RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VISIGOTH - Conqueror`s Oath

Žili byli kdysi slovutní válečníci Manowar, kterým se musí přiznat, že na poli heroicky pompézního a ramenatého heavy metalu patřili ve své době k těm nejudatnějším hrdinům. Ještě před tím, než jim začal docházet dech a uvadat svaly, udeřili svým podobně stylizovaným kladivem seveřané Hammerfall, kterým udatnost a forma slouží (s občasnými výkyvy) doposud. A protože oba jmenované spolky sláva neminula, není divu, že se jimi prošlapanou cestou vydávají i další bojovníci, kteří by rádi dosáhli podobného věhlasu. Budete-li chtít jmenovat někoho, kdo by na to aktuálně mohl mít skvěle našlápnuto, musí zaznít jméno Amíků Visigoth, kteří právě vydali své druhé album „Conqueror`s Oath“.

A podobně jako na tři roky staré prvotině „The Revenant King“ se kluci drží žánrových pravidel, a proto, že sem tam můžete do jejich inspirací zařadit i řadu jiných kapel, než jen ty dvě výše zmíněné, určitě nepřekvapí. Podstatné je, že do svých výpravných opusů a občas až speedem vonících vypalovaček nacpou kvanta energie, válečnické majestátnosti i mladického zápalu, aby jejich kompletní kolekce byla nabitá adrenalinem, vzletnými melodiemi i střízlivou pompou. Navíc Visigoth důmyslně vsadili i na střídmost, takže i když se drží svědčených postupů a podobné kompoziční matrice, nestihne jejich „dobyvatelská přísaha“ zprůhlednět či zevšednět a svůj náboj si udrží do poslední noty.

Z osmičky skladeb je jako důstojný reprezentativní vzorek možné vybírat namátkou, ani z pohledu kvality ani díky dostatku poznávacích osobitých znamení nemůžete sáhnout vedle. Důstojný a sytý hlas Jakea Rogerse, nápaditě melodické kytarové naháněčky i dobře vypointovaná sóla, dynamická a nakopávající rytmika, emotivnost v pomalých výpravných pasážích, sborová heroičnost, dostatečně přehledný a pulsující zvuk, i postupná gradace a narůstání napětí skladeb, vše je jak podle učebnice. A byť náhodné vybírání by skutečně fungovalo, osobně vsázím na komplexní „Warrior Queen“, kde ke všemu výše zmíněnému do poetického zvolnění kromě vypjatého Rogersova hlasu a asi nejsilnější pompéznosti ve sborech Visigoth přihodí i poetickou flétnu.

Byť je „Conqueror`s Oath“ postavena na silně staromilském základu, vůbec nezní staromilsky. Jak vidět, když klasický true heavy metal uchopíte za správný konec a dáte do něj kus svého já, má tenhle styl pořád co nabídnout. A Visigoth by v něm jednou mohli hrát velmi důležitou roli.

Savapip             


FB VISIGOTH

YouTube ukázka - Steel and Silver

Seznam skladeb:
1. Steel and Silver
2. Warrior Queen
3. Outlive Them All
4. Hammerforged
5. Traitor`s Gate
6. Salt City
7. Blades in the Night
8. The Conqueror`s Oath

Sestava:
Jake Rogers – zpěv, kytara, flétna
Jamison Palmer - kytara
Leeland Campana - kytara
Matthew Brown Brotherton - baskytara
Mikey Treseder - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 42:21
Label: Metal Blade Records
Země: USA

Diskografie:
2015 – The Revenant King
2018 – Conqueror`s Oath

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.05.2018
Přečteno: 1922x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16986 sekund.