholů desky je rozhodnuto hned v úvodu. Další porci kvalitního AOR nabídne kompozice „Spread Your Wings“ s pseudo-gotickými pianovými motivy, což je na albu celkem běžný prvek, snažící se alespoň mírně rozvířit žánrově klasický klávesový zvuk. Víceméně se to daří, přesto je nejlepší, když Mika nic moc nekomplikuje a přichází s vlezlými cukrkandlovými tóny, pokud možno podepřený nápaditými zpěvy. Třeba právě takovými, jaké zazní v nostalgické parádě „Back In ´85“ s jednoznačně hitovým refrénem, ale také chytlavým sólem.

Tato kytarová disciplína na albu rovněž vychází a dokáže povznést i méně zdařilé položky, jako je v podstatě tuctová „World On Fire“, částečně „Higher“ (i v ní ale leccos vynahradí povedená sólová variace). Celkově však na albu „Beyond The Stars“ převažují dobré momenty, k těm již uvedeným dále počítejme „All Alone“ s až pohádkovým vstupním motivem, potažmo skladbu „Just A Dream“ s výborným Railiovým zpěvem a popovými synťáky, které by neurazily ani příznivce Kroků Františka Janečka. Mika Brushane se zkrátka nebojí těch nejklišovitějších postupů (nejen hudba, ale i texty jsou jimi doslova napěchovány), jelikož mu však – potažmo jeho kolegům – neschází řemeslná zručnost a nezanedbatelná dávka skladatelského talentu, dokázal i napodruhé přijít s velmi příjemným subžánrovým počinem. Netřeba však zvlášť zdůrazňovat, že takový ortel bude schůdný pouze pro ty posluchače, kteří to mají rádi hodně, ale opravdu hodně nasladko.

Petr Štěpnička             


FB IMPERIUM

YouTube ukázka - Beyond The Stars

Seznam skladeb:
1. Beyond The Stars
2. Crash And Burn
3. Learning How To Fly
4. Spread You Wings
5. Back In 85
6. King Of The World
7. All Alone
8. World On Fire
9. Just A Dream
10. Higher

Sestava:
Mika Brushane - bicí, baskytara, klávesy, vokály

Hosté:
Dennis Ward - zpěv
Rob Lundgren- zpěv
Antti Railio- zpěv
Erkka Korhonen - kytara
Samuli Federley - kytara
Toni Huovinen - kytara
Susanna Eronen - vokály
Sini Heinilä - vokály
Pasi Rantanen - vokály

Rok vydání: 2018
Čas: 46:00
Label: AOR Heaven
Země: Finsko
Žánr: AOR

Diskografie:
2016 - Dreamhunter
2018 - Beyond The Stars

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.05.2018
Přečteno: 2188x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Nic hroznýho se...4. 06. 2018 17:38 Pagan
ReOK, už hledám v...4. 06. 2018 17:32 Petronius
Jen pro pořádek,...3. 06. 2018 15:27 Pagan
Imperium 2018Patřím opravdu...1. 06. 2018 8:50 Petronius


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0997 sekund.