ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SERENADE - Onirica

Budete-li se pídit na vševědoucím drátu po italské skupině Serenade, kromě nezpochybnitelných faktografických informací o tom, že kapela brzy odškrtne první křížek na svých zádech, že na sklonku loňského roku vydané album „Orinica“ je druhým příspěvkem do jejich diskografie a kapela jej ve srovnání s debutem natočila po docela solidním průvanu v sestavě, zapříčiněném snahou o posun od gotických symfonií k heavy metalu s thrashovými, progresivními a gotickými vlivy, s největší pravděpodobností narazíte i na ódy na hlas Claudie Duronio.

Ono samozřejmě záleží na vkusu každého soudruha, ale za sebe můžu s předposlední větou minulého odstavce silně polemizovat a s tou poslední naprosto rezolutně nesouhlasit. Už docela protivně vysoké meluzínování v symfoničností lehce načichlém intru „Insomnia“ leccos napoví, následná „When The Darkness Fall“ ve svém úvodu (asi nejpřitažlivější okamžik alba, zejména z toho důvodu, že ještě nemusíte mít tušení o věcech příštích) docela zahrozí akčností a sytostí, aby v momentě, kdy na špičkách postavená Claudie ovládne vše se se svým afektovaným výrazem, šlo prakticky všechno do kopru, což ještě o chvíli později znásobí podivné klávesové zvuky. Je pravda, že docela hrubý sound nahrávky nepustí Serenade mezi klasicky slavíčkovsky-gotické frontwoman party, je ale až zarážející, jak si vysoký hlas Claudie nerozumí s tou sytou hradbou v pozadí, kupodivu záchranu nepřinese ani sólový zpěv Fabia Dessiho (Arthemis, Hollow Haze) ve dvou skladbách. A odvolávání se na stylové příměsi nepomáhá především díky faktu, že prakticky žádná ze skladeb na „Orinice“ nepřinese žádný strhující nápad, zapamatovatelnou melodii, či nečekaný (lépe řečeno „jakýkoliv“) vývoj. Vrcholem těchto jalových snah je rozsáhlá „Luceafarul“ (milá jazyková hříčka, aby došlo aspoň na nějaká pozitiva), která i přes svoji poměrně komplikovanou strukturu dojíždí na nevýraznost a stereotyp, nepomáhají ani piáno a smyčce v baladické „Stormborn“, která v momentě, kdy Claudia zůstane aspoň na chvíli civilní a při zemi, by mohla mít nějakou šanci zaujmout, ale výlet do výšek tuhle myšlenku strašně rychle zažene.

Za vším hledej ženu? Na tomhle kolapsu mají svou zásluhu nepochybně i pánové, ale díky pronikavě otravnému hlasu Claudie Duronio je každý další poslech „Oniricy“ čím dál tím větší utrpení.

Savapip             


FB SERENADE

YouTube ukázka - Hold Me Back

Seznam skladeb:
1. Insomnia
2. When Darkness Will Fall
3. Kill Your Pain
4. Hold Me Back
5. Oceanus
6. Lullaby
7. Stormborn
8. Luceafarul
9. Sleeping Dream

Sestava:
Claudia Duronio - zpěv
Filippo Miatto - kytara
Alberto Ferrari - kytara
Dario Dugo - baskytara
Leonardo Drago - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 39:24
Label: Revalve Records
Země: Itálie

Diskografie:
2012 – Wandering Through Sorrow
2017 - Orinica

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.05.2018
Přečteno: 1373x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14965 sekund.